‘DÜNYA VE ÜLKEMİZ YENİ BİR DÖNEME GİRİYOR’

Rize 02.03.2022 - 09:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2495+ kez okundu.
 

‘DÜNYA VE ÜLKEMİZ YENİ BİR DÖNEME GİRİYOR’

RİZE’de, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (RSMMMO) tarafından Muhasebe Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından gerçekleştirilen kutlama programı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. RSMMMO Başkanı Ali Fuat Çakmakçı ve beraberindeki muhasebeciler, hafta dolayısıyla Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin’i ziyaret etti.   ‘MALİ MÜŞAVİRLER ÖZEL BİR ROL ÜSTLENECEKLER’ SMMMO   Başkanı Ali Fuat Çakmakçı, toplumsal yaşamı tehdit eden pandemi ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yaratmış olduğu belirsizlik ortamında, Muhasebe Haftasını kutladıklarını belirterek, “Dünyada savaş senaryolarının tartışıldığı bu belirsiz ortamda, ekonomide yaşanan sıkıntılar vatandaşlarımızın, işletmelerimizin ve meslektaşlarımızın zorluklarla dolu bir süreç yaşamasına neden olmaktadır. Dünyanın ve ülkemizin bu sıkıntılı sürecin üstesinden geleceğine olan umudumuz tamdır. Bu zor dönemi aşmada ve işletmeleri yarınlara hazırlamada Mali Müşavirler özel bir rol üstlenecekler” dedi.   ‘DÜNYA VE ÜLKEMİZ YENİ BİR DÖNEME GİRİYOR’   Dünyanın ve ülkemizin yeni bir döneme girdiğini belirten Başkan Çakmakçı, “Sürdürülebilirliğin ön plana çıktığı ve giderek öneminin artacağı bu dönemde tüketim anlayışımızdan, üretim anlayışımıza kadar bizleri köklü bir değişim bekliyor. Mali Müşavirler bu değişim sürecinde işletmelere ve ekonomiye güven sağlayan danışmanlar olarak yol gösterici olacaktır. Bu gelişmeler doğal olarak muhasebeden beklenti ve taleplerin de değişmesini beraberinde getiriyor. Klasik finansal raporlama anlayışı yerini yeni dönemde döngüsel ekonominin ihtiyaç duyduğu bilgilerin üretilmesi ve sunulmasına bırakacak. Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmelidir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır” şeklinde konuştu. 

RİZE’de, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (RSMMMO) tarafından Muhasebe Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından gerçekleştirilen kutlama programı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. RSMMMO Başkanı Ali Fuat Çakmakçı ve beraberindeki muhasebeciler, hafta dolayısıyla Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin’i ziyaret etti.

 

‘MALİ MÜŞAVİRLER ÖZEL BİR ROL ÜSTLENECEKLER’ SMMMO

 

Başkanı Ali Fuat Çakmakçı, toplumsal yaşamı tehdit eden pandemi ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yaratmış olduğu belirsizlik ortamında, Muhasebe Haftasını kutladıklarını belirterek, “Dünyada savaş senaryolarının tartışıldığı bu belirsiz ortamda, ekonomide yaşanan sıkıntılar vatandaşlarımızın, işletmelerimizin ve meslektaşlarımızın zorluklarla dolu bir süreç yaşamasına neden olmaktadır. Dünyanın ve ülkemizin bu sıkıntılı sürecin üstesinden geleceğine olan umudumuz tamdır. Bu zor dönemi aşmada ve işletmeleri yarınlara hazırlamada Mali Müşavirler özel bir rol üstlenecekler” dedi.

 

‘DÜNYA VE ÜLKEMİZ YENİ BİR DÖNEME GİRİYOR’

 

Dünyanın ve ülkemizin yeni bir döneme girdiğini belirten Başkan Çakmakçı, “Sürdürülebilirliğin ön plana çıktığı ve giderek öneminin artacağı bu dönemde tüketim anlayışımızdan, üretim anlayışımıza kadar bizleri köklü bir değişim bekliyor. Mali Müşavirler bu değişim sürecinde işletmelere ve ekonomiye güven sağlayan danışmanlar olarak yol gösterici olacaktır. Bu gelişmeler doğal olarak muhasebeden beklenti ve taleplerin de değişmesini beraberinde getiriyor. Klasik finansal raporlama anlayışı yerini yeni dönemde döngüsel ekonominin ihtiyaç duyduğu bilgilerin üretilmesi ve sunulmasına bırakacak. Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmelidir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi