HÜKÜMETİN ZAM TEKLİFİ BELLİ OLDU

Ekonomi 12.08.2021 - 12:05, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2263+ kez okundu.
 

HÜKÜMETİN ZAM TEKLİFİ BELLİ OLDU

6,5 milyona yakın memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci turu bugün gerçekleşti. Bakan Bilgin bu oranların müzakere edileceğini belirtti.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanan ilk zam teklifi, 2022 yılında ilk 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı, ikinci 6 ay için  yüzde 6 enflasyon farkı oldu. 2023 yılı için yapılan teklif ise ilk 6 ay için yüzde 6 artı enflasyon farkı, ikinci ay içinse yüzde 6 artı enflasyon farkı oldu. “3600 EK GÖSTERGE SORUNU BU SÖZLEŞME SÜRESİ İÇİNDE ÇÖZÜLECEK” Bilgin ayrıca 3600 ek gösterge konusunun bu sözleşme içerisinde çözülmesi gerektiğini belirtti. İlk toplantıda Memur-Sen ve Kamu-Sen hükümetten 2022 için yüzde 21, 2023 için ise yüzde 17 zam talebinde bulunmuştu. Sözleşmeli personelin de haklarının yeniden düzenlenmesi konusunda benzer yaklaşıma sahip olduklarını belirtti. Memur-Sen, teklifin sadece “yüzdelik artışlar” ile sınırlı olmaması gerektiğini belirterek 600 liralık seyyanen zam ve gelecek yıllara ait yüzde 6 refah payı talep etmişti.

6,5 milyona yakın memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci turu bugün gerçekleşti.


Bakan Bilgin bu oranların müzakere edileceğini belirtti.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanan ilk zam teklifi, 2022 yılında ilk 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı, ikinci 6 ay için  yüzde 6 enflasyon farkı oldu. 2023 yılı için yapılan teklif ise ilk 6 ay için yüzde 6 artı enflasyon farkı, ikinci ay içinse yüzde 6 artı enflasyon farkı oldu.


“3600 EK GÖSTERGE SORUNU BU SÖZLEŞME SÜRESİ İÇİNDE ÇÖZÜLECEK”


Bilgin ayrıca 3600 ek gösterge konusunun bu sözleşme içerisinde çözülmesi gerektiğini belirtti.


İlk toplantıda Memur-Sen ve Kamu-Sen hükümetten 2022 için yüzde 21, 2023 için ise yüzde 17 zam talebinde bulunmuştu. Sözleşmeli personelin de haklarının yeniden düzenlenmesi konusunda benzer yaklaşıma sahip olduklarını belirtti.


Memur-Sen, teklifin sadece “yüzdelik artışlar” ile sınırlı olmaması gerektiğini belirterek 600 liralık seyyanen zam ve gelecek yıllara ait yüzde 6 refah payı talep etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi