İKİZDERE İLÇE BAŞKANI’YAPILAN TALAN KABUL EDİLEMEZ’

Rize 28.04.2021 - 11:50, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1903+ kez okundu.
 

İKİZDERE İLÇE BAŞKANI’YAPILAN TALAN KABUL EDİLEMEZ’

İkizdere Gürdere köyü İşkencedere Vadisinde açılmak istenen taş ocağına İYİ Parti İkizdere İlçe Başkanı Ali Aycin’de tepki gösterdi. Yeşil Vadi yeşil kalmalı diyen İlçe Başkanı haklı tepkilerin değerlendirilmesini istedi.      İkizdere İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Aycin’yeşil vadide taş ocağı olsun kararı verenlerin bölgeden haberi yok. Lojistik yatırım elbette yapılmalı. Fakat bölgede başka ocaklar var o alternatif yerlerden taş alınarak sorun çözülebilirdi. Yöre insanının bu ramazan gününde oruçlu vaziyette mağdur edilmesi hiç yerinde olmadı. Patika yolları aşarak açılan yola engel olmak köylülerimiz dede ve ata’dan kalan mirası arazisine sahip çıkıyor. Vatandaşın istemediği bir konuda ısrar etmenin önemli sebebi olsa gerek. Bakir doğanın bozulması günahtır. Vatandaşın kesmeye kıyamadığı koskocaman ağaçlar iş makineleriyle yıkılıp enkaz oluyor.                      Gazetecilere uyarıda bulundu      Tepkilere destek için araziye gelen basın mensuplarına da şu çağrıyı yapmak isterim, sizler vatandaşın sesini duyurun. Orada nöbet tutan kadınlarımızın sesi olun. Konuyla ilgisi olmayan gurupların yani ilçe dışından gelenlerin sesi olmayın. İlçe teşkilatımız olarak bizde konuyu Ankara’ya Genel Merkezimize ileterek durdurulması konusunda desteklerini istedik ve kamuoyunun bu konuda hassasiyetini belirttik’ dedi.      İlçe Başkanı Ali Aycin taş ocağı için 75 yıllık verilen ruhsatın çok uzun bir süre olduğunu, şayet Lojistik dolgusuna en fazla 5 yılda taş taşınacaksa sonrasında ruhsatın iptali gerekir.75 yıl çok uzun süredir. Lojistik tamamlandıktan sonra bölge yeşil alan ilan edilmelidir.    

İkizdere Gürdere köyü İşkencedere Vadisinde açılmak istenen taş ocağına İYİ Parti İkizdere İlçe Başkanı Ali Aycin’de tepki gösterdi. Yeşil Vadi yeşil kalmalı diyen İlçe Başkanı haklı tepkilerin değerlendirilmesini istedi.

    

İkizdere İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Aycin’yeşil vadide taş ocağı olsun kararı verenlerin bölgeden haberi yok. Lojistik yatırım elbette yapılmalı. Fakat bölgede başka ocaklar var o alternatif yerlerden taş alınarak sorun çözülebilirdi. Yöre insanının bu ramazan gününde oruçlu vaziyette mağdur edilmesi hiç yerinde olmadı. Patika yolları aşarak açılan yola engel olmak köylülerimiz dede ve ata’dan kalan mirası arazisine sahip çıkıyor. Vatandaşın istemediği bir konuda ısrar etmenin önemli sebebi olsa gerek. Bakir doğanın bozulması günahtır. Vatandaşın kesmeye kıyamadığı koskocaman ağaçlar iş makineleriyle yıkılıp enkaz oluyor.

                    

Gazetecilere uyarıda bulundu

    

Tepkilere destek için araziye gelen basın mensuplarına da şu çağrıyı yapmak isterim, sizler vatandaşın sesini duyurun. Orada nöbet tutan kadınlarımızın sesi olun. Konuyla ilgisi olmayan gurupların yani ilçe dışından gelenlerin sesi olmayın. İlçe teşkilatımız olarak bizde konuyu Ankara’ya Genel Merkezimize ileterek durdurulması konusunda desteklerini istedik ve kamuoyunun bu konuda hassasiyetini belirttik’ dedi.

    

İlçe Başkanı Ali Aycin taş ocağı için 75 yıllık verilen ruhsatın çok uzun bir süre olduğunu, şayet Lojistik dolgusuna en fazla 5 yılda taş taşınacaksa sonrasında ruhsatın iptali gerekir.75 yıl çok uzun süredir. Lojistik tamamlandıktan sonra bölge yeşil alan ilan edilmelidir.

   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi