İKTİDARI SAVUNMAK VE RİZE ÇAY ÇARŞISI

Rize 16.01.2021 - 14:34, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3822+ kez okundu.
 

İKTİDARI SAVUNMAK VE RİZE ÇAY ÇARŞISI

Kişiler, akıllarının erdiği noktadan olayları değerlendirerek bir siyasi partiye gönül verebilirler. Bu siyasi partiyi tercihleri kişisel bir menfaate dayanmayıp, sadece ülke yararı düşünülerek yapılmış bir tercih ise kişi ister o siyasi partide aktif görevde olsun, isterse bir sempatizan olsun yanlış gördüğü şeyleri dile getirmiyorsa inanın bu tip insanların bu ülkeye hiçbir yararı olmaz. Elbet, her doğru görülen şey, her ortamda dile getirilmez. Ancak, eğer kamu yararıyla ilgili bir konuyla karşı karşıya iseniz ve ortada bir yanlış varsa, bu yanlışa değinmek ve o yanlıştan dönülmesi için çaba sarfetmek bir vatandaşlık görevidir. Bu konuya değinmemin nedeni; son günlerin tartışma konusu olan ÇAY ÇARŞISI’nda yükselen çay bardağı görüntüsündeki 9-10 katlı yapıyı eleştirmemle ilgili.Siyasi yazılarımda Ak Partiyi savunur pozisyonda oluşumu sahile sıfır bir iş merkezini de savunmam gerektiği şeklinde yorumlayanlara demek isterim ki; Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da yükselen gökdelenler konusunda hatalı olduklarını belirttiğine göre, bence burada yapılan yüksek katlı iş merkezine karşı çıkmak değil, çıkmamak yanlıştır. Burada yükselen kimilerinin iddia ettiği gibi bir anıt, bir sanat eseri değildir. Sahilin yeni mimari yapısıyla bağdaşmayacak şekilde inşa edilen bir iş merkezidir. Yapıya çay bardağı görüntüsü verilmiş olması onun iş merkezi olduğu gerçeğini gizleyemez. Deniyor ki, “bu proje vaktiyle kamuoyuna sunuldu, neden o zaman değil de şimdilerde eleştiri yapılıyor.” Bir kere şunu sormalı; halkın tercihine sunulmamış olan bir projede halkın ne gibi etkisi olabilirdi? Proje, Rize Ticaret Borsasının karar verdiği bir proje.  Bu proje açıklandığında halk tarafında tek bilinen şey sahil dolgu alanında bir ÇAY ÇARŞISI yapılacak olunduğunun bilinmesiydi.  Bu projenin Gündoğdu’ya kadar olan dolgu alanının neresinde olduğu bilinmiyordu. Yapılacak projede 9-10 katlı bir iş merkezinin yer alacağını ise hiç kimse düşünemezdi. Zira, proje alanı çok katlı, kalıcı, beton binaların yapılmasına izin verilmeyen, kıyı kenar çizgisinin dikkate alınacağı bir noktada yapılacaktı.  Burada şu anda yükselen bir bina gibi bir binanın yapılacağını hiç kimse tahmin edemezdi. Ne zaman ki proje ortaya çıktı, denize sıfır gökdelen iş merkezi belirginleşti ve fotoğrafları paylaşıldı, işte o zaman durumdan haberdar olundu ve yurdun dört bir yanındaki duyarlı insanlar tepkisini ortaya koydular. Umarım burada yüksek katlı iş merkezinin yapılmasından vazgeçilir. Sonra , eyvah para etmez..!

Kişiler, akıllarının erdiği noktadan olayları değerlendirerek bir siyasi partiye gönül verebilirler. Bu siyasi partiyi tercihleri kişisel bir menfaate dayanmayıp, sadece ülke yararı düşünülerek yapılmış bir tercih ise kişi ister o siyasi partide aktif görevde olsun, isterse bir sempatizan olsun yanlış gördüğü şeyleri dile getirmiyorsa inanın bu tip insanların bu ülkeye hiçbir yararı olmaz.


Elbet, her doğru görülen şey, her ortamda dile getirilmez. Ancak, eğer kamu yararıyla ilgili bir konuyla karşı karşıya iseniz ve ortada bir yanlış varsa, bu yanlışa değinmek ve o yanlıştan dönülmesi için çaba sarfetmek bir vatandaşlık görevidir.


Bu konuya değinmemin nedeni; son günlerin tartışma konusu olan ÇAY ÇARŞISI’nda yükselen çay bardağı görüntüsündeki 9-10 katlı yapıyı eleştirmemle ilgili.Siyasi yazılarımda Ak Partiyi savunur pozisyonda oluşumu sahile sıfır bir iş merkezini de savunmam gerektiği şeklinde yorumlayanlara demek isterim ki; Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da yükselen gökdelenler konusunda hatalı olduklarını belirttiğine göre, bence burada yapılan yüksek katlı iş merkezine karşı çıkmak değil, çıkmamak yanlıştır.


Burada yükselen kimilerinin iddia ettiği gibi bir anıt, bir sanat eseri değildir. Sahilin yeni mimari yapısıyla bağdaşmayacak şekilde inşa edilen bir iş merkezidir. Yapıya çay bardağı görüntüsü verilmiş olması onun iş merkezi olduğu gerçeğini gizleyemez.


Deniyor ki, “bu proje vaktiyle kamuoyuna sunuldu, neden o zaman değil de şimdilerde eleştiri yapılıyor.”

Bir kere şunu sormalı; halkın tercihine sunulmamış olan bir projede halkın ne gibi etkisi olabilirdi?


Proje, Rize Ticaret Borsasının karar verdiği bir proje. 


Bu proje açıklandığında halk tarafında tek bilinen şey sahil dolgu alanında bir ÇAY ÇARŞISI yapılacak olunduğunun bilinmesiydi. 

Bu projenin Gündoğdu’ya kadar olan dolgu alanının neresinde olduğu bilinmiyordu.

Yapılacak projede 9-10 katlı bir iş merkezinin yer alacağını ise hiç kimse düşünemezdi.

Zira, proje alanı çok katlı, kalıcı, beton binaların yapılmasına izin verilmeyen, kıyı kenar çizgisinin dikkate alınacağı bir noktada yapılacaktı. 

Burada şu anda yükselen bir bina gibi bir binanın yapılacağını hiç kimse tahmin edemezdi.

Ne zaman ki proje ortaya çıktı, denize sıfır gökdelen iş merkezi belirginleşti ve fotoğrafları paylaşıldı, işte o zaman durumdan haberdar olundu ve yurdun dört bir yanındaki duyarlı insanlar tepkisini ortaya koydular.


Umarım burada yüksek katlı iş merkezinin yapılmasından vazgeçilir.


Sonra , eyvah para etmez..!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi