ORC'NİN SON SEÇİM ANKETİ BU PAZAR SEÇİM OLSA... İŞTE SONUÇLAR

Siyaset 10.09.2021 - 08:47, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2910+ kez okundu.
 

ORC'NİN SON SEÇİM ANKETİ BU PAZAR SEÇİM OLSA... İŞTE SONUÇLAR

7 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti'yi yüzde 46 gösterdiği için seçim sonrasında kamuoyundan özür dileyerek eleştirilerin gündemine oturan ORC Araştırma Şirketi, "Bu pazar genel seçim olsa" isimli anket sonuçlarını sosyal medya hesabından yayımladı. 1-5 Eylül tarihleri arasında 41 ilde 4 bin 180 kişiyle gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, AKP'nin oylarında dikkat çeken düşüş yaşanırken, Cumhur İttifakı ortağı MHP, baraj altında kaldı. GELECEK VE DEVA PARTİSİ YÜKSELİŞTE Bu pazar seçim olsa HDP yüzde yüzde 7,9 ile baraj altında kalırken, Gelecek ve DEVA partilerinin de yükselişe geçtiği görüldü İNCE VE SARIGÜL DETAYI Öte yandan ORC'nin anket sonuçlarında, Muharrem İnce'nin Memleket Partisi ve Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Partisi de yer aldı. Anket sonuçlarına göre, partilerin oy oranı şöyle: AKP: yüzde 32,1 CHP: yüzde 25,3 İYİ Parti: yüzde 12,7 MHP: yüzde 9,7 HDP: yüzde 7,9 DEVA Partisi: yüzde 4,5 Gelecek Partisi: yüzde 2,5 Memleket Partisi: yüzde 1,6 Saadet Partisi: yüzde 1,2 Türkiye Değişim Partisi: yüzde 0,8

7 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti'yi yüzde 46 gösterdiği için seçim sonrasında kamuoyundan özür dileyerek eleştirilerin gündemine oturan ORC Araştırma Şirketi, "Bu pazar genel seçim olsa" isimli anket sonuçlarını sosyal medya hesabından yayımladı.


1-5 Eylül tarihleri arasında 41 ilde 4 bin 180 kişiyle gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, AKP'nin oylarında dikkat çeken düşüş yaşanırken, Cumhur İttifakı ortağı MHP, baraj altında kaldı.


GELECEK VE DEVA PARTİSİ YÜKSELİŞTE


Bu pazar seçim olsa HDP yüzde yüzde 7,9 ile baraj altında kalırken, Gelecek ve DEVA partilerinin de yükselişe geçtiği görüldü


İNCE VE SARIGÜL DETAYI


Öte yandan ORC'nin anket sonuçlarında, Muharrem İnce'nin Memleket Partisi ve Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Partisi de yer aldı.


Anket sonuçlarına göre, partilerin oy oranı şöyle:


AKP: yüzde 32,1

CHP: yüzde 25,3

İYİ Parti: yüzde 12,7

MHP: yüzde 9,7

HDP: yüzde 7,9

DEVA Partisi: yüzde 4,5

Gelecek Partisi: yüzde 2,5

Memleket Partisi: yüzde 1,6

Saadet Partisi: yüzde 1,2

Türkiye Değişim Partisi: yüzde 0,8

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi