RİZE BİSİKLET YOLU.... TEK BAŞINA BİR ANLAM İFADE ETMEMEKTEDİR.

Rize 05.07.2021 - 20:23, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3522+ kez okundu.
 

RİZE BİSİKLET YOLU.... TEK BAŞINA BİR ANLAM İFADE ETMEMEKTEDİR.

Şehir içerisinde büyüyen ulaşım sorununa çözüm için alternatif sistemlerin şehre adapte edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda başta kısa mesafe temel alınarak bireylerin rahat ve konforlu ulaşım sağlayabilmesi amacıyla alternatif ulaşım yolları ve araçları Rize şehir merkezinde uygulanabilir hale getirilmelidir. Bu alternatif çözümlerden birisi de bisiklet ile ulaşımdır.     Ortalama olarak bisiklet yolculuklarının 10-15 km/saat hızda ve genellikle 20-30 dakika arasında yani diğer bir ifade ile 5-8 km arasındaki mesafelerde kullanımı yoğunluk göstermektedir. Rize şehir merkezindeki nüfusun önemli bir çoğunluğu bisiklet kullanımına uygun düz bir bölgelerde ikamet etmektedir. Yapılacak olan üst geçit, yaya geçidi vb. düzenlemelerle sahilden geçirilecek bisiklet yolu iç kesimlerdeki nüfusun büyük çoğunluğuna hitap edecektir.   Rize’de mevcut bisiklet yolu geçtiğimiz yıl İslampaşa’da bulunan yüzme havuzundan başlayarak şehir merkezine doğru yürüyüş yolu ile birlikte yaklaşık 2 km uzunluğunda yapılmıştır. Ancak bu bisiklet yolunun hiçbir bağlantısı bulunmadığı için ulaşım amaçlı olarak kullanılması mümkün değildir. Mutlaka tüm sahili baştanbaşa geçmesi ve bağlantılarının tamamlanması gerekmektedir. Bu yol tek başına çok fazla bir anlam ifade etmemektedir. 2 km’lik harika bisiklet yolu bu haliyle, İkizdere bağlantısının ne zaman yapılacağı belli olmayan ve yapımı yıllardır süren Kırık tüneliyle bir türlü bütünleşemeyerek yetim kalan Ovit tüneline benzemektedir.   Prof. Dr.Servet Karasu  RTEÜ İnşaat Bölümü

Şehir içerisinde büyüyen ulaşım sorununa çözüm için alternatif sistemlerin şehre adapte edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda başta kısa mesafe temel alınarak bireylerin rahat ve konforlu ulaşım sağlayabilmesi amacıyla alternatif ulaşım yolları ve araçları Rize şehir merkezinde uygulanabilir hale getirilmelidir. Bu alternatif çözümlerden birisi de bisiklet ile ulaşımdır.    


Ortalama olarak bisiklet yolculuklarının 10-15 km/saat hızda ve genellikle 20-30 dakika arasında yani diğer bir ifade ile 5-8 km arasındaki mesafelerde kullanımı yoğunluk göstermektedir.


Rize şehir merkezindeki nüfusun önemli bir çoğunluğu bisiklet kullanımına uygun düz bir bölgelerde ikamet etmektedir. Yapılacak olan üst geçit, yaya geçidi vb. düzenlemelerle sahilden geçirilecek bisiklet yolu iç kesimlerdeki nüfusun büyük çoğunluğuna hitap edecektir.  


Rize’de mevcut bisiklet yolu geçtiğimiz yıl İslampaşa’da bulunan yüzme havuzundan başlayarak şehir merkezine doğru yürüyüş yolu ile birlikte yaklaşık 2 km uzunluğunda yapılmıştır. Ancak bu bisiklet yolunun hiçbir bağlantısı bulunmadığı için ulaşım amaçlı olarak kullanılması mümkün değildir. Mutlaka tüm sahili baştanbaşa geçmesi ve bağlantılarının tamamlanması gerekmektedir. Bu yol tek başına çok fazla bir anlam ifade etmemektedir. 2 km’lik harika bisiklet yolu bu haliyle, İkizdere bağlantısının ne zaman yapılacağı belli olmayan ve yapımı yıllardır süren Kırık tüneliyle bir türlü bütünleşemeyerek yetim kalan Ovit tüneline benzemektedir.

 

Prof. Dr.Servet Karasu 
RTEÜ İnşaat Bölümü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi