RİZE'DE 2023 YILI SONUNDA HİZMETE AÇILACAK . YÜZDE 10'U TAMAMLANDI

Rize 30.04.2022 - 17:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2586+ kez okundu.
 

RİZE'DE 2023 YILI SONUNDA HİZMETE AÇILACAK . YÜZDE 10'U TAMAMLANDI

RİZE’de, Karadeniz’e dolgu yapılarak kazanılacak alanda inşa edilecek İyidere Lojistik Liman Projesi’nde dolgu çalışmasının yüzde 10'u tamamlandı. Rize Milletvekili Muhammet Avcı “Lojistik limanımız da dolgu çalışmalarının yüzde 10'u tamamlanmış durumda. Çok hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. 2023 yılı sonunda hizmete açılacak” dedi. Kentte havalimanının ardından Şehir Hastanesi ile birlikte denize doldurularak inşaa edilecek İyidere Lojistik Liman Projesi için dolgu çalışmaları devam ediyor. İyidere ilçesinde Karadeniz’e dolguyla kazanılacak alanın yüzde 10’u tamamlandı. İkizdere’deki Cevizlik taş ocağından kamyonlarla nakledilen taşlar, dolgu için denize dökülüyor. 20milyon ton taş kullanılacak alana şu anda 2 milyon 500 bin ton taş döküldü. Yılda 3 milyon ton kargo, 8 milyon ton dökme yük, 100 bin ton konteyner taşımacılığıyla bölge ticaretine yılda 200 milyon dolar, yan istihdama ise 450 milyon dolar katkı sağlanacak proje, 2023 yılında tamamlanacak.   ‘8-10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK’   Merkez köy ve mahalle muhtarları ile inşaat sahasını gezen Rize Milletvekili Muhammet Avcı “Bizi heyecanlandıran Rize'deki devasa yatırımlardan bir tanesi. İnşallah 2023'ün sonunda Rize lojistik Limanı hayata geçmiş olacak. Rize'nin en önemli gelişim konularından bir tanesinin lojistik liman olacağını düşünüyoruz. Dolaylı olarak 8-10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Özellikle organize sanayi bölgemizin lojistik limanda birlikte çok daha güçleneceğini, firmalarında daha ciddi bir rağbet göstereceğini biliyoruz.  Mardin'den İran'a kadar uzanabilecek bir kara yolu bağlantısı Ovit üzerinden lojistik merkezine ulaşmış oluyor. Açılacak havalimanımızla beraber bir hava limanı bağlantısı da oluşuyor.  Lojistik merkez demiryolunun da teminatı. Ulaştırma bakanımız hem Trabzon'a hem Rize'ye bir demiryolu bağlantısı yapılacağının ve bunun çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi” dedi. ‘   2023 YILI SONUNDA HİZMETE AÇILACAK   ’ Lojistik merkezinde çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Milletvekili Avcı, “Lojistik limanımız da dolgu çalışmalarının  yüzde10'u tamamlanmış durumda. 2023 yılı sonunda hizmete açılacak. Türkiye'de şu anda rıhtım içi derinliği 15 metre olan 4'üncü liman olacak.  Esasında bu derinlik bize buranın hedeflenen büyüklüğü, ticari kapasiteyi, taşıma kapasitesini gösteriyor” ifadelerini kullandı. 

RİZE’de, Karadeniz’e dolgu yapılarak kazanılacak alanda inşa edilecek İyidere Lojistik Liman Projesi’nde dolgu çalışmasının yüzde 10'u tamamlandı. Rize Milletvekili Muhammet Avcı “Lojistik limanımız da dolgu çalışmalarının yüzde 10'u tamamlanmış durumda. Çok hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. 2023 yılı sonunda hizmete açılacak” dedi. Kentte havalimanının ardından Şehir Hastanesi ile birlikte denize doldurularak inşaa edilecek İyidere Lojistik Liman Projesi için dolgu çalışmaları devam ediyor. İyidere ilçesinde Karadeniz’e dolguyla kazanılacak alanın yüzde 10’u tamamlandı. İkizdere’deki Cevizlik taş ocağından kamyonlarla nakledilen taşlar, dolgu için denize dökülüyor. 20milyon ton taş kullanılacak alana şu anda 2 milyon 500 bin ton taş döküldü. Yılda 3 milyon ton kargo, 8 milyon ton dökme yük, 100 bin ton konteyner taşımacılığıyla bölge ticaretine yılda 200 milyon dolar, yan istihdama ise 450 milyon dolar katkı sağlanacak proje, 2023 yılında tamamlanacak.

 

‘8-10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK’

 

Merkez köy ve mahalle muhtarları ile inşaat sahasını gezen Rize Milletvekili Muhammet Avcı “Bizi heyecanlandıran Rize'deki devasa yatırımlardan bir tanesi. İnşallah 2023'ün sonunda Rize lojistik Limanı hayata geçmiş olacak. Rize'nin en önemli gelişim konularından bir tanesinin lojistik liman olacağını düşünüyoruz. Dolaylı olarak 8-10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Özellikle organize sanayi bölgemizin lojistik limanda birlikte çok daha güçleneceğini, firmalarında daha ciddi bir rağbet göstereceğini biliyoruz.  Mardin'den İran'a kadar uzanabilecek bir kara yolu bağlantısı Ovit üzerinden lojistik merkezine ulaşmış oluyor. Açılacak havalimanımızla beraber bir hava limanı bağlantısı da oluşuyor.  Lojistik merkez demiryolunun da teminatı. Ulaştırma bakanımız hem Trabzon'a hem Rize'ye bir demiryolu bağlantısı yapılacağının ve bunun çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi” dedi. ‘

 

2023 YILI SONUNDA HİZMETE AÇILACAK

 

’ Lojistik merkezinde çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Milletvekili Avcı, “Lojistik limanımız da dolgu çalışmalarının  yüzde10'u tamamlanmış durumda. 2023 yılı sonunda hizmete açılacak. Türkiye'de şu anda rıhtım içi derinliği 15 metre olan 4'üncü liman olacak.  Esasında bu derinlik bize buranın hedeflenen büyüklüğü, ticari kapasiteyi, taşıma kapasitesini gösteriyor” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi