RİZE'DE CAMİ İNŞAATI OKUL BAHÇESİNE SARKTI

Rize 22.06.2021 - 00:29, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3594+ kez okundu.
 

RİZE'DE CAMİ İNŞAATI OKUL BAHÇESİNE SARKTI

Rize Merkez Müftü Mahallesindeki ÇAYKUR Ortaokulu yanında başlayan camii inşaatının okul bahçesine ve yola engel olduğu gerekçesiyle öğrenci velileri tarafından tepki gösteriliyor.       Merkez Müftü Mahallesinde mahalle halkı tarafından inşasına başlanılan Cami inşaatının Okul bahçesine tecavüz ettiği ve okula ulaşan yolda da daralmaya yol açacağı iddiası tepkilere sebep oldu.  Rize’nin 1.000 e yakın öğrenciye sahip en kalabalık okulu olan ÇAYKUR Ortaokulunun yetersiz olan bahçesinde yapılmaya başlanan Cami inşaatı velilerin tepkisine yol açtı. Bahçenin çocukların oyun ihtiyacına yeterli gelmediğini söyleyen Veliler’ ’bahçeye zaten çocuklar sığmıyordu. Birde bahçenin bir kısmı camiye tahsis ediliyor, cami inşaatı dolayısıyla yol daraltılıyor. Okul çıkışı buradan araç geçmesi mümkün değil. Buradaki arazinin okulun olmadığı iddiası var. Öyle ise Okul yapılırken niye istimlak edilmedi. Veya okul yapılırken arazi sahipleri niye itirazda bulunmadı da şimdi, cami yapılırken yetersiz olan okulun bahçesine tecavüz ediliyor.         Daği taşı sorgusuz sualsiz istimlak eden devlet okulun bahçesini de istimlak ederek bahçeyi büyütebilirdi. Millî Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğimiz bu durumu çözmeli. Bu alan okula sosyal tesis veya bahçe olarak tahsis edilebilir. Her binanın dibinde, her bahçenin kenarında cami yapılmaz. Sadece okul bahçesine müdahale yok ki diğer tarafı da yola tecavüz ediyor. Önündeki çocuk bahçesini de daralttı. Pandemiden önce çocukları okuldan alırken trafik ana baba günü oluyordu. Şimdi okul çıkısı tam bir karmaşa olur’dediler.      Mahalle sakinlerinden Muammer Merev şu açıklamayı yaptı’’ Cami arsasının içinde okul duvarı yapılmış. İstimlak edilen alan sahipleri zamanında okula bir şey dememiş. Zira tapuyu tam bilememişler. Ama cami yapılınca kadastro ölçümleri tam yapıldığında okulun bu arsanın içine girerek duvar yaptığı öğrenildi’dedi.      39 derslikli ÇAYKUR Ortaokulunda 67 öğretmen görev yaparken pandemi öncesi 958 öğrenci eğitim öğretim görüyordu.  

Rize Merkez Müftü Mahallesindeki ÇAYKUR Ortaokulu yanında başlayan camii inşaatının okul bahçesine ve yola engel olduğu gerekçesiyle öğrenci velileri tarafından tepki gösteriliyor.

     
Merkez Müftü Mahallesinde mahalle halkı tarafından inşasına başlanılan Cami inşaatının Okul bahçesine tecavüz ettiği ve okula ulaşan yolda da daralmaya yol açacağı iddiası tepkilere sebep oldu.  Rize’nin 1.000 e yakın öğrenciye sahip en kalabalık okulu olan ÇAYKUR Ortaokulunun yetersiz olan bahçesinde yapılmaya başlanan Cami inşaatı velilerin tepkisine yol açtı. Bahçenin çocukların oyun ihtiyacına yeterli gelmediğini söyleyen Veliler’ ’bahçeye zaten çocuklar sığmıyordu. Birde bahçenin bir kısmı camiye tahsis ediliyor, cami inşaatı dolayısıyla yol daraltılıyor. Okul çıkışı buradan araç geçmesi mümkün değil. Buradaki arazinin okulun olmadığı iddiası var. Öyle ise Okul yapılırken niye istimlak edilmedi. Veya okul yapılırken arazi sahipleri niye itirazda bulunmadı da şimdi, cami yapılırken yetersiz olan okulun bahçesine tecavüz ediliyor.

 

   
 

Daği taşı sorgusuz sualsiz istimlak eden devlet okulun bahçesini de istimlak ederek bahçeyi büyütebilirdi. Millî Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğimiz bu durumu çözmeli. Bu alan okula sosyal tesis veya bahçe olarak tahsis edilebilir. Her binanın dibinde, her bahçenin kenarında cami yapılmaz. Sadece okul bahçesine müdahale yok ki diğer tarafı da yola tecavüz ediyor. Önündeki çocuk bahçesini de daralttı. Pandemiden önce çocukları okuldan alırken trafik ana baba günü oluyordu. Şimdi okul çıkısı tam bir karmaşa olur’dediler.

    
Mahalle sakinlerinden Muammer Merev şu açıklamayı yaptı’’ Cami arsasının içinde okul duvarı yapılmış. İstimlak edilen alan sahipleri zamanında okula bir şey dememiş. Zira tapuyu tam bilememişler. Ama cami yapılınca kadastro ölçümleri tam yapıldığında okulun bu arsanın içine girerek duvar yaptığı öğrenildi’dedi.

    
39 derslikli ÇAYKUR Ortaokulunda 67 öğretmen görev yaparken pandemi öncesi 958 öğrenci eğitim öğretim görüyordu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi