RİZE'DE CUMHUR ORTAĞINDAN BÜYÜK TEPKİ.

Rize 21.06.2022 - 15:59, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1809+ kez okundu.
 

RİZE'DE CUMHUR ORTAĞINDAN BÜYÜK TEPKİ.

ÜRETİCİ VE ÇAYKUR ÖZEL SEKTÖRÜN KONTROLÜNE DEVREDİLDİ. Merkez ilçe Başkanı Abdulkadir USTA'dan açıklanan Çay Kanunu Maddelerine Büyük Tepki. Beklenen Çay Kanunu teklifinin içeriği basınla paylaşıldı. Malesef ki 210 bin Çay Üreticimiz ve 2 milyon İnsanımıza  katkı sağlayan  ve olmazsa olmazımız ÇAYKUR Özel sektörün kontrolüne nasıl devredilir. Bizler Büyük Birlik Partisi olarak aylar öncesinden tasarıda Taban Fiyatın ve  Çay Üreticimizi Koruma altına alacak hiçbir maddenin olmadığını, çıkacak kanun teklifinin Borsanın Güdümünde şekilleneceğini kamuoyu ile defaatle paylaştık. Meclise sunulan Kanun Teklifinde 13 maddeye Baktığımız da, adeta sizin yaptığınızı Dış Güçler bile Yapmaz diyecek kadar şaşırdık. Bu tasarıyı meclise getiren Sayın Rize'li Vekillerimiz buna nasıl imza atarlar? Biz Büyük Birlik Partisi olarak 10 madde ile bir Çay Kanunu teklifi hazırladık paylaştık, Sayın Vekiller bunların tam tersini 13 madde ile çıkardılar. *Tasarıda Taban Fiyat dedik, yerine   Çay Üreticimize ceza ve yaptırım koydular. *Üreticiyi özel sektöre karşı koruyalım dedik..., Yaş Çay Fiyatını ve açıklamasını özel sektörün eline bıraktılar. *Kaçak Çaya ceza ve yaptırım istedik....  Kaçak Çayı teşvik ile yasalaştırdılar. *ÇAYKUR çayın tek Patronu ve En üst kurulu olsun dedik...  Kurumu işlevsiz yetkisiz şekilde Özel sektörün taşeronu haline getirdiler.  *ÇAYKUR Koruma altına alınsın dedik....   Onlar Özel sektörü korumaya aldılar. *Çay üretimi desteklensin teşvik edilsin dedik.... Onlar Çayın kökten sökümünü çıkardılar. *Fiyatı Sayın Cumhurbaşkanımız her daim açıklardı..., Onu da özel sektörün eline bıraktılar. Kısacası  20 yılldır beklenen tasarı bu mu? onun için mi cesaret edip çıkartamadınız. Bu kanun teklifinin içeriği Sayın Cumhurbaşkanımıza derhal iletilmeli, Burdan Ak Partiye gönül veren Rize'li kardeşlerime ve teşkilatına sesleniyorum, üç beş kişi sizlerin emeklerini zayi etmemeli, nede olsa biz daha seçilecek değiliz diyip, sizleride bu sürece dahil etmemeli. Yaklaşan 2023 seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızı memleketinde zora sokacak bu tasarıya karşı gereken tepkinizi sizde ortaya koyun.  Cumhurittifakı üyesi Büyük Birlik Partisi olarak Daima Aziz Milletimizin ve Şanlı Devletimizin yanındayız, Çay Üreticimiz ve ÇAYKUR asla yanlız değildir.   Abdulkadir USTA Büyük Birlik Partisi  Rize Merkez İlçe Başkanı

ÜRETİCİ VE ÇAYKUR ÖZEL SEKTÖRÜN KONTROLÜNE DEVREDİLDİ.


Merkez ilçe Başkanı Abdulkadir USTA'dan açıklanan Çay Kanunu Maddelerine Büyük Tepki.


Beklenen Çay Kanunu teklifinin içeriği basınla paylaşıldı. Malesef ki 210 bin Çay Üreticimiz ve 2 milyon İnsanımıza  katkı sağlayan  ve olmazsa olmazımız ÇAYKUR Özel sektörün kontrolüne nasıl devredilir. Bizler Büyük Birlik Partisi olarak aylar öncesinden tasarıda Taban Fiyatın ve  Çay Üreticimizi Koruma altına alacak hiçbir maddenin olmadığını, çıkacak kanun teklifinin Borsanın Güdümünde şekilleneceğini kamuoyu ile defaatle paylaştık.


Meclise sunulan Kanun Teklifinde 13 maddeye Baktığımız da, adeta sizin yaptığınızı Dış Güçler bile Yapmaz diyecek kadar şaşırdık. Bu tasarıyı meclise getiren Sayın Rize'li Vekillerimiz buna nasıl imza atarlar? Biz Büyük Birlik Partisi olarak 10 madde ile bir Çay Kanunu teklifi hazırladık paylaştık, Sayın Vekiller bunların tam tersini 13 madde ile çıkardılar.


*Tasarıda Taban Fiyat dedik, yerine   Çay Üreticimize ceza ve yaptırım koydular.


*Üreticiyi özel sektöre karşı koruyalım dedik..., Yaş Çay Fiyatını ve açıklamasını özel sektörün eline bıraktılar.


*Kaçak Çaya ceza ve yaptırım istedik....  Kaçak Çayı teşvik ile yasalaştırdılar.


*ÇAYKUR çayın tek Patronu ve En üst kurulu olsun dedik...  Kurumu işlevsiz yetkisiz şekilde Özel sektörün taşeronu haline getirdiler. 


*ÇAYKUR Koruma altına alınsın dedik....   Onlar Özel sektörü korumaya aldılar.


*Çay üretimi desteklensin teşvik edilsin dedik.... Onlar Çayın kökten sökümünü çıkardılar.


*Fiyatı Sayın Cumhurbaşkanımız her daim açıklardı..., Onu da özel sektörün eline bıraktılar.


Kısacası  20 yılldır beklenen tasarı bu mu? onun için mi cesaret edip çıkartamadınız. Bu kanun teklifinin içeriği Sayın Cumhurbaşkanımıza derhal iletilmeli, Burdan Ak Partiye gönül veren Rize'li kardeşlerime ve teşkilatına sesleniyorum, üç beş kişi sizlerin emeklerini zayi etmemeli, nede olsa biz daha seçilecek değiliz diyip, sizleride bu sürece dahil etmemeli. Yaklaşan 2023 seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızı memleketinde zora sokacak bu tasarıya karşı gereken tepkinizi sizde ortaya koyun.  Cumhurittifakı üyesi Büyük Birlik Partisi olarak Daima Aziz Milletimizin ve Şanlı Devletimizin yanındayız, Çay Üreticimiz ve ÇAYKUR asla yanlız değildir.

 

Abdulkadir USTA
Büyük Birlik Partisi  Rize Merkez İlçe Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi