RİZE'DE PROTOKOLDEN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Rize 30.06.2022 - 12:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2696+ kez okundu.
 

RİZE'DE PROTOKOLDEN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

RİZE’de, Koruyucu Aile Günü dolayısıyla koruyucu ailelerin ve il protokolünün katılımı ile farkındalık yürüyüşü yapıldı. Koruyucu Aileler Günü dolayısıyla Rize’deki koruyucu ailelerle birlikte farkındalık yürüyüşü yapıldı. Vali Yardımcısı Ömer Faruk Duman, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş ile protokol mensupları, koruyucu aileler ve çocuklarında katıldığı yürüyüş Sahil Caminden başlayarak, Cumhuriyet Caddesi üzerinden devam ederek 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında son buldu. ‘   10 AİLEMİZ KORUYUCU AİLE SIRASINDA BEKLEMEKTEDİR’   Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Rize’de 19 koruyucu ailenin yanında 23 çocuğun bakımının sağlandığını ve 10 ailenin de koruyucu aile sırasında bekledi belirtilerek, "Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımız için aile odaklı sosyal hizmet modellerimizin başında koruyucu aile hizmeti gelmektedir. Koruyucu aile hizmetinin amacı, koruma altındaki çocukları birebir ilgi, sevgi, destek ve gözetim sağlayacak koruyucu aileleri ile buluşturmaktır. Son yıllarda yapılan çalışmalarla teşvik edilen koruyucu aile uygulamasının yaygınlaştırılması ve bu uygulamaya yönelik kamuoyu farkındalığının artırılması büyük önem teşkil etmektedir. İlimizde ilk olarak 2013 yılında 3 koruyucu ailemiz yanına koruma altındaki 5 çocuğumuzun yerleştirilmesi ile uygulamaya konulan koruyucu aile hizmeti kapsamında mevcut durumda 19 ailemiz yanında 23 çocuğumuzun bakımı sağlanmakta olup 10 ailemizde koruyucu aile sırasında beklemektedir” denildi. 

RİZE’de, Koruyucu Aile Günü dolayısıyla koruyucu ailelerin ve il protokolünün katılımı ile farkındalık yürüyüşü yapıldı. Koruyucu Aileler Günü dolayısıyla Rize’deki koruyucu ailelerle birlikte farkındalık yürüyüşü yapıldı. Vali Yardımcısı Ömer Faruk Duman, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş ile protokol mensupları, koruyucu aileler ve çocuklarında katıldığı yürüyüş Sahil Caminden başlayarak, Cumhuriyet Caddesi üzerinden devam ederek 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında son buldu. ‘

 

10 AİLEMİZ KORUYUCU AİLE SIRASINDA BEKLEMEKTEDİR’

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Rize’de 19 koruyucu ailenin yanında 23 çocuğun bakımının sağlandığını ve 10 ailenin de koruyucu aile sırasında bekledi belirtilerek, "Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımız için aile odaklı sosyal hizmet modellerimizin başında koruyucu aile hizmeti gelmektedir. Koruyucu aile hizmetinin amacı, koruma altındaki çocukları birebir ilgi, sevgi, destek ve gözetim sağlayacak koruyucu aileleri ile buluşturmaktır. Son yıllarda yapılan çalışmalarla teşvik edilen koruyucu aile uygulamasının yaygınlaştırılması ve bu uygulamaya yönelik kamuoyu farkındalığının artırılması büyük önem teşkil etmektedir. İlimizde ilk olarak 2013 yılında 3 koruyucu ailemiz yanına koruma altındaki 5 çocuğumuzun yerleştirilmesi ile uygulamaya konulan koruyucu aile hizmeti kapsamında mevcut durumda 19 ailemiz yanında 23 çocuğumuzun bakımı sağlanmakta olup 10 ailemizde koruyucu aile sırasında beklemektedir” denildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi