RİZE'DE SOKAK HAYVANLARINA ŞEFKAT ELİ

Rize 17.06.2022 - 20:28, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1940+ kez okundu.
 

RİZE'DE SOKAK HAYVANLARINA ŞEFKAT ELİ

Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından sokak hayvanlarına yönelik yemleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince Belediyelerin alacağı tedbirler kısmında “Sahipsiz Sokak Hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama, küpeleme ve tıbbi bakımlarının yapılması sonrası alındığı ortama bırakılması” hükmü yer almaktadır. Bu kanun gereği çalışmalarını aralıksız sürdüren Rize Belediyesi, yemek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına bulundukları ortamda mama dağıtmaya devam ediyor. Diğer yandan Rize’de şehrimiz esnafları ve vatandaşlarımızın da hayvanlarımıza ilgi gösterdiği gözlerden kaçmıyor. Yemleme çalışmaları kapsamında şehri gezen ekipler karşılaşmış oldukları küpesiz bir köpeği ise Rize Belediyesine ait sokak hayvan nakil aracı ile alarak Hayvan Rehabilitasyon Merkezine götürdü. Burada yapılan kısırlaştırma ve tedavi işlemlerinin ardından küpesi takılan köpekler kanun gereği bulunduğu doğal ortama yeniden bırakılıyor.

Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından sokak hayvanlarına yönelik yemleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.


5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince Belediyelerin alacağı tedbirler kısmında “Sahipsiz Sokak Hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama, küpeleme ve tıbbi bakımlarının yapılması sonrası alındığı ortama bırakılması” hükmü yer almaktadır.


Bu kanun gereği çalışmalarını aralıksız sürdüren Rize Belediyesi, yemek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına bulundukları ortamda mama dağıtmaya devam ediyor. Diğer yandan Rize’de şehrimiz esnafları ve vatandaşlarımızın da hayvanlarımıza ilgi gösterdiği gözlerden kaçmıyor.


Yemleme çalışmaları kapsamında şehri gezen ekipler karşılaşmış oldukları küpesiz bir köpeği ise Rize Belediyesine ait sokak hayvan nakil aracı ile alarak Hayvan Rehabilitasyon Merkezine götürdü. Burada yapılan kısırlaştırma ve tedavi işlemlerinin ardından küpesi takılan köpekler kanun gereği bulunduğu doğal ortama yeniden bırakılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi