RİZE'DE VELİLERİN EBA SIKINTISI

Eğitim 03.09.2020 - 07:59, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1838+ kez okundu.
 

RİZE'DE VELİLERİN EBA SIKINTISI

Sayın Rize İl Milli Eğitim Müdürüm'e….       Müdürüm, Pandamı dolayısıyla ilk ve orta öğretimde eğitim yaz boyunca uzaktan mı yüz yüze mi yapılacağı Türkiye de tartışıldı konuşuldu, sonuç da Bakanlık EBA yanı uzaktan eğitime karar kılındı. Şimdi soruyorum, Sayın Müdür bey, ilimiz de bu konuda hiç mi alt yapı çalışması yapmadınız. Sağlam ulaşılabilir alt yapıya kolayca ulaşımı neden sağlayamadınız?       Veliler Anne Babalar burnundan soluyor bilesiniz. Canlı derslere aynı anda girmeye çalışan öğrenciler aşırı yoğunluktan dolayı sisteminize giremiyor haberdarmışsınız ? Birden çok öğrencisi olan ailelerin bilgisayarı ve cep telefonu veya tableti olmadığından ayni anda ders saatleri çakıştıklarından ders yapamıyorlar bu konuda çalışmalar yapmadınız mı? Her ailenin fert başı geliri 10 bin dolar değil müdür bey hatırlatırım.       Sayın Müdür Bey, bu ülkenin en kutsi insanları olan öğreticilerimiz muallimlerimiz yani öğretmenlerimizi, bu süreçde denetliyormuşsunuz, ne gibi denetim mekanizmanız var. Veliler Bazı öğretmenlerin özel işlerinden mi bilinmez zamanında derslere canlı bağlanmadıklarını söylerler, sizlere bu gibi şikâyetler geliyor mu, önlem alıyor musunuz? Öğrenci ve velilerin kaygı ve stres içinde olduklarını iletirim sayın müdürüm. Çalışan Ana Baba yani Ebeveynler, iş yerlerinden izin alıp çocuklarını sisteme alıştırmaya çalışıyorlar, onlarında zamanla yarıştıklarını bilinmesinde yarar var. Her çalışan velinin kurumlarında kebap yapmadığını biliniz sayın müdür. Velilerin İş yerlerinde sorun yaşatılmaması babında sistem yani EBA sistematik işletilmeli Sayın Müdürüm.          Müdür bey, EBA üzerinden verilecek dersler mesaj olarak velilere atılıyor sistem iyi çalışmıyor ki neyi öğrendiki öğrenciler neye çalışacaklar. Anlatımlar kısa olduğundan ne ebeveynler ne de öğrenciler konuyu anlamada zorluklar yaşıyorlar.         Sayın Müdür Bey, üstte yazdıklarım bilakis beni arayan görüşen velilerin şikâyetleri olan sorunlardır. Geçmişte başarılı olduğunuz Türkiye'de dereceye girdiğimiz sınavların başarısını sizlere yazdığım gibi, velilere yaşattığınız bu başarısızlğı, da sizlere yazıyorum.  Başarısız oldunuz sayın müdür bey.  ;Sevgilerimle

Sayın Rize İl Milli Eğitim Müdürüm'e…. 

    
Müdürüm, Pandamı dolayısıyla ilk ve orta öğretimde eğitim yaz boyunca uzaktan mı yüz yüze mi yapılacağı Türkiye de tartışıldı konuşuldu, sonuç da Bakanlık EBA yanı uzaktan eğitime karar kılındı. Şimdi soruyorum, Sayın Müdür bey, ilimiz de bu konuda hiç mi alt yapı çalışması yapmadınız. Sağlam ulaşılabilir alt yapıya kolayca ulaşımı neden sağlayamadınız?  

   
Veliler Anne Babalar burnundan soluyor bilesiniz. Canlı derslere aynı anda girmeye çalışan öğrenciler aşırı yoğunluktan dolayı sisteminize giremiyor haberdarmışsınız ? Birden çok öğrencisi olan ailelerin bilgisayarı ve cep telefonu veya tableti olmadığından ayni anda ders saatleri çakıştıklarından ders yapamıyorlar bu konuda çalışmalar yapmadınız mı? Her ailenin fert başı geliri 10 bin dolar değil müdür bey hatırlatırım. 

    
Sayın Müdür Bey, bu ülkenin en kutsi insanları olan öğreticilerimiz muallimlerimiz yani öğretmenlerimizi, bu süreçde denetliyormuşsunuz, ne gibi denetim mekanizmanız var. Veliler Bazı öğretmenlerin özel işlerinden mi bilinmez zamanında derslere canlı bağlanmadıklarını söylerler, sizlere bu gibi şikâyetler geliyor mu, önlem alıyor musunuz? Öğrenci ve velilerin kaygı ve stres içinde olduklarını iletirim sayın müdürüm. Çalışan Ana Baba yani Ebeveynler, iş yerlerinden izin alıp çocuklarını sisteme alıştırmaya çalışıyorlar, onlarında zamanla yarıştıklarını bilinmesinde yarar var. Her çalışan velinin kurumlarında kebap yapmadığını biliniz sayın müdür. Velilerin İş yerlerinde sorun yaşatılmaması babında sistem yani EBA sistematik işletilmeli Sayın Müdürüm.  

      
Müdür bey, EBA üzerinden verilecek dersler mesaj olarak velilere atılıyor sistem iyi çalışmıyor ki neyi öğrendiki öğrenciler neye çalışacaklar. Anlatımlar kısa olduğundan ne ebeveynler ne de öğrenciler konuyu anlamada zorluklar yaşıyorlar. 

      
Sayın Müdür Bey, üstte yazdıklarım bilakis beni arayan görüşen velilerin şikâyetleri olan sorunlardır. Geçmişte başarılı olduğunuz Türkiye'de dereceye girdiğimiz sınavların başarısını sizlere yazdığım gibi, velilere yaşattığınız bu başarısızlğı, da sizlere yazıyorum.  Başarısız oldunuz sayın müdür bey. 


;Sevgilerimle

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi