RİZE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI. 89 KÖY YOLU KAPANDI

Rize 24.12.2020 - 10:41, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2834+ kez okundu.
 

RİZE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI. 89 KÖY YOLU KAPANDI

 RİZE’nin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı, iç kısımdaki ilçe merkezlerinde de etkili oldu. Kentin yükseklerinde, kardan kapanan 89 köy yolunun ulaşıma açılması için ekipler çalışma başlattı.  Kar yağışının şiddetini artırdığı Doğu Karadeniz Bölgesi'nin ilçe merkezleri de beyaza bürünmeye başladı. Rize’de dün akşam yüksek kesimlerde etkili olmaya başlayan kar yağışı, şiddetini artırarak, iç kesimlere kadar indi. Meteoroloji verilerine göre, 400 metreye kadar etkili olması beklenen kar yağışı, zaman zaman şiddetini artırarak devam etti. Yağan karla Hemşin, Çamlıhemşin ve İkizdere ilçeleri, beyaza bürüdü. EKİPLER KAR MESAİSİNDE  Rize İl Özel İdaresi ile belediye ekipleri, kar yağışının şiddetlenmesiyle teyakkuza geçti. 6 bin 943 kilometre yol ağı ile Türkiye’de 5'inci sırada bulunan Rize’de, kar yağışı sonrası yolların kısa sürede açılabilmesi için 67 araç ve 68 kişilik personel hazır bekletiliyor. Öte yandan kentte kar yağışı nedeniyle 89 köy yolu, ulaşıma kapandı. Ekipler, iş makineleriyle kapalı yolları açmak için başlattığı karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.   İÇ KESİMLERE DE KAR YAĞDI    Rize’de etkili olan kar yağışı, yüksek köylerin yanı sıra iç kesimleri de beyaza bürüdü. Özel İdare ekipleri, kapanan 89 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürürken, sürücüler, zincir takmaları yönünde uyarılıyor. Kar yağışının şiddetini artırdığı Doğu Karadeniz Bölgesi'nin ilçerinde yüksek kesimler,  beyaza bürünmeye başladı. Rize’de akşam saatlerinde yüksek kesimlerde etkili olmaya başlayan kar yağışı, şiddetini artırarak, iç kesimlere kadar indi. Meteoroloji verilerine göre, 400 metreye kadar etkili olması beklenen kar yağışı, zaman zaman şiddetini artırarak devam etti. Yağan karla Hemşin, Çamlıhemşin ve İkizdere ilçeleri, beyaza bürüdü. Sahile 36 kilometre uzaklıkta bulunan 530 rakımlı İkizdere ilçesi de yağan karla beyaz örtüyle kaplandı. Ovit Tüneli güzergahını kullanan sürücüler, karlı yolda zaman zaman zor anlar yaşadı. Ekipler; sürücüleri zincir takmaları konusunda uyardı. Özel İdare ekipleri ise kardan kapanan 89 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdü.    ‘CENNETE KAR YAĞDI   ’ İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, “Kar biraz geç geldi. 'Cennete kar yağdı' diyoruz ve şu anda tadını çıkarıyoruz. Belediye ekiplerimiz kar yağışının etkili olduğu noktalarda yolları açık tutmak için çalışıyor. Özel idare ekipleri de kapanan köy yollarını açıyor. İkizdere merkezde 15- 20 santim kar var, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreyi buluyor” dedi. ‘ÇOK GÜZEL YAĞIYOR’ İlçede yaşayan Yıldırım Çoban, “Rize Merkez'de kar yağışı yok, İkizdere’ye girmeden kar yağışı karşıladı. Çok güzel yağıyor. Biz de bol bol fotoğraf çektirerek bu anları ölümsüzleştiriyoruz” diye konuştu. Aracına  zincir takmaya çalışan sürücü Murat Bakır da “Biz batıda yaşıyoruz, buradaki bu görüntüye hasretiz. Herkes kıymetini bilsin” ifadesini kullandı.

 RİZE’nin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı, iç kısımdaki ilçe merkezlerinde de etkili oldu. Kentin yükseklerinde, kardan kapanan 89 köy yolunun ulaşıma açılması için ekipler çalışma başlattı. 

Kar yağışının şiddetini artırdığı Doğu Karadeniz Bölgesi'nin ilçe merkezleri de beyaza bürünmeye başladı. Rize’de dün akşam yüksek kesimlerde etkili olmaya başlayan kar yağışı, şiddetini artırarak, iç kesimlere kadar indi. Meteoroloji verilerine göre, 400 metreye kadar etkili olması beklenen kar yağışı, zaman zaman şiddetini artırarak devam etti. Yağan karla Hemşin, Çamlıhemşin ve İkizdere ilçeleri, beyaza bürüdü.

EKİPLER KAR MESAİSİNDE 

Rize İl Özel İdaresi ile belediye ekipleri, kar yağışının şiddetlenmesiyle teyakkuza geçti. 6 bin 943 kilometre yol ağı ile Türkiye’de 5'inci sırada bulunan Rize’de, kar yağışı sonrası yolların kısa sürede açılabilmesi için 67 araç ve 68 kişilik personel hazır bekletiliyor.

Öte yandan kentte kar yağışı nedeniyle 89 köy yolu, ulaşıma kapandı. Ekipler, iş makineleriyle kapalı yolları açmak için başlattığı karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

 

İÇ KESİMLERE DE KAR YAĞDI 

 

Rize’de etkili olan kar yağışı, yüksek köylerin yanı sıra iç kesimleri de beyaza bürüdü. Özel İdare ekipleri, kapanan 89 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürürken, sürücüler, zincir takmaları yönünde uyarılıyor. Kar yağışının şiddetini artırdığı Doğu Karadeniz Bölgesi'nin ilçerinde yüksek kesimler,  beyaza bürünmeye başladı. Rize’de akşam saatlerinde yüksek kesimlerde etkili olmaya başlayan kar yağışı, şiddetini artırarak, iç kesimlere kadar indi. Meteoroloji verilerine göre, 400 metreye kadar etkili olması beklenen kar yağışı, zaman zaman şiddetini artırarak devam etti. Yağan karla Hemşin, Çamlıhemşin ve İkizdere ilçeleri, beyaza bürüdü. Sahile 36 kilometre uzaklıkta bulunan 530 rakımlı İkizdere ilçesi de yağan karla beyaz örtüyle kaplandı. Ovit Tüneli güzergahını kullanan sürücüler, karlı yolda zaman zaman zor anlar yaşadı. Ekipler; sürücüleri zincir takmaları konusunda uyardı. Özel İdare ekipleri ise kardan kapanan 89 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdü. 

 

‘CENNETE KAR YAĞDI

 

’ İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, “Kar biraz geç geldi. 'Cennete kar yağdı' diyoruz ve şu anda tadını çıkarıyoruz. Belediye ekiplerimiz kar yağışının etkili olduğu noktalarda yolları açık tutmak için çalışıyor. Özel idare ekipleri de kapanan köy yollarını açıyor. İkizdere merkezde 15- 20 santim kar var, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreyi buluyor” dedi. ‘ÇOK GÜZEL YAĞIYOR’ İlçede yaşayan Yıldırım Çoban, “Rize Merkez'de kar yağışı yok, İkizdere’ye girmeden kar yağışı karşıladı. Çok güzel yağıyor. Biz de bol bol fotoğraf çektirerek bu anları ölümsüzleştiriyoruz” diye konuştu. Aracına  zincir takmaya çalışan sürücü Murat Bakır da “Biz batıda yaşıyoruz, buradaki bu görüntüye hasretiz. Herkes kıymetini bilsin” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi