RİZE'DEKİ MALIN DEĞERİNİ RİZELİ BİLİR TRABZON'DAN GELENLER DEĞİL.

Rize 19.09.2020 - 16:04, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1923+ kez okundu.
 

RİZE'DEKİ MALIN DEĞERİNİ RİZELİ BİLİR TRABZON'DAN GELENLER DEĞİL.

KAMULAŞTIRMADA EL İNSAF         Bazı projelerin yürütülmesi için bir çalışma yapılırken elbette sıkıntılar yaşanır.     Rize’de malum arazi sıkıntısı var. Dağ yamacına sıkışmış Rize’de yol, inşaat yapmak çok zordur, sıkıntıları vardır.     Kamu yararına yapılacak bina veya yol için genellikle vatandaşın evini yıkarak arazisini alarak çalışma yapılır. Bu çalışmada vatandaşın mağdur olmaması gerekir.     Devlet vatandaşını mağdur etmemeli.      Rize'de Atmeydanı Mahallesi ile merkez arasında yapımı süren Bulvar projesi için bazı binaların 'acele kamulaştırma' kararı ile kaldırılması planlandı.     Daha önce Müftü Mahallesinde AVM için istimlak edilen evlerde yaşanan düşük kamulaştırma bedeli Atmeydanında ki istimlaklerde da yaşanacak gibi.      Şunu rahatlıkla yazıyorum, Karayolları Rize’deki istimlak çalışmasında mal sahiplerini mağdur ediyor.      Yol geçecek buna karşı olan yok.      Fakat yol geçecek diye vatandaşın kısıtlı olan arazisini alacaksın, evini yıkarak istimlak edeceksin, bari hak ettiği parayı ver ey Devletim.     Karayolları Bölge Müdürlüğü Trabzon’da. Trabzon’dan Rize’ye biçilecek bedellerin kabul edilmesi mümkün olur mu?     Rize’deki malın, mülkün değerini Rize’de yaşayan bilir Trabzon’dan gelenler değil.     Ayrıca Belediye rayiç bedeli üzerinden biçilen fiyatlarla evlerde oturanlar kesinlikle mağdurdur. Belirlenen rayiç fiyatla ev alınır mı, alınırsa sıkıntı yok. Ev alıyorsanız ev verin ki vatandaş mağdur olmasın.     Atmeydanı Mahallesinde ev sahipleri sıkıntılı, seslerinin duyulmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.      Belediye Rayiç bedeli baz alınarak daire başına 100-140 bin lira ödeme yapılmış. El insaf Rize’de veya Türkiye’nin herhangi bir yerinde 100 bin liraya ev var mı, bu parayla bir daire alınır mı? Evini yol geçişi için istimlak ediyorsun bari ona ev ver. Çünkü burada var olan evini yıkıyorsunuz.       Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yapılan kamulaştırma çalışmasında bilirkişilerce Belediyelerin emlak rayiç bedelleri kriter alınarak fiyat tespiti yapılıyor, tekrar ediyorum bu yapılan yanlıştır.      Vatandaşın evini istimlak karşılığında ev verilsin para değil. Çünkü o verilen para ile gecekondu bile alınamaz.

KAMULAŞTIRMADA EL İNSAF  

     
Bazı projelerin yürütülmesi için bir çalışma yapılırken elbette sıkıntılar yaşanır.

   
Rize’de malum arazi sıkıntısı var. Dağ yamacına sıkışmış Rize’de yol, inşaat yapmak çok zordur, sıkıntıları vardır.

   
Kamu yararına yapılacak bina veya yol için genellikle vatandaşın evini yıkarak arazisini alarak çalışma yapılır. Bu çalışmada vatandaşın mağdur olmaması gerekir.

   
Devlet vatandaşını mağdur etmemeli.

    
Rize'de Atmeydanı Mahallesi ile merkez arasında yapımı süren Bulvar projesi için bazı binaların 'acele kamulaştırma' kararı ile kaldırılması planlandı.

   
Daha önce Müftü Mahallesinde AVM için istimlak edilen evlerde yaşanan düşük kamulaştırma bedeli Atmeydanında ki istimlaklerde da yaşanacak gibi.

    
Şunu rahatlıkla yazıyorum, Karayolları Rize’deki istimlak çalışmasında mal sahiplerini mağdur ediyor.

    
Yol geçecek buna karşı olan yok.

    
Fakat yol geçecek diye vatandaşın kısıtlı olan arazisini alacaksın, evini yıkarak istimlak edeceksin, bari hak ettiği parayı ver ey Devletim.

   
Karayolları Bölge Müdürlüğü Trabzon’da. Trabzon’dan Rize’ye biçilecek bedellerin kabul edilmesi mümkün olur mu?

   
Rize’deki malın, mülkün değerini Rize’de yaşayan bilir Trabzon’dan gelenler değil.

   
Ayrıca Belediye rayiç bedeli üzerinden biçilen fiyatlarla evlerde oturanlar kesinlikle mağdurdur. Belirlenen rayiç fiyatla ev alınır mı, alınırsa sıkıntı yok. Ev alıyorsanız ev verin ki vatandaş mağdur olmasın.

   
Atmeydanı Mahallesinde ev sahipleri sıkıntılı, seslerinin duyulmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

    
Belediye Rayiç bedeli baz alınarak daire başına 100-140 bin lira ödeme yapılmış. El insaf Rize’de veya Türkiye’nin herhangi bir yerinde 100 bin liraya ev var mı, bu parayla bir daire alınır mı? Evini yol geçişi için istimlak ediyorsun bari ona ev ver. Çünkü burada var olan evini yıkıyorsunuz.

     
Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yapılan kamulaştırma çalışmasında bilirkişilerce Belediyelerin emlak rayiç bedelleri kriter alınarak fiyat tespiti yapılıyor, tekrar ediyorum bu yapılan yanlıştır.

    
Vatandaşın evini istimlak karşılığında ev verilsin para değil. Çünkü o verilen para ile gecekondu bile alınamaz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi