RİZE KALESİNİN YAYA YOLU YENİLENİYOR

Rize 13.01.2021 - 10:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2503+ kez okundu.
 

RİZE KALESİNİN YAYA YOLU YENİLENİYOR

Rize Belediyesi tarafından yapımı devam eden Tarihi Rize Kalesine giden eski patika yol modern hale getiriliyor.         Belediyenin yürüttüğü çalışmada mahalle ve Kalenin çok eski yaya ulaşım yolu olan taş basamaklar tamamen değiştirilerek daha geniş ve gösterişi güzel bir çalışma yapılıyor. Dar olan eski yoldaki kaldırımlar şimdi y1.5 metre kadar genişlikte oluyor. 1000 Adım da Rize Kalesi sloganıyla yürütülen çalışma hakkında memnuniyetlerini belirten mahalle sakinlerinden Kale Camii İmamı Kadri Kara ’Kaleye çıkan yürüyüş güzergâhı Tarihi Patika yolu aslına uygun yapılıyor. Yapılan çalışma çok eski bir yolun modern hale getirilmesidir. Asırlardır çarşı merkezinden Kaleye ve Mahalleye çıkan insanlarımız bu yolu kullanırdı. Halende kullanılıyor. Taş kaldırımdı ama dar ve düzensizdi. Şimdi çok düzgün ve aslına uygun, tarihi yola aratmayan hizmet oluyor. Bin adımda kaleye çıkılabilecek. Emeği geçenlere, çalışan işçi arkadaşlara ve Belediye Başkanımız Rahmi Metin’e bu güzel çalışma için teşekkür ediyoruz’ dedi.  

Rize Belediyesi tarafından yapımı devam eden Tarihi Rize Kalesine giden eski patika yol modern hale getiriliyor.

       
Belediyenin yürüttüğü çalışmada mahalle ve Kalenin çok eski yaya ulaşım yolu olan taş basamaklar tamamen değiştirilerek daha geniş ve gösterişi güzel bir çalışma yapılıyor. Dar olan eski yoldaki kaldırımlar şimdi y1.5 metre kadar genişlikte oluyor. 1000 Adım da Rize Kalesi sloganıyla yürütülen çalışma hakkında memnuniyetlerini belirten mahalle sakinlerinden Kale Camii İmamı Kadri Kara ’Kaleye çıkan yürüyüş güzergâhı Tarihi Patika yolu aslına uygun yapılıyor. Yapılan çalışma çok eski bir yolun modern hale getirilmesidir. Asırlardır çarşı merkezinden Kaleye ve Mahalleye çıkan insanlarımız bu yolu kullanırdı. Halende kullanılıyor. Taş kaldırımdı ama dar ve düzensizdi. Şimdi çok düzgün ve aslına uygun, tarihi yola aratmayan hizmet oluyor. Bin adımda kaleye çıkılabilecek. Emeği geçenlere, çalışan işçi arkadaşlara ve Belediye Başkanımız Rahmi Metin’e bu güzel çalışma için teşekkür ediyoruz’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi