RİZELİLER O'NA HADDİNİ BİLDİRDİ

Rize 15.06.2022 - 14:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2889+ kez okundu.
 

RİZELİLER O'NA HADDİNİ BİLDİRDİ

RİZELİLERE yönelik kullandığı sözler nedeniyle Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği Vakfı (RİDEVA) ile Rize Dernekler Federasyonu tarafından suç duyurusunda bulunulan gazeteci Can Ataklı hakkında ‘hakaret’ ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçlarından açılan davada ilk duruşma gerçekleştirildi.    Duruşmaya katılmayan Ataklı hakkında, zorla getirilme kararı verildi. Gazeteci Can Ataklı’nın bir televizyon kanalında sunduğu programında Rizelilere yönelik söylediği sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.   RİDEVA ve RİDEF ile birlikte 58 derneğin yöneticisi ve AK Parti Rize İl Başkanlığı’nca yapılan suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma tamamlandı. Can Ataklı hakkında İstanbul 16’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘hakaret’ ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçlarından açılan davanın görülen ilk duruşmasına davacılar adına Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kemal Ermiş ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Sarı ile avukat Abdullah Köse katılırken, Can Ataklı, duruşmaya katılmadı.  20 Ekim tarihine ertelenen duruşmada mahkeme Ataklı için zorla getirilme kararı verdi. 

RİZELİLERE yönelik kullandığı sözler nedeniyle Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği Vakfı (RİDEVA) ile Rize Dernekler Federasyonu tarafından suç duyurusunda bulunulan gazeteci Can Ataklı hakkında ‘hakaret’ ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçlarından açılan davada ilk duruşma gerçekleştirildi. 

 

Duruşmaya katılmayan Ataklı hakkında, zorla getirilme kararı verildi. Gazeteci Can Ataklı’nın bir televizyon kanalında sunduğu programında Rizelilere yönelik söylediği sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

 

RİDEVA ve RİDEF ile birlikte 58 derneğin yöneticisi ve AK Parti Rize İl Başkanlığı’nca yapılan suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma tamamlandı. Can Ataklı hakkında İstanbul 16’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘hakaret’ ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçlarından açılan davanın görülen ilk duruşmasına davacılar adına Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kemal Ermiş ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Sarı ile avukat Abdullah Köse katılırken, Can Ataklı, duruşmaya katılmadı.  20 Ekim tarihine ertelenen duruşmada mahkeme Ataklı için zorla getirilme kararı verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi