Samsun'da 2 kişinin öldüğü kavganın duruşmasına geniş güvenlik önlemi

SAMSUN 07.01.2022 - 10:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2345+ kez okundu.
 

Samsun'da 2 kişinin öldüğü kavganın duruşmasına geniş güvenlik önlemi

SAMSUN'da bir eğlence mekanında çıkan, Kaan Aydenk (22) ve Serdar Karakurt'un (28) hayatını kaybettiği kavgada, tutuklu sanık Yaşar Mertoğlu (29), yargılanmasına başlandı. Polis ekipleri, duruşma sırasında geniş güvenlik önlemi alırken, adliye yakınında bulunan bir otomobilde ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 6 kişi gözaltına alındı.  Olay, geçtiğimiz yıl 27 Temmuz günü gece saatlerinde Atakum ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde bir eğlence mekanında meydana geldi. Kaan Aydenk ve Serdar Karakurt, Yaşar Mertoğlu'nin koruma olarak çalıştığı mekana geldi. Mekanda çıkan kavga sırasında Mertoğlu, belinden çıkardığı tabanca ile Aydenk ve Karakurt'a ateş açtı. Hastaneye kaldırılan yaralılar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından kaçan Mertoğlu, bir süre sonra polise teslim oldu. Mertoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.   OLAYDAN SONRA MEKAN KUNDAKLANDI Olayın ardından kapatılan mekanda, açılışı yapılamadan önceki gece yangın çıktı. İhbar üzerine adrese itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesi ile söndürülen yangında eğlence mekanı kullanılmaz hale geldi. Soruşturma başlatan ekipler, mekanın kundakladığını belirledi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayı gerçekleştiren S.İ.Ş. ile Ö.B.D.'yi Amasya'nın Merzifon ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. 2 şüpheli, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.    'PİŞMANIM, KEŞKE HİÇ YAŞANMASAYDI' Mertoğlu hakkında dava açıldı. Duruşma öncesi adliye ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Polis, şüpheli buldukları araç ve şahıslar üzerinde arama yaptı. Ekipler, bir otomobilden ruhsatsız tabanca ele geçirdi. 6 şüpheli ise polis ekiplerince ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Hakim karşısına çıkan Mertoğlu, 'Hayatını kaybeden kişileri daha önce hiç görmemiştim ve tanımıyordum. Olaydan sonra emniyet görevlilerine giderek teslim oldum. Üzgünüm ve pişmanım. Kesinlikle kasıtlı bir şey yapmadım. Keşke olay hiç yaşanmasaydı. Keşke ölmeselerdi' dedi.  Mahkeme heyeti, duruşmayı 27 Mart tarihine erteleyerek Mertoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi.  

SAMSUN'da bir eğlence mekanında çıkan, Kaan Aydenk (22) ve Serdar Karakurt'un (28) hayatını kaybettiği kavgada, tutuklu sanık Yaşar Mertoğlu (29), yargılanmasına başlandı. Polis ekipleri, duruşma sırasında geniş güvenlik önlemi alırken, adliye yakınında bulunan bir otomobilde ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 6 kişi gözaltına alındı.  Olay, geçtiğimiz yıl 27 Temmuz günü gece saatlerinde Atakum ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde bir eğlence mekanında meydana geldi. Kaan Aydenk ve Serdar Karakurt, Yaşar Mertoğlu'nin koruma olarak çalıştığı mekana geldi. Mekanda çıkan kavga sırasında Mertoğlu, belinden çıkardığı tabanca ile Aydenk ve Karakurt'a ateş açtı. Hastaneye kaldırılan yaralılar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından kaçan Mertoğlu, bir süre sonra polise teslim oldu. Mertoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

OLAYDAN SONRA MEKAN KUNDAKLANDI Olayın ardından kapatılan mekanda, açılışı yapılamadan önceki gece yangın çıktı. İhbar üzerine adrese itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesi ile söndürülen yangında eğlence mekanı kullanılmaz hale geldi. Soruşturma başlatan ekipler, mekanın kundakladığını belirledi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayı gerçekleştiren S.İ.Ş. ile Ö.B.D.'yi Amasya'nın Merzifon ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. 2 şüpheli, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

 

'PİŞMANIM, KEŞKE HİÇ YAŞANMASAYDI' Mertoğlu hakkında dava açıldı. Duruşma öncesi adliye ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Polis, şüpheli buldukları araç ve şahıslar üzerinde arama yaptı. Ekipler, bir otomobilden ruhsatsız tabanca ele geçirdi. 6 şüpheli ise polis ekiplerince ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Hakim karşısına çıkan Mertoğlu, 'Hayatını kaybeden kişileri daha önce hiç görmemiştim ve tanımıyordum. Olaydan sonra emniyet görevlilerine giderek teslim oldum. Üzgünüm ve pişmanım. Kesinlikle kasıtlı bir şey yapmadım. Keşke olay hiç yaşanmasaydı. Keşke ölmeselerdi' dedi.  Mahkeme heyeti, duruşmayı 27 Mart tarihine erteleyerek Mertoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi