TÜRKİYE'NİN EN YENİ PARTİSİ RESMEN KURULDU.

Siyaset 25.08.2020 - 22:57, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2370+ kez okundu.
 

TÜRKİYE'NİN EN YENİ PARTİSİ RESMEN KURULDU.

Sağlık ve Devlet E.Bakanı Rifat Serdaroğlu'nun genel başkanlığında çalışmalarını yaklaşık 2 yıldan beri sürdüren Çoban Ateşi Hareketi, 25 Ağustos Salı günü Ankara'da yapmış olduğu Kurucular Kurulu toplantısı sonucu partileşme sürecine nokta koydu. Doğru Parti Siyasi Hayatına Başladı Ankara'da bir otelde yapılan toplantıya yurdun dört bir yanından gelen Kurucular Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Rifat Serdaroğlu ''Biz yola çıkarken milletimize bir sözümüz vardı, bizler milletimize asla yalan söylemeyeceğiz dedik, bu nedenle partimizin ismini DOĞRU PARTİ olarak kabul etmemiz DOĞRU bir karardır.'' dedi. Toplantıdan önce hazırlanan parti programı ve tüzüğü kurucular tarafından imzalanarak İç İşleri Bakanlığına teslim edildi. Saat 11.00'de Genel Başkan Rifat Serdaroğlu Başkanlığında Kurucular Kurulu heyeti Anıtkabir'i ziyaret ederek mozoleye karanfil bıraktılar. Anıtkabir çıkışı basın mensuplarına bir açıklama yapan DOĞRU PARTİ GENEL BAŞKANI RİFAT SERDAROĞLU, ''Buradan Yüce Türk milletine sesleniyorum bizler Cumhuriyetimiz sayesinde bu ülkede hayat bulduk ve biz Cumhuriyetimizi ezdirmeyeceğiz, milletimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin kurucusu ATATÜRK'ün bize bıraktığı emanete sahip çıkacağız'' ifadelerini kullandı. Önümüzdeki hafta parti üst yönetiminin belirleneceği ve teşkilatlanmaya ağırlık vereceklerini söyleyen söyleyen Rifat Serdaroğlu, ''Bizim zaten önceden Çoban Ateşi Hareketi olarak illerde teşkilatlarımız hazırdı, şimdi ise o teşkilatlar DOĞRU PARTİ adıyla resmileşecek, işlemler başlayacak'' dedi. 107 kişilik kurucular kurulunda eski milletvekilleri ve bakanların olmadığı gözlenirken, kurucular kurulunda gençlerin ve kadınların yer alması dikkat çekti.

Sağlık ve Devlet E.Bakanı Rifat Serdaroğlu'nun genel başkanlığında çalışmalarını yaklaşık 2 yıldan beri sürdüren Çoban Ateşi Hareketi, 25 Ağustos Salı günü Ankara'da yapmış olduğu Kurucular Kurulu toplantısı sonucu partileşme sürecine nokta koydu.


Doğru Parti Siyasi Hayatına Başladı


Ankara'da bir otelde yapılan toplantıya yurdun dört bir yanından gelen Kurucular Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Rifat Serdaroğlu ''Biz yola çıkarken milletimize bir sözümüz vardı, bizler milletimize asla yalan söylemeyeceğiz dedik, bu nedenle partimizin ismini DOĞRU PARTİ olarak kabul etmemiz DOĞRU bir karardır.'' dedi.


Toplantıdan önce hazırlanan parti programı ve tüzüğü kurucular tarafından imzalanarak İç İşleri Bakanlığına teslim edildi. Saat 11.00'de Genel Başkan Rifat Serdaroğlu Başkanlığında Kurucular Kurulu heyeti Anıtkabir'i ziyaret ederek mozoleye karanfil bıraktılar.


Anıtkabir çıkışı basın mensuplarına bir açıklama yapan DOĞRU PARTİ GENEL BAŞKANI RİFAT SERDAROĞLU, ''Buradan Yüce Türk milletine sesleniyorum bizler Cumhuriyetimiz sayesinde bu ülkede hayat bulduk ve biz Cumhuriyetimizi ezdirmeyeceğiz, milletimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin kurucusu ATATÜRK'ün bize bıraktığı emanete sahip çıkacağız'' ifadelerini kullandı.


Önümüzdeki hafta parti üst yönetiminin belirleneceği ve teşkilatlanmaya ağırlık vereceklerini söyleyen söyleyen Rifat Serdaroğlu, ''Bizim zaten önceden Çoban Ateşi Hareketi olarak illerde teşkilatlarımız hazırdı, şimdi ise o teşkilatlar DOĞRU PARTİ adıyla resmileşecek, işlemler başlayacak'' dedi.


107 kişilik kurucular kurulunda eski milletvekilleri ve bakanların olmadığı gözlenirken, kurucular kurulunda gençlerin ve kadınların yer alması dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi