27 Temmuz 2020 - 12:25
İMAMLARIMIZ DAHA DONANIMLI OLMALI....
Çoğu zaman Allah razı olsun, eli öpülecek adam, bilgi ise bilgi, nezaketse nezaket, hitabetse hitabet diye imamlarımızı överiz, memnuniyetimizi belli ederiz.
Bazen de ne ihmalkar adam, hitabet yok, bilgi yok, nezaket yok. Kim bunları imam yapmışsa Allah müstehakını versin. Bırak imamlığı namaz kıldırma memuru bile olmaz, bu adamdan diye cemaatinden şikayetler gelir.
Korona virüs sebebiyle bir kısmı Vefa destek grubunda görev alıp camisi ile ilgilenme imkanı bulamayan birçok değerli imamımız olmuştur.
Bazı imamlarımız Diyanet'in ve vicdanının sesine kulak vererek bu süreçte her gün camilerini açıp iç ve çevre bakımını yaptılar. Maaşlarını helal ettirmenin gayretinde oldular, hepsini tebrik ediyor, Allah razı olsun diyorum.
Bir kısım imamlarımız da ne yazık ki tembelliği, uyuşukluğu meslek edindiler bu süreçte. Camiye yakın yerde oturuyor olmalarına rağmen camiye uğramadılar, iç ve çevre bakımı ile ilgilenmediler, aldıkları maaşı helal ettirme diye bir dertle dertlenmediler, bunların durumunu Allah'a havale ediyoruz. O, ne yapacağını iyi bilir.
Korona virüs sürecinin olumlu bir noktaya doğru gittiği şu günlerde Diyanet çalışanlarının yetkili sendikalarının aylardır birbirini görmeyip atıllaşan din görevlilerimizi bölümler halinde kahvaltı ortamında bir araya getirip onlara meslek ve sorumluluk ahlakı konusunda seminerler düzenlense ne iyi olur diye düşünüyorum. Böylece hem hasret giderir hem de eğitim almış olurlar.
Selam ve dua ile.....
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
MERKEZ BANKACILIĞININ ESKİ KURALLARI ARTIK YETERSİZ
Görüntüle →İlginizi Çekebilir
SDG KENDİNİ FESHETTİ, GÖZLER SONRAKİ ADIMDA
MÜMİNLER KARDEŞ Mİ, TAASSUP SAHİBİ Mİ?
ENİNE BOYUNA
5 PARMAK MISALI
Yapay ve Doğal Zeka;Aşk KOÇu, Peki Sonra?
Trend Makaleler
MERKEZ BANKACILIĞININ ESKİ KURALLARI ARTIK YETERSİZ
ANKARA-ANKARA ÇIK ARADAN!..
SDG KENDİNİ FESHETTİ, GÖZLER SONRAKİ ADIMDA
DEĞİŞEN TÜRKİYE’DE TARİKATLAR VE CEMAATLER
TRANSFER OLMADAN BU TAKIM YÜRÜMEZ..