14 Mart 2021 - 13:30 - Güncellenme: 02 Aralık 2022 - 09:39
G: 02 Aralık 2022 - 09:39
Karadeniz'de hamsi geri döndü
Zeynep Irmak ÖCAL-Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN’da, 1 aydır buzhanelerdeki stok hamsileri satan balıkçıların ağlarına hamsi sürüleri takıldı. Bir süredir yeterince avlanamayan hamsi yeniden yerini aldığı tezgahlarda 25 liradan satılmaya başlandı.
Samsun’da hafta sonu denize açılan balıkçıların ağlarına hamsi sürüleri takıldı. Yaklaşık bir aydır buzhanelerdeki stok hamsileri satan balıkçılar, yeniden hamsi avıyla sürpriz yaşadı. Tezgahları da şenlendiren hamsi, baş köşede yerini aldı. Balık almaya gelen vatandaşlar ise taze yerli hamsisi görünce kilo kilo aldı. Kentte sokağa çıkma kısıtlamasında da hizmet veren balıkçı tezgahlarında; hamsi, mezgit ve barbunun kilosu 25 lira, levrek, çipura ve somonun kilosu ise 45-50 liradan satışa sunuluyor.
‘HAMSİ BİZE SÜRPRİZ YAPTI’
Bu hafta balık çeşitliğinin arttığını ifade eden balıkçı Uğur Kırbaş, “Sezon sonuna gelmemize rağmen balık çeşitliliğimiz fazla hatta bugün hamsi bile çıktı. Fiyatlarımız da normal, hamsi, mezgit ve barbun 25 lira, levrek, çipura ve somonun kilosu ise 45-50 lira arasında değişiyor. Halkımızın ihtiyacını karşıladığımız için her gün açığız, talep bir hayli fazla. Kısıtlama olmasına rağmen hafta içine göre daha yoğun satış yapıyoruz. Şu an en çok hamsi, mezgit, barbun satıyoruz. Zaten hamsi de bugün bize sürpriz yaptı, buzhane hamsisi satıyorduk, bugün yerli hamsi çıktı” dedi.
FOTOĞRAFLI
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir

RİZE'DE ŞAŞIRTAN KARAR. ADAY OLMAYACAĞIM

RİZE'DE 2 ADAYLI SEÇİM HEYECANI

SAVCI ÇAĞIRIRSA KOŞA KOŞA GİDERİM

Rize’de Aranan 50 Şahıs Yakalandı: 33’ü Cezaevine Teslim Edildi

Türkiye’de İşgücü Maliyeti Avrupa’nın 10 Katı Hızla Arttı
Trend Haberler
RİZE'DE ARAÇTA KALP KRİZİ GEÇİREN MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ

RİZE İÇİN AÇIKLAMADIĞIMIZ PROJELER DE VAR

RİZE DE YENİ PARTI İLÇE BAŞKANLIGINA İLK ADAY

KEMAL BAŞKAN I MAHŞERİ KALABALIK UĞURLADI

RİZE'DE 2 ADAYLI SEÇİM HEYECANI
Son Haberler
RİZELİ HOCAYA YENİ GÖREV

RİZE'NİN YENİ MÜFTÜSÜ VE DİYANETTE ATAMA DEPREMİ

İzmir Büyükşehir’den 100 Milyon TL’lik Kırtasiye Desteği

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Avrupa Kuru Meyve Sektörünün Üst Düzey Temsilcilerini Ağırladı

Hastane İklimlendirmesinde Sağlık, Güvenlik ve Enerji Verimliliğini Birlikte Yönetmenin 5 Kritik Unsuru