Rizenin Sesi
Rizenin Sesi
Yağmur
Rize · 20°C
Diğer
Bizi Takip Edin
02 Ocak 2026 - 11:39 - Güncellenme: 02 Ocak 2026 - 11:42 G: 02 Ocak 2026 - 11:42

RİZE BÖLGE BAŞKANINDAN ESNAFA 2026'NIN İLK MÜJDESİ

2026 yılının ilk müjdesi esnaf ve sanatkarlar için geldi.

0 Okunma 0 Paylaşım
RİZE BÖLGE BAŞKANINDAN ESNAFA 2026'NIN İLK MÜJDESİ

Rize'de Bölge Başkaı Aksoy'dan Esnafa 2026’nın İlk Müjdesi: Kredi Faizleri Düştü!

24. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Güven Aksoy, devlet destekli esnaf kredilerinde faiz oranlarının %25'ten %20'ye düşürüldüğünü açıkladı.

24. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Güven Aksoy, kooperatifler kefaletiyle kullandırılan kredilerde önemli bir faiz indirimine gidildiğini duyurdu. Yapılan düzenleme ile esnafın finansmana erişim maliyeti aşağı çekildi.

Başkan Aksoy yaptığı açıklamada, devlet hazine faiz destekli işletme ve yatırım kredilerinde daha önce yıllık %25 olan faiz oranının yıllık %20’ye (aylık %1,66) düşürüldüğünü kaydederek, yeni oranların 5 Ocak 2026 Pazartesi tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacağını belirtti.

"Esnafımızın Yanında Olmaya Devam Ediyoruz"

Konuyla ilgili memnuniyetini dile getiren Başkan Güven Aksoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kooperatiflerimiz aracılığıyla esnaf ve sanatkarlarımıza sunduğumuz kredi olanaklarında faiz yükünü hafiflettik. Yeni yılın bu ilk müjdesini esnafımıza vermekten mutluluk duyuyoruz. Başta  sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül  beye bu indirimde emeği geçen herkese esnafımız adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı ve bereketli olsun."

Başkan Aksoy, pazartesi günü itibarıyla yürürlüğe girecek olan indirimli faiz oranlarının hem yeni işletme kurmak isteyen girişimcilere hem de mevcut işini büyütmek isteyen sanatkarlara can suyu olacağını ifade etti.

#güven #aksoy #esnaf #rize

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!