Rizenin Sesi
Rizenin Sesi
Yağmur
Rize · 20°C
Bizi Takip Edin
31 Mart 2026 - 16:48

RİZE MUHTARLAR KONFEDERADYONU SAĞLIK İL MÜDÜRÜNÜ AĞIRLADI

Rize’de Muhtarlar ve Sağlık Yöneticileri Kahvaltılı Toplantıda Buluştu

0 Okunma 0 Paylaşım
RİZE MUHTARLAR KONFEDERADYONU SAĞLIK İL MÜDÜRÜNÜ AĞIRLADI

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel’in ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda, muhtarlar ile Rize İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Gökhan Demiral bir araya geldi. Toplantıda, kentteki sağlık hizmetlerinin mevcut durumu, sahadan gelen talepler ve çözüm önerileri ele alındı.

Haber:Bayram Arif TURAN

Programda konuşan Başkan Remzi Güzel, Rize Muhtarlar Federasyonu olarak önemli bir buluşmayı daha gerçekleştirdiklerini belirterek, bu toplantıların amacının vatandaşın talep ve beklentilerini doğrudan yetkililere iletmek olduğunu ifade etti. Güzel, sahadan gelen sesin güçlü bir istişare zeminiyle değerlendirilmesini önemsediklerini vurguladı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Gökhan Demiral ve ekibinin çalışmalarına da değinen Güzel, göreve geldikleri günden bu yana gösterdikleri gayret, sahaya hâkimiyet ve çözüm odaklı yaklaşımlarının takdir edildiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarına dikkat çeken Güzel, “Gece gündüz demeden fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Sağlık gibi hayati bir alanda verilen emeğin farkındayız” dedi.

Muhtarların sahada aktif rol üstlendiğini dile getiren Güzel, vatandaşların sorunlarını birebir dinlediklerini ve bu nedenle sağlık alanındaki her aksaklık ve talebin doğrudan gündemlerinde yer aldığını ifade etti. Toplantıda aile hekimliği sistemi, hastanelerdeki yoğunluk ve randevu süreçleri, acil sağlık hizmetlerinin mahalle ve köylerdeki durumu, evde sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, yaşlı, engelli ve kronik hastalara yönelik destekler ile yeni sağlık yatırımları ve planlamalar hakkında İl Sağlık Müdürü Demiral tarafından bilgilendirme yapılacağını kaydetti.

Konuşmasında muhtarların yalnızca sorunları dile getirmek için değil, çözümün bir parçası olmak için bir araya geldiğini vurgulayan Güzel, devlet ile millet arasında köprü görevi üstlendiklerini ve bu sorumluluğu kararlılıkla yerine getireceklerini söyledi. Güzel, güçlü iletişim ve iş birliği sayesinde Rize’de sağlık hizmetlerinin daha ileri bir seviyeye taşınacağına inandıklarını dile getirdi.

Muhtarların sahadan getirdiği her talep ve öneriyi bir emanet olarak gördüklerini belirten Güzel, bu talepleri ilgili makamlara iletmenin ve sürecin takipçisi olmanın görevleri olduğunu ifade etti. “Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Amacımız eleştirmek değil, daha iyisini birlikte inşa etmektir” diyen Güzel, ortak akıl ve istişareyle sağlık hizmetlerinin daha hızlı, ulaşılabilir ve kaliteli hale getirileceğini söyledi.

Toplantının sonunda bu tür buluşmaların devam edeceğini belirten Güzel, programın Rize’ye ve sağlık camiasına hayırlı olmasını temenni ederek, başta İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Gökhan Demiral olmak üzere katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

#rize #muhtarlar #federasyonu

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!