RİZE'DE BAKANLIĞIN 1 HAFTADA YIKIN DEDİĞİ BİNALAR NEDEN YERİNDE DURUYOR
DEVA Partili Korkmaz'dan Rize’de sel ve heyelan sonrası 'kaçak yapı' uyarısı
DEVA Partisi Rize İl Başkanı M. Engin Korkmaz, son afetlerin ardından Fırtına Vadisi ve Ayder yolundaki kaçak yapıların büyük risk oluşturduğunu söyleyerek yetkililere uyarılarda bulundu.
“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rize'deki bu binaları 1 hafta içinde yıkın dedi, neden hâlâ duruyorlar?”
Rize’de etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen sel ve heyelanlar bölgeyi olumsuz etkilereken, bazı derelerin taşmasıyla kaçak bungalov ve benzeri yapılar suya kapıldı.
Yaşanan afetin ardından açıklama yapan DEVA Partisi Rize İl Başkanı M. Engin Korkmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın şubat veya mart ayında dere kenarındaki yaklaşık 150 bungalovun “1 hafta içinde yıkılması” yönünde ivedi talimat verdiğini hatırlattı.
Korkmaz, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu yapılar için açıkça yıkım emri verdi. Peki bu talimata rağmen neden hâlâ yıkılmadılar? Sele kapılan bungalovlarda ya insanlar konaklıyor olsaydı, bunun sorumlusu kim olacaktı? Bakanlık kaç adet bungalovun yıkılması için talimat verdi, siz yetkililer bugüne kadar kaç tanesini yıktınız?” diye sordu.
“Allah göstermesin, içleri dolu olsaydı…”
Olası bir felakette can kayıplarının yaşanabileceğine dikkat çeken Korkmaz, “Allah göstermesin, sezon içinde bu yapıların içi dolu olsaydı, yitirilecek canların sorumlularından biri de bahsettiğim yetkililer olmayacak mıydı?” sözleriyle dikkat çekti.
“Denetim yarından tezi yok başlamalı”
Kaçak yapıların derhal kontrol altına alınması gerektiğini vurgulayan Korkmaz, şu çağrıda bulundu:
“Çamlıhemşin’in Fırtına Vadisi içerisindeki bütün yapılar yarından tezi yok denetlenmeli, mevzuata uygun olmayanlar tespit edilmelidir. Olası can ve mal kayıplarının önüne geçmek için bugünden tedbir alınmalıdır. Vatandaşlarımız da bu konuda daha duyarlı ve bilinçli olmalıdır.”
“Canımızı ve geleceğimizi koruyalım”
Afetlerden etkilenen tüm hemşehrilerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Korkmaz, şu ifadeleri kullandı:
“Vatandaşlarımızın yaşadığı her can kaybı, her mal kaybı hepimizin yüreğini acıtıyor. Çünkü bu topraklarda kaybolan bir can, sadece bir aileyi değil bütün bir milleti eksiltir. Bu acıları tekrar yaşamamak için yerleşimlerimizi daha öngörülebilir, güvenli ve teknik açıdan uygun alanlarda kurmalıyız. Çocuklarımızın geleceğini, analarımızın gözyaşını ve memleketimizin değerini korumak hepimizin ortak sorumluluğudur.”
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
TABİP’te üretimden markalaşmaya uzanan hasat
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
RİZE'DE ARAÇTA KALP KRİZİ GEÇİREN MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ




Son Haberler
ESKİ RİZEYİ DÜŞÜNDÜM AĞLADIM



