Rize'de insanlık için DEV Bir buluş
Öğretim Üyelerimizden Yeni Bir Buluş Daha
Rize RTEÜ Öğretim üyelerz geliştirdikleri sistemle araç motorlarının hararet nedeniyle zarar görmesini engelleyecek.
Üniversitenin Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Haydar KÜÇÜK ve Dr. Öğr. Üyesi Alİ Paşa HEKİMOĞLU birlikte geliştirdikleri “İçten Yanmalı Motorlu Araçlarda Hararet Önleyici Sistem” ile incelemeli patent aldılar.
Bu buluş ile geliştirilmiş olan sistem motorlu araçların soğutma sisteminde yer alan radyatörün yetersiz kaldığı durumlarda devreye girerek motor soğutma suyunda oluşan fazlalık ısının araçtan uzaklaştırılmasını sağlıyor ve aracın hararet yapmasını engelliyor.
Araç motorlarının hararet nedeniyle zarar görmesini engellemek için geliştirilen söz konusu sistem, gerek imalat aşamasında gerekse hali hazırda trafikte olan içten yanmalı motorlu araçlara uyarlanabiliyor.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
RİZE'DE 2 ADAYLI SEÇİM HEYECANI
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
RİZE'DE ARAÇTA KALP KRİZİ GEÇİREN MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ




Son Haberler
İzmir Büyükşehir’den 100 Milyon TL’lik Kırtasiye Desteği



