Rizenin Sesi
Rizenin Sesi
Yağmur
Rize · 20°C
Bizi Takip Edin
03 Mayıs 2026 - 22:52 - Güncellenme: 03 Mayıs 2026 - 22:55 G: 03 Mayıs 2026 - 22:55

RİZE'DE SOĞUĞA RAĞMEN PAZAR BEREKETİ

RİZE'DE SOĞUĞA RAĞMEN PAZAR BEREKETİ VATANDAŞ YAZ HAZIRLIĞINA BAŞLADI

0 Okunma 0 Paylaşım
RİZE'DE SOĞUĞA RAĞMEN PAZAR BEREKETİ

Rize'de mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarına rağmen vatandaşlar pazar yerlerine akın etti. Belediyenin pazar yeri olarak tahsis ettiği Liseler Önü Tuhafiye ile Sebze Meyve Pazarı, sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşadı.

Haber: Bayram Arif TURAN

Soğuk havaya aldırış etmeyen Rizeliler, özellikle yaz sezonu öncesi hazırlıklarını tamamlamak için pazarın yolunu tuttu. Esnaf tezgâhlarındaki hareketlilik gün boyu sürdü.

"Köye Çıkma Telaşı Başladı"

Pazardaki yoğunluğun nedenini pazar esnaflarından Murat Küçükaydın'a sordum. 

Küçükaydın, yoğunluğu yaz mevsiminin başlangıcına bağlayarak şu ifadeleri kullandı.

Vatandaşlarımız köylerine çıkmak için hazırlıklara başladı. Hem arazi kazma ve çapalama işlerinden, hem de çay bahçelerindeki minimum temizlik ve hazırlıklardan ötürü alışverişlerini tamamlamak için pazara çıkıyorlar. Tabi pazarda fiyatların makul seviyede olması da etkili. Bu yüzden bugün ve önümüzdeki haftanın da yoğun geçmesini bekliyoruz.

" Fiyatlar Makul, Tezgâhlar Dolu"

Pazarcılar, özellikle fide, bahçe malzemeleri, temel gıda ve temizlik ürünleri ile  tuhafiye ve konfeksiyon gibi temel ürünlere  talebin arttığını belirtti. Vatandaşlar ise fiyatların market ve iş yeri dükkanlara göre daha uygun olduğunu, bu nedenle soğuk havaya rağmen pazarı tercih ettiklerini söyledi.

Belediye yetkilileri, Liseler Önü Pazar Yeri'nde denetimlerin sürdüğünü ve vatandaşların rahat alışveriş yapabilmesi için gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

#rize #pazar #sebze

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!