Rizenin Sesi
Rizenin Sesi
Yağmur
Rize · 20°C
Diğer
Bizi Takip Edin
28 Aralık 2024 - 22:20

RİZE'DE TAŞOCAĞINA 2 BİN FİDAN DİKİLDİ

Rize'de 2021 yılında başlanan Lojistik Limana taş alınan İkizdere Taş Ocağına 29 bin fidan dikildiği belirtildi.

0 Okunma 0 Paylaşım
RİZE'DE TAŞOCAĞINA 2 BİN FİDAN DİKİLDİ

Rize İkizdere Taş Ocağında 29 Bin Fidan Dikildi

Rize'nin İyidere İlçesinde  Karadeniz doldurularak yapımına 2021 yılında başlanan Lojistik Limana taş alınan İkizdere Taş Ocağına 29 bin fidan dikildiği belirtildi.

Haber: İsmet Kösoğlu

Limanı yaptıran Ulaştırma Altyapı Bakanlığına bağlı X1.Bölge Müdürlüğü tarafından Bölge Müdürü İhsan Gümrükçü tarafından yapılan İkizdere Çevre Derneğine yapılan yazılı açıklamada ‘’ocağın rehabilitasyon çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 29 bin adet fidan dikildiği ve ocak işletme planına uygun olarak basamaklar oluşturuldukça ağaçlandırma çalışmalarının sürdürüleceği belirtilmiş.’’   

Deniz doldurularak yapılacağına karar verilen İyidere lojistik Limanın 16.07.2020 tarihinde ihalesi yapılmıştı.  Gürdere köyü ile Cevizlik köyünün ortasındaki Eskencidere Vadisinde ormanla kaplı alanda 13 milyon ton taş alınacak 97.98 Hektarlık alan üretim alanı olarak izin verilmiş ve bu alan içinde 13.45 Hektarlık (134.596.5 m2) yerde 2021 yılından buyana taş alınmış.

İş bitim tarihi 11.12.2023 olarak kayıt altına alınmışken 2023 yılını bıraktık 2024 yılı da sona erdi 3 yıl içinde tamamlanacağı söylenen projede 5.yıla gidiliyor.

#RİZE #İKİZDERE #TAŞ OCAĞI #FİDAN

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!