07 Mart 2025 - 15:25 - Güncellenme: 07 Mart 2025 - 15:29
G: 07 Mart 2025 - 15:29
RİZE'DEN YÜKSELEN FERYAT. ZOR DURUMDAYIZ
RİZE'DEKİ TURİZM İŞLETMELERİMİZ ZOR DURUMDA: ÇÖZÜM BEKLİYORUZ
Bölgemizde faaliyet gösteren otel, bungalov, restoran gibi turizm işletmeleri, büyük zorluklarla karşı karşıya. Yatırımcılarımız, büyük emek ve maddi fedakârlıklarla bu işletmeleri kurarak bölge ekonomisine, istihdama ve turizme katkı sağlamaktadır. Ancak, mevcut imar planı eksiklikleri ve ruhsatlandırma süreçlerindeki belirsizlikler nedeniyle birçok işletme kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.
Özellikle tarım arazisi vasfını kaybetmiş arazilerin turizm açısından değerlendirilmesi, sit alanında yer alan işletmelerin doğaya uygun şekilde yeniden düzenlenerek turizme kazandırılması gerekmektedir.
Can sağlığını tehlikeye atacak, turizmi baltalayacak, yöreye uygun olmayan ve afet bölgelerinde yer olan yapıların kaldırılması ancak diğer işletmelerin de bir an önce ruhsatlandırılarak bölge turizmine ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir seviyeye çekilmesi gerekmektedir.
Devletimizin, bu işletmelere destek olması ve sürdürülebilir bir turizm için çözüm üretmesi şarttır. Geçici ruhsat verilmesi veya en az 5 yıl süre tanınarak ruhsatlandırma sürecinin tamamlanmasına imkân sağlanması, işletmelerin ayakta kalmasını ve yatırımların heba olmamasını sağlayacaktır.
Bölgedeki turizm tesisleri, sadece işletmeciler için değil, tüm bölge halkı için bir gelir kapısıdır. Konaklama ihtiyacını karşılayan bu işletmeler, esnaftan çiftçiye, ulaşımdan rehberlik hizmetlerine kadar birçok sektöre can suyu olmaktadır. Eğer gerekli düzenlemeler yapılmazsa, hem işletmeler hem de bölge ekonomisi büyük zarar görecektir.
Yetkililere çağrımızdır:
Turizm işletmelerine gerekli kolaylıklar sağlanmalı, denetimler adil bir şekilde yapılarak güvenli ve standartlara uygun olan işletmelerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için zaman tanınmalıdır. Unutulmamalıdır ki, turizm yatırımlarını desteklemek, ülkemizin kalkınmasını desteklemektir.
Bu işletmelerin ayakta kalabilmesi için yetkililerimizi gerekli adımları atmaya davet ediyoruz.
Saygılarımızla.
İsmail KUYUMCU
Rize/Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası
Yönetim Kurulu Başkanı
#RİZE
#İSMAİL
#KUYUMCU
#ARDEŞEN
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir

Vodafone, DAMAC Digital İş Birliğiyle İzmir Veri Merkezi’nin İlk Fazını Yaklaşık 100 Milyon Dolarlık Yatırımla Hizmete Açtı

TABİP’te üretimden markalaşmaya uzanan hasat

1908 BEYKOZ ANADOLU A.Ş'YE RİZELİ BAŞKAN

Öğretmen önlüklerinde yeni dönem: Standartlar belirlendi

RİZE'NİN YENİ BAŞSAVCII VEKİLİ GÖREVE BAŞLADI
Trend Haberler
RİZE'DE ARAÇTA KALP KRİZİ GEÇİREN MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ

RİZE İÇİN AÇIKLAMADIĞIMIZ PROJELER DE VAR

RİZE DE YENİ PARTI İLÇE BAŞKANLIGINA İLK ADAY

KEMAL BAŞKAN I MAHŞERİ KALABALIK UĞURLADI

RİZE'DE 2 ADAYLI SEÇİM HEYECANI
Son Haberler
RİZELİ HOCAYA YENİ GÖREV

RİZE'NİN YENİ MÜFTÜSÜ VE DİYANETTE ATAMA DEPREMİ

İzmir Büyükşehir’den 100 Milyon TL’lik Kırtasiye Desteği

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Avrupa Kuru Meyve Sektörünün Üst Düzey Temsilcilerini Ağırladı

Hastane İklimlendirmesinde Sağlık, Güvenlik ve Enerji Verimliliğini Birlikte Yönetmenin 5 Kritik Unsuru