26 Haziran 2025 - 11:41 - Güncellenme: 26 Haziran 2025 - 11:44
G: 26 Haziran 2025 - 11:44
RİZELİ KARDEŞLERİN HOLDİNG SAVAŞI
Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerini bünyesinde barındıran Rizeli ailenin sahibi olduğu Kazancı Holding’de aile içi anlaşmazlık büyüdü.
Türkiye'nin en büyük enerji şirketlerinden RİZELİ KAZANCI Kardeşelrin sahibi olduğu Kazancı Holding’de Mehmet Kazancı, kardeşi Şaban Cemil Kazancı’nın hisselerine “hukuksuz şekilde el koyduğunu” iddia etti. Karşılıklı suçlamalar sonrası holding binasına polis çağrıldı.
Holdingin küçük hissedarı Mehmet Kazancı, kardeşi ve Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Cemil Kazancı’nın kendisine ait hisselere “hukuksuz şekilde el koymaya çalıştığını” öne sürdü. İki tarafın birbirinden şikayetçi olması üzerine holding binasına polis çağrıldı.
Aksa Enerji, Aksa Doğalgaz ve Aksa Elektrik gibi kritik enerji şirketlerini çatısı altında toplayan Kazancı Holding, bu kez iş dünyasıyla değil, içindeki aile gerilimiyle gündeme geldi. Holdingin yönetim kurulu başkanlığını yürüten ve Forbes verilerine göre 4,4 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin ikinci kişisi olan Şaban Cemil Kazancı ile kardeşi Mehmet Kazancı arasındaki gerilim genel kurul toplantısında gün yüzüne çıktı.
CUMHURBAŞKANI’NDAN YARDIM İSTEDİ
Genel kurulda yapılan hisse dağılımına itiraz eden Mehmet Kazancı, sosyal medyada paylaştığı video ile kamuoyuna seslendi. Kardeşi tarafından kendisine “laf olsun diye para teklif edildiğini” ve şirketin kontrolünü Alzheimer hastası babalarından usulsüz şekilde devralınan hisselerle ele geçirdiğini iddia eden Kazancı, şu ifadeleri kullandı:
“Kardeşim, ‘Şirket benim. Mahkemelere de gitsen satın alacağım, hiçbirini kazanamayacaksın’ diyor. Artık bu meselenin kamuoyunun bilgisine sunulması gerektiğini düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda inisiyatif almasını temenni ediyorum.”
Türkiye'nin dev holdinginde kardeş kavgası! Video çekip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı! Polis çağırdılar, binadan çıkmıyor Türkiye'nin dev holdinginde kardeş kavgası! Video çekip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı! Polis çağırdılar, binadan çıkmıyor
“SAHTE HİSSE DEVRİ” İDDİASI
Kardeşi hakkında “sahte hisse devri” iddiasında bulunan Mehmet Kazancı, bu süreçte imzası bulunan tüm yönetim kurulu üyeleri hakkında da hukuki yollara başvuracağını belirtti. Uzun süredir sessiz kaldığını söyleyen Kazancı, mücadelesini artık kamuoyunun önünde sürdüreceğini ifade etti.
POLİS MÜDAHALESİ
İki kardeşin karşılıklı suçlamaları sonrası holding binasına polis çağrıldı. Yetkililer, olayın taraflarını dinleyerek tutanak tuttu. Şirketten konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Karar
#KAZANCI
#HOLDİNG
#RİZELİ
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
TABİP’te üretimden markalaşmaya uzanan hasat
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

RİZE'NİN YENİ BAŞSAVCII VEKİLİ GÖREVE BAŞLADI

RİZE'DE 2 ADAYLI SEÇİM HEYECANI

RİZE'DE ŞAŞIRTAN KARAR. ADAY OLMAYACAĞIM

Rize Sanayi Sitesi taşınıyor

RİZE DE YENİ PARTI İLÇE BAŞKANLIGINA İLK ADAY
Trend Haberler
RİZE'DE ARAÇTA KALP KRİZİ GEÇİREN MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ

RİZE İÇİN AÇIKLAMADIĞIMIZ PROJELER DE VAR

RİZE DE YENİ PARTI İLÇE BAŞKANLIGINA İLK ADAY

KEMAL BAŞKAN I MAHŞERİ KALABALIK UĞURLADI

RİZE'DE 2 ADAYLI SEÇİM HEYECANI
Son Haberler
İzmir Büyükşehir’den 100 Milyon TL’lik Kırtasiye Desteği

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Avrupa Kuru Meyve Sektörünün Üst Düzey Temsilcilerini Ağırladı

Hastane İklimlendirmesinde Sağlık, Güvenlik ve Enerji Verimliliğini Birlikte Yönetmenin 5 Kritik Unsuru

Sağlık Turizminde Hastanelerin En Sık Yaptığı Hukuki Hatalar

Türkiye’de İşgücü Maliyeti Avrupa’nın 10 Katı Hızla Arttı