RİZELİLERİ ÇILDIRTAN AÇIKLAMA. HOCA BİRAZ SAÇMALAMIŞ
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı bir sosyal medya yayınında Türkiye'der Rize çayı üretimine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.
İlber Hocadan Rizelileri kızdıracak sözler
Ortaylı, Rize çayını sevmediğini belirterek " Rizeliler bir an önce yerine diktikleri çayları alıp, mandalinaları geri getirsin. Dünyanın en güzel mandalinası Rize'de yetişir. Sivri akıllı biri bunlara çay öğretmiş" ifadelerini kullandı.Yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Adem Metan'ın YouTube kanalında Türkiye'de çay üretimine ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.
'RİZE'DE ÇAY FALAN ÜRETİLMEZ'
Ortaylı, Türkiye'de çay denince akla gelen ilk şehir olan Rize'ye dikkat çekerek "Rize çayını sevmiyorum. Rizeliler bir an önce yerine diktikleri çayları alıp, mandalinaları geri getirsin. Dünyanın en güzel mandalinası Rize'de yetişir. Sivri akıllı biri bunlara çay öğretmiş" ifadelerini kullandı.
'GÜZEL ÇAY HİNDİSTAN VE ÇİN'DEN GELİR'
Ortaylı, Türkiye'de iyi çay üretilemeyeceğini belirterek, güzel çayların yalnızca Hindistan ve Çin'den getirilebileceğine dikkat çekti. Ortaylı'nın sözleri sosyal medyada tartışma konusu olurken, çay yetiştiriciliği ile ilgilenen Rizeli vatandaşlar duruma tepki gösterdi.
İlber Ortaylı:
— Etkili Haber (@etkiIihaber) September 18, 2025
"Rize çayını sevmiyorum. Rizeliler bir an önce yerine diktikleri çayları alıp, mandalinaları geri getirsin. Dünyanın en güzel mandalinası Rize'de yetişir.
Sivri akıllı biri bunlara çay şey yapmış.
Türkiye'de iyi çay olmaz. Hint'ten, Çin'den getirirsin." pic.twitter.com/E5esWfkt2k
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
RİZE'DE ŞAŞIRTAN KARAR. ADAY OLMAYACAĞIM
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
RİZE'DE ARAÇTA KALP KRİZİ GEÇİREN MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ




Son Haberler
RİZE'DE HALİL İBRAHİM UZUN’A BÜYÜK DESTEK!



