TÜRKİYE FİNALLERİNDE RİZE'NİN GURURU OLDU.
RİZE'DEN YÜZME TARİHİNE GEÇEN BAŞARI: NURİYE ERVA KESİMAL TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU!
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Okul Sporları Ortaokullar arası Küçükler Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda Rize’nin Ardeşen ilçesi, spor tarihine geçen önemli bir başarıya imza attı. Ardeşen Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi ve Ardeşen Olimpik Su Sporları Kulübü sporcusu Nuriye Erva Kesimal, 50 metre kurbağalama stilinde Türkiye ikincisi, 100 metre kurbağalama yarışında ise Türkiye dördüncüsü olmayı başardı.
Kesimal’ın elde ettiği bu dereceler, yalnızca bireysel bir zafer değil; aynı zamanda Rize ili adına yüzme branşında kazanılan ilk Türkiye derecesi olarak tarihe geçti.
Yıllardır Rize’de yüzme sporunun gelişimi için atılan adımların meyvesi nihayet alınmaya başlandı. Rize Merkez’de yaklaşık 10 yıldır, Pazar ilçesi Hamidiye Mahallesi'nde ise son 4 yıldır aktif olarak hizmet veren yüzme tesisleri, bölgedeki spor altyapısına büyük katkı sağladı. Ancak bugüne dek bu düzeyde bir başarıya ulaşılamamıştı. Nuriye Erva Kesimal, 50 metre kurbağalama stilinde 00:39.20 ve 100 metre kurbağalama stilinde 01:24.48’lik dereceleriyle hem okulunun hem kulübünün hem de şehrinin gururu oldu.
Bu başarı, aynı zamanda Rize'deki yüzme kültürünün geliştiğini ve genç sporculara verilen desteğin meyvesini vermeye başladığını da gösteriyor. Önümüzdeki dönemde Ardeşen’de açılması planlanan yeni yüzme havuzunun da bu başarıları daha da artırması bekleniyor.
Nuriye Erva’nın bu önemli derecelerinde emeği olan başta ailesi, antrenörleri, okul yönetimi ve Ardeşen Olimpik Su Sporları Kulübü yetkilileri başta olmak üzere tüm destekçilere teşekkür ediyor, genç sporcuyu gönülden tebrik ediyoruz.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
TABİP’te üretimden markalaşmaya uzanan hasat
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
RİZE'DE ARAÇTA KALP KRİZİ GEÇİREN MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ




Son Haberler
RİZELİ HOCAYA YENİ GÖREV



