Türkiye'de 65 milyon insan Açlık ve yoksulluk sınırı altında!..
Ülkemizde gelir dağılımındaki adaletsizlik gün geçtikçe artarak devam ediyor!..
Milyonlarca asgari ücretlinin 2.374 liraya ev geçindirdiği günümüzde,
Türk-İş'in Eylül ayına ait araştırmasına göre ,Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı 2 bin 447 TL, yoksulluk sınırı ise 7 bin 973 TL'ye yükseldi!..
Yapılan bu resmi veriler ve istatistiklere göre, Türkiye nüfusunun yüzde 50-60'ı açlık ve yoksulluk sınırı altında !..
Türkiye’de 16 milyon kişinin yoksul, 18 milyon kişi ise yoksulluk riski ile karşı karşıya olduğu belirtilen rapora göre Türkiye’de en zengin ile en yoksul arasındaki gelir eşitsizliği 8.7 katı buldu.
TÜİK verilerine göre 2019 yılında Türkiye’de en yüksek gelir grubu toplam gelirden yüzde 47.6 pay alırken, en düşük gelir grubuna sahip kesim yüzde 6.1 pay alıyor!.
BDDK ve Türk-İş’in açıkladığı veriler Türkiye’deki gelir adaletsizliği ve Ekonomik krizin hangi boyutlara ulaştığını gözler önüne serdi.
BDDK’nın açıkladığı son verilere göre Türkiye’deki milyonerlerin sayısı 10 ayda 30 bin 116 kişi artarak 191 bin 916’ya ulaştı.
Milyonerlerin toplam varlıkları 1 trilyon 200 milyar dolara yaklaşırken, Türk-İş’in verilerine göre ülkedeki 65 milyon vatandaş açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşıyor.
Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, 2019'un mart ayında toplumun yüzde 20'sinden fazlasının (yaklaşık 16.5 milyon kişi) açlık sınırının altında, yüzde 60'dan fazlasının yoksulluk sınırının altında olmak üzere, yüzde 80'den fazlasının (yaklaşık 65 milyon kişi) açlık ve yoksulluk sınırının altında taşıdığını söyledi!.
Bu veriler altında 1000 lira ile 5 bin lira arasında Türkiye'de milyonlarca BAĞ-KUR ve SSK emeklisinin olduğunu da hatırlatalım..
"Tok açın halinden anlamaz"
Rant çarkının döndüğü bu kapitalist düzende, milyonlarca emekçiden kesilen aidatlarla kendilerine birer saadet zinciri Kuran, işçilere hiç bir katkısı olmayan SENDİKA ağalarını ‘da unutmayalım!.
Rize ilini göz önüne alırsak,15-20 yıl önce Rize'de parmakla sayılacak kadar zengin iş adamı varken, özellikle son yıllarda AK Parti ile yakın ilişki içinde olan mücahitlerin müteahhit olduğu çok sayıda varlıklı zengin iş adamı Enflasyonunun yaşandığını da hatırlatalım!..
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
ENİNE BOYUNA
Görüntüle →Son Yazıları
- YAŞ ÇAY TABAN FİYATI,KAÇ LİRA OLMALI..
- TÜRKİYE ‘DE BAYRAM ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ.
- Türkiye 106 yıl sonra ,Amerikan Mandası’na mı Girdi, İstanbul’da 2 .Vatikan mı Kuruluyor?
- Kılıçdaroğlu, AKP'nin bir nevi kurtarıcısı ve umudu haline geldi..
- TARIM BAKANI ÖZÜR DİLEYİP İSTİFA ETMELİDİR
- Bir gün mesele Suriye olursa, bilin ki hedef Türkiye"dir
- 2024 EMEKLİLER YILI FİYASKO İLE SONUÇLANDI! 2025 AİLE YILINA HİÇ BAŞLAMAYALIM !
- Milyonlarca Asgari ücretli,Açlığa mahkum edildi, Emeklilerin Kaderi de Farklı Olmayacak
- Şehit Rize Emniyet Müdürü, her daim Yanımızdadır
- Teröristlerle Pazarlık Yapılmaz,İmralı Canisi,Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önünde Asılmalıdır !
İlginizi Çekebilir
Trend Makaleler
MERKEZ BANKACILIĞININ ESKİ KURALLARI ARTIK YETERSİZ