Rizenin Sesi
Rizenin Sesi
Yağmur
Rize · 20°C
Bizi Takip Edin
19 Şubat 2025 - 15:52 - Güncellenme: 19 Şubat 2025 - 16:03 G: 19 Şubat 2025 - 16:03

ÜLKE GENELİNDEKİ YOĞUN KAR YAĞIŞI OKULLARI TATİL ETTİRDİ

Türkiye'nin aylardır beklediği kar yağışı yurda giriş yapmaya başladı.

0 Okunma 0 Paylaşım
ÜLKE GENELİNDEKİ YOĞUN KAR YAĞIŞI OKULLARI TATİL ETTİRDİ

İstanbul'da da kar yağışının başladığı bildirildi. Karın bastırması ile bazı illerde okullar tatil edildi.

Olumsuz hava koşulları nedeni ile;

Tokat, Sinop, Amasya ve Yozgat valilikleri, tüm okulları 1 gün süreyle tatil etti.

İSTANBUL'DAN İLK TATİL HABERİ GELDİ

İstanbul'da etkili olan kar yağışının ardından Valilikten yapılan açıklamada  20 Şubat 2025 Perşembe günü İl Genelinde okulların tatil edildiği duyuruldu.

İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, 20 Şubat 2025 tarihinde eğitim-öğretime ara verildiği açıklandı. İstanbul Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve olası buzlanma riskine karşı alınan tedbirler kapsamında, il genelinde okulların tatil edileceği duyuruldu.

Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli personel, 8 yaş altı çocuğu bulunan kadın çalışanlar ve hamile personel de aynı tarihte idari izinli sayılacak.

MUŞ'TA EĞİTİM ÖĞRETİM 1 GÜN TATİL

Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitim öğretime  20 ŞUBAT 2025 PERŞEMBE günü  ara verildi.

SAMSUN

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Asarcık, Ayvacık, Havza, Kavak, Ladik ve Salıpazarı ilçelerinde eğitime ara verildiğini duyurdu. Alaçam, Atakum, Bafra, Canik, Çarşamba, İlkadım, Tekkeköy, Terme ve Yakakent ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

TRABZON

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının bazı ilçelerde etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, Akçaabat'ta 11, Arsin'de 1, Çarşıbaşı'nda 7 ve Yomra'da 4 okulda eğitime bugün ara verildiği, aynı ilçelerde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin de izinli sayılacağı kaydedildi.

KASTAMONU
Kastamonu kent merkezinde ve Daday ilçesinde tüm eğitim faaliyetlerine, Küre, İnebolu ve Çatalzeytin ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

ÇORUM

Çorum'da yoğun kar yağışı nedeniyle Alaca ve Ortaköy ilçelerindeki tüm okullarda, Osmancık ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Ayrıca Hitit Üniversitesi'nde de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

GİRESUN

Giresun'da da kar yağışı nedeniyle  Yağlıdere ve Çamoluk ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle 20 Şubat 2025 perşembe  günü eğitime ara verildiği bildirildi.

#kar #yağışıı #tatik #okul

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!