2023-2024 GSB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

Eğitim 13.09.2023 - 14:43, Güncelleme: 13.09.2023 - 20:12 9599+ kez okundu.
 

2023-2024 GSB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

2023-2024 GSB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. 2023-2024 GSB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı Yurt yerleştirme sürecinin ilk aşamasının tamamlandığını dile getiren Bakan Bak, “Başvuruları 29 Ağustos 2023 ile 2 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşen yurt yerleştirme sürecimizin ilk aşaması tamamlanmıştır. Yapılan başvurular, 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildi. Titizlik ve hassasiyetle gerçekleştirilen yerleştirme sürecinde, başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimizi; gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerini esas alarak değerlendirdik ve buna dijital ortamda bir puanlama sırası oluşturduk. Bu sıralamayla öğrencilerimiz kazandıkları okula en yakın yurda olmak üzere yerleştiler. Eğer o yurtta yer yok ise bir sonraki en yakın yurda yerleştirildiler” açıklamasında bulundu. “822 Yurt ve 950 Bin Yatak ile Gençlerimizin Hizmetindeyiz” Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bir milyon yatak kapasitesi hedefine ulaşmak üzere olduklarını açıklayan Bakan Bak, “Yurt kapasitemiz, geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdi. An itibari ile 81 il, 260 ilçe ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere 822 yurt ve toplam 950 bin yatak kapasitesi ile gençlerimizin hizmetindeyiz. Yapımı hızla devam eden yurtlarımız var. Onların kısa süre içerisinde tamamlanacağı bilgisini de buradan paylaşmak istiyorum. Böylece kısa zaman içerisinde bir milyon yatak kapasitesi hedefimize ulaşmış olacağız” ifadelerini kullandı.
2023-2024 GSB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

2023-2024 GSB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

Yurt yerleştirme sürecinin ilk aşamasının tamamlandığını dile getiren Bakan Bak, “Başvuruları 29 Ağustos 2023 ile 2 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşen yurt yerleştirme sürecimizin ilk aşaması tamamlanmıştır. Yapılan başvurular, 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildi. Titizlik ve hassasiyetle gerçekleştirilen yerleştirme sürecinde, başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimizi; gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerini esas alarak değerlendirdik ve buna dijital ortamda bir puanlama sırası oluşturduk. Bu sıralamayla öğrencilerimiz kazandıkları okula en yakın yurda olmak üzere yerleştiler. Eğer o yurtta yer yok ise bir sonraki en yakın yurda yerleştirildiler” açıklamasında bulundu.

“822 Yurt ve 950 Bin Yatak ile Gençlerimizin Hizmetindeyiz”

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bir milyon yatak kapasitesi hedefine ulaşmak üzere olduklarını açıklayan Bakan Bak, “ Yurt kapasitemiz, geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdi. An itibari ile 81 il, 260 ilçe ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere 822 yurt ve toplam 950 bin yatak kapasitesi ile gençlerimizin hizmetindeyiz. Yapımı hızla devam eden yurtlarımız var. Onların kısa süre içerisinde tamamlanacağı bilgisini de buradan paylaşmak istiyorum. Böylece kısa zaman içerisinde bir milyon yatak kapasitesi hedefimize ulaşmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi