5 ilde “Ailem Güvende” operasyonu! 162 şüpheliye adli işlem
Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen “Ailem Güvende” operasyonlarında 162 şüpheli, 9 dernek ve 13 işletme hakkında adli işlemler gerçekleştirildiğini açıkladı.
ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ailem Güvende” operasyonlarının 5 il merkezli ve toplam 15 ili kapsayacak şekilde yürütüldüğünü duyurdu.
Gürlek, operasyonların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2026-2035 Aile ve Nüfus On Yılı vizyonu ve 2026/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirtti.
162 ŞÜPHELİ HAKKINDA İŞLEM
Soruşturmalar kapsamında 162 şüpheli, 9 dernek ve 13 işletmeye yönelik adli işlemler yapıldığı bildirildi. Bakan Gürlek, incelemelerde fuhşa aracılık veya yer temini, bu faaliyetlere ortam sağladığı değerlendirilen işletmeler, müstehcen içerik üretimi ve yayılması ile çocukların bu içeriklere maruz bırakılmasına ilişkin faaliyetlerin ele alındığını belirtti. Gürlek’in açıklamasına göre; gizli soruşturmacı görevlendirilmesi, teknik ve fiziki takip, tanık beyanları, dijital incelemeler ve görüntü kayıtlarının ardından eş zamanlı gözaltı, arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirildi. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler ile çok sayıda dijital materyale el konulurken, bazı sosyal medya hesapları ve internet siteleri hakkında erişimin engellenmesi tedbiri uygulandı.
DERNEKLERİN MALİ BAĞLANTILARI DA ARAŞTIRILIYOR
Soruşturmaların mali boyutunda ise MASAK incelemelerine dikkat çekildi. Gürlek, bazı derneklere yurt dışındaki kamu kurumları ve yabancı kuruluşlardan yüksek tutarlarda fon aktarıldığının tespit edildiğini ve söz konusu para hareketlerinin kaynağı ile soruşturma konusu faaliyetlerle bağlantısının araştırıldığını ifade etti. Bakan Gürlek, açıklamasının sonunda soruşturmaları yürüten Cumhuriyet Başsavcılıkları ile operasyonlarda görev alan Emniyet ve Jandarma personeline teşekkür ederek, çocukları, gençleri ve aileleri hedef alan suç yapılanmalarına ve yasa dışı faaliyetlere müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen “Ailem Güvende” operasyonlarında 162 şüpheli, 9 dernek ve 13 işletme hakkında adli işlemler gerçekleştirildiğini açıkladı.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir












