Bayburt'ta işçilerin zorlu mangal kömürü mesaisi

Karadeniz 03.08.2019 - 13:11, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2582+ kez okundu.
 

Bayburt'ta işçilerin zorlu mangal kömürü mesaisi

BAYBURT'ta mangal kömürü üretim sezonu açıldı. Kavakyanı köyüne yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki dağın eteğine kurulan çadırlarda kalan işçiler, sıcak havada, zorlu koşullarda mangal kömürü üretiyor. Kent merkezine bağlı Kavakyanı köyüne yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki dağın eteğine kurulan çadırlarda kalanlar, sıcak havada zorlu koşullarda mangal kömürü üretiyor. Kadın ve erkek işçiler, sabah dağlık alanlarda kestikleri odunları toplayarak başladıkları mesailerini, yaktıkları ateşin başında gece yarısına kadar devam ettiriyor. Meşe ormanlarından izinli olarak kesilen odunlar, günler süren çalışmayla kule şeklinde diziliyor, üzeri toprakla kapatılarak ateşe veriliyor. Yapımı zorlu bir uğraş gerektiren mangal kömürünün üretiminde çalışan işçiler, yaklaşık 100 dereceye ulaşan sıcaklıkla da mücadele ediyor. 15 gün süren yanma işleminin ardından odunlar, mangal kömürü halini alıyor. Zorlu sürecin ardından çuvallara doldurulan mangal kömürlerinin kilosu 3,5 TL'den ise satışa sunuluyor.   'EKMEK PARAMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ'   Mangal kömürü üretiminde çalışan Mehmet Aslan, zorlu bir üretim yaptıklarını belirterek sıcaklığın oldukça fazla olduğunu söyledi. Aslan, "En çok mangal kömürlerini ateşten çıkarırken zorlanıyoruz. Üstümüz başımız toprak oluyor. Ekmek paramız için çalışıyoruz" dedi. İşçi Fatma Aslan da "Bizim işimiz mangal kömürü üretmektir. Birkaç ay bu işte çalışıyoruz. Sıcak havada zor oluyor ama ekmeğimizi buradan kazanıyoruz" diye konuştu.  

BAYBURT'ta mangal kömürü üretim sezonu açıldı. Kavakyanı köyüne yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki dağın eteğine kurulan çadırlarda kalan işçiler, sıcak havada, zorlu koşullarda mangal kömürü üretiyor. Kent merkezine bağlı Kavakyanı köyüne yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki dağın eteğine kurulan çadırlarda kalanlar, sıcak havada zorlu koşullarda mangal kömürü üretiyor. Kadın ve erkek işçiler, sabah dağlık alanlarda kestikleri odunları toplayarak başladıkları mesailerini, yaktıkları ateşin başında gece yarısına kadar devam ettiriyor. Meşe ormanlarından izinli olarak kesilen odunlar, günler süren çalışmayla kule şeklinde diziliyor, üzeri toprakla kapatılarak ateşe veriliyor. Yapımı zorlu bir uğraş gerektiren mangal kömürünün üretiminde çalışan işçiler, yaklaşık 100 dereceye ulaşan sıcaklıkla da mücadele ediyor. 15 gün süren yanma işleminin ardından odunlar, mangal kömürü halini alıyor. Zorlu sürecin ardından çuvallara doldurulan mangal kömürlerinin kilosu 3,5 TL'den ise satışa sunuluyor.

 

'EKMEK PARAMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

 

Mangal kömürü üretiminde çalışan Mehmet Aslan, zorlu bir üretim yaptıklarını belirterek sıcaklığın oldukça fazla olduğunu söyledi. Aslan, "En çok mangal kömürlerini ateşten çıkarırken zorlanıyoruz. Üstümüz başımız toprak oluyor. Ekmek paramız için çalışıyoruz" dedi. İşçi Fatma Aslan da "Bizim işimiz mangal kömürü üretmektir. Birkaç ay bu işte çalışıyoruz. Sıcak havada zor oluyor ama ekmeğimizi buradan kazanıyoruz" diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi