Cep telefonu tamircisi liseli Gülizar’ın hedefi mühendislik

Karadeniz (DHA) - | 21.04.2023 - 08:40, Güncelleme: 21.04.2023 - 08:40 21878+ kez okundu.
 

Cep telefonu tamircisi liseli Gülizar’ın hedefi mühendislik

Cep telefonu tamircisi liseli Gülizar’ın hedefi mühendislik
Mehmet Can PEÇE/ÇAYELİ(Rize),(DHA)- RİZE’nin Çayeli ilçesinde lise öğrencisi Gülizar Kabataş (18), derslerinden arta kalan zamanda kuzeninin elektronik mağazasında çalışıyor, arızasını tespit ettiği cep telefonlarını tamir ediyor.  Kabataş, “İlk görenler tedirgin oluyor, tamir sonrası da şaşkınlık yaşıyor. Hedefim, Elektrik-Elektronik Mühendisi olmak” dedi.    Çayeli Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Gülizar Kabataş, ders ve okuldan sonraki artan zamanını kuzeni Mesut Kabataş’a ait elektronik ve telefon mağazasında yardım ederek geçiriyor. İş yerinde ustasından görerek zamanla kendisini geliştiren liseli Gülizar, arızasını tespit ettiği müşterilerin cep telefonlarını da tamir ediyor. El becerisiyle ilgi odağı olan genç kız, Elektrik-Elektronik Mühendisi olmayı hedefliyor. 'HAYALİM BU YOLDA DEVAM ETME' 3 yıldır telefon tamiri ettiği anlatan Gülizar Kabataş, "Buraya başladığımda daha telefonların modellerini dahi bilmiyordum. Önce şarj soketlerini ve şarj aletlerini tanıdım. Sonra yavaş yavaş vida sökmeye başladım. Sonrasında da mesleğe ilgim arttı. Müşterilerimin cihazlarını tamir ettikten sonra tekrar beni sorunca özgüvenim arttı. Hayalim bu yoldan devam etmek. Müşteriler beni gördüğünde tedirgin oluyor, 'sizden başkası yok mu? Siz mi tamir edeceksiniz?' diyor. Tamir sonrası ise şaşkınlık yaşıyor. Hedefim, hem çalıştığım işyerinde ustalaşmak, hem de elektrik-elektronik mühendisi olmak" dedi. YARDIM İÇİN ÇAĞIRDI USTA OLDU Kuzenini yardım için çağırdığı daha sonra da usta olduğun söyleyen Mesut Kabataş, "Çalışan bulamayınca Gülizar’dan destek istedim. Zamanla kendini geliştirdi ve şu an usta oldu. Şu an birçok telefon modelini tamirini yapabiliyor. Kente onun bir emsali yok; Rize’de tek. Telefon tamiratı konusunda bizim de müşterilerin de kendisine güveni tam" diye konuştu. 'İLK GÖRDÜĞÜMDE ŞAŞIRDIM' Telefonu tamir ettiren Abdullah Şark da, "İşini çok düzgün yapıyor. İlk defa burada bir kadının tamir yaptığını gördüm. İlk gördüğümde şaşırdım. 'Acaba bu işi biliyor mu? Tamiri yapabilecek mi ?' diye sorguladım. Söylediği saatte telefonumu güzel şekilde yapıp teslim etti" şeklinde konuştu. Gökhancan Boşnakoğlu ise “İlk defa Rize’de bir kadın telefon tamircisi gördüm. Başta tereddütlerim oldu ama maşallah söylediği saatte tamiratı yapıp, temiz bir işçilikle telefonumu teslim etti. Temiz işçilik oldu; telefona kadın eli dokunduğu belli oluyor” ifadelerinde bulundu. (DHA) FOTOĞRAFLI
Cep telefonu tamircisi liseli Gülizar’ın hedefi mühendislik

Mehmet Can PEÇE/ÇAYELİ(Rize),(DHA)- RİZE’nin Çayeli ilçesinde lise öğrencisi Gülizar Kabataş (18), derslerinden arta kalan zamanda kuzeninin elektronik mağazasında çalışıyor, arızasını tespit ettiği cep telefonlarını tamir ediyor.  Kabataş, “İlk görenler tedirgin oluyor, tamir sonrası da şaşkınlık yaşıyor. Hedefim, Elektrik-Elektronik Mühendisi olmak” dedi.   

Çayeli Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Gülizar Kabataş, ders ve okuldan sonraki artan zamanını kuzeni Mesut Kabataş’a ait elektronik ve telefon mağazasında yardım ederek geçiriyor. İş yerinde ustasından görerek zamanla kendisini geliştiren liseli Gülizar, arızasını tespit ettiği müşterilerin cep telefonlarını da tamir ediyor. El becerisiyle ilgi odağı olan genç kız, Elektrik-Elektronik Mühendisi olmayı hedefliyor.

'HAYALİM BU YOLDA DEVAM ETME'

3 yıldır telefon tamiri ettiği anlatan Gülizar Kabataş, "Buraya başladığımda daha telefonların modellerini dahi bilmiyordum. Önce şarj soketlerini ve şarj aletlerini tanıdım. Sonra yavaş yavaş vida sökmeye başladım. Sonrasında da mesleğe ilgim arttı. Müşterilerimin cihazlarını tamir ettikten sonra tekrar beni sorunca özgüvenim arttı. Hayalim bu yoldan devam etmek. Müşteriler beni gördüğünde tedirgin oluyor, 'sizden başkası yok mu? Siz mi tamir edeceksiniz?' diyor. Tamir sonrası ise şaşkınlık yaşıyor. Hedefim, hem çalıştığım işyerinde ustalaşmak, hem de elektrik-elektronik mühendisi olmak" dedi.

YARDIM İÇİN ÇAĞIRDI USTA OLDU

Kuzenini yardım için çağırdığı daha sonra da usta olduğun söyleyen Mesut Kabataş, "Çalışan bulamayınca Gülizar’dan destek istedim. Zamanla kendini geliştirdi ve şu an usta oldu. Şu an birçok telefon modelini tamirini yapabiliyor. Kente onun bir emsali yok; Rize’de tek. Telefon tamiratı konusunda bizim de müşterilerin de kendisine güveni tam" diye konuştu.

'İLK GÖRDÜĞÜMDE ŞAŞIRDIM'

Telefonu tamir ettiren Abdullah Şark da, "İşini çok düzgün yapıyor. İlk defa burada bir kadının tamir yaptığını gördüm. İlk gördüğümde şaşırdım. 'Acaba bu işi biliyor mu? Tamiri yapabilecek mi ?' diye sorguladım. Söylediği saatte telefonumu güzel şekilde yapıp teslim etti" şeklinde konuştu.

Gökhancan Boşnakoğlu ise “İlk defa Rize’de bir kadın telefon tamircisi gördüm. Başta tereddütlerim oldu ama maşallah söylediği saatte tamiratı yapıp, temiz bir işçilikle telefonumu teslim etti. Temiz işçilik oldu; telefona kadın eli dokunduğu belli oluyor” ifadelerinde bulundu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi