DEVLETİMİZ SAHİP ÇIKTI, RİZELİLER YALNIZ BIRAKMADI
DEVLETİMİZ SAHİP ÇIKTI, RİZELİLER YALNIZ BIRAKMADI
DEPREMDEN RİZE’YE UZANAN HAYAT MÜCADELESİ: “ARTIK BEN DE RİZELİ OLDUM
5 yıl önce ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin ardından Adıyaman’dan Rize’ye gelen Refik Yükcü, “eve katkı olsun” diyerek sakat olmasına rağmen sokakta su satarak hem çocuklarını okutuyor hem de Rize’ye olan sevgisini her gün yeniden kanıtlıyor.
Haber: Bayram Arif TURAN
DEVLETİMİZ SAHİP ÇIKTI, RİZELİLER YALNIZ BIRAKMADI
Sakatlığı nedeniyle çalışamadığını belirten Refik yükcü , “Devletimizin yardımıyla geçiniyoruz. Biri üniversitede, diğeri ortaokulda okuyan iki çocuğum ve eşimle birlikte 5 yıldır Rize’de ikamet ediyoruz. Eve katkı olsun diye sakat arabamla su satıyorum” dedi.
Adıyaman’a dönmediğini söyleyen Refik Yükcü sözlerine şöyle devam etti: “Rize’yi ve Rizelileri çok sevdiğimden dönmedim. Sakat olduğumu, eve katkı yapmak için çalıştığımı gören Rizeliler, su ihtiyacı olsun olmasın benden su satın alıyor. Kimseye el açmadığımı anlayan hemşerilerim her yaştan bana destek oluyor. Artık ben de Rizeli oldum.”

RİZE’YE VE DEVLETİME ŞÜKRAN BORÇLUYUM.
Yıllardır aynı noktada, alın teriyle helal lokma peşinde koşan Refik yürkcü “Rize’ye ve devletime çok seviyorum. Burası bana ikinci vatan oldu. Deprem bizi yıktı ama Rize ve Rizeliler bizi ayağa kaldırdı” diyerek duygularını dile getirdi.
5 yıldır sokak sokak, caddede gezen Refik yükcü nün hikayesi, zorluklar karşısında yılmadan ayakta kalmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneği oldu. Rize, sadece doğasıyla değil; insanıyla, yüreğiyle de misafirine sahip çıkıyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
