ELEŞTİRİLERİM RİZE'DEK,İ TEŞKİLAT YAPISINA

Siyaset 03.09.2026 - 12:55, Güncelleme: 03.09.2026 - 13:01 403 kez okundu.
 

ELEŞTİRİLERİM RİZE'DEK,İ TEŞKİLAT YAPISINA

Rizeli Cengiz Şafak’tan Yeni Parti Kararı: “Siyasi Mücadeleme Devam Edeceğim”
Rize’de Yeni Parti üyeliğinden ayrılma kararı alan Cengiz Şafak, yaptığı yeni açıklamayla kararını yeniden değerlendirdiğini ve Yeni Parti çatısı altında siyasi mücadelesine devam edeceğini duyurdu. Kısa süre önce Yeni Parti üyeliğinden ayrılma kararı aldığını ve bu kararının gerekçelerini kamuoyuyla paylaştığını belirten Şafak, geçen süreçte yaptığı açıklamaların partinin geneline yönelik bir eleştiri olarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını ifade etti. Şafak, rahatsızlıklarının Yeni Parti’nin genel merkezine, siyasi çizgisine veya ülke genelindeki teşkilatlarına yönelik olmadığının altını çizerek, eleştirilerinin yalnızca Rize’deki teşkilat yapılanmasına yönelik olduğunu belirtti. “Eleştirilerim Rize’deki teşkilat yapılanmasına yönelik” Cengiz Şafak açıklamasında, “Dile getirdiğim rahatsızlıklar Yeni Parti’nin genel merkezine, siyasi çizgisine veya ülke genelindeki teşkilatlarına yönelik değildir. Eleştirilerim Rize’de oluşturulan İl, Merkez İlçe ve ilgili teşkilat yapılanmalarına, buradaki yönetim anlayışına yöneliktir. Bu konudaki düşüncelerimde ve eleştirilerimde herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı. Yaşadığı sorunlar nedeniyle partinin tamamından ayrılmanın, hem savunduğu düşüncelere hem de Yeni Parti’ye haksızlık olacağı kanaatine vardığını belirten Şafak, bir teşkilat yapılanmasına yönelik tepkinin partinin tamamına yönelik bir tavır şeklinde algılanmasını istemediğini söyledi. “Partimin içerisinde kalarak mücadele edeceğim” Yeni Parti’den ayrılma kararını yeniden değerlendirdiğini açıklayan Şafak, siyasi mücadelesini parti içerisinde sürdürme kararı aldığını belirtti. Şafak, “Bu nedenle Yeni Parti çatısı altında siyasi mücadeleme devam etme kararı aldım. Bu karar, eleştirilerimden vazgeçtiğim anlamına gelmemektedir. Aksine, yanlış gördüğüm hususları partimin içerisinde kalarak, açık ve yapıcı bir şekilde dile getirmenin daha doğru olduğuna inanıyorum” dedi. “Meselem kişilerle değil” Açıklamasında kişisel bir mesele içerisinde olmadığını vurgulayan Cengiz Şafak, temel hedefinin Rize’nin daha güçlü ve nitelikli bir siyasi anlayışla temsil edilmesi olduğunu ifade etti. Şafak, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Meselem kişilerle değil; Rize’mizin daha güçlü, liyakatli, birleştirici ve halkla bütünleşen bir siyasi anlayışla temsil edilmesidir. Yeni Parti’ye yeniden dönüş kararımın temelinde de bu sorumluluk anlayışı bulunmaktadır.” Cengiz Şafak, açıklamasını “Kamuoyuna saygıyla duyururum” ifadeleriyle sonlandırdı.
Rizeli Cengiz Şafak’tan Yeni Parti Kararı: “Siyasi Mücadeleme Devam Edeceğim”

Rize’de Yeni Parti üyeliğinden ayrılma kararı alan Cengiz Şafak, yaptığı yeni açıklamayla kararını yeniden değerlendirdiğini ve Yeni Parti çatısı altında siyasi mücadelesine devam edeceğini duyurdu.

Kısa süre önce Yeni Parti üyeliğinden ayrılma kararı aldığını ve bu kararının gerekçelerini kamuoyuyla paylaştığını belirten Şafak, geçen süreçte yaptığı açıklamaların partinin geneline yönelik bir eleştiri olarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını ifade etti.

Şafak, rahatsızlıklarının Yeni Parti’nin genel merkezine, siyasi çizgisine veya ülke genelindeki teşkilatlarına yönelik olmadığının altını çizerek, eleştirilerinin yalnızca Rize’deki teşkilat yapılanmasına yönelik olduğunu belirtti.

“Eleştirilerim Rize’deki teşkilat yapılanmasına yönelik”

Cengiz Şafak açıklamasında, “Dile getirdiğim rahatsızlıklar Yeni Parti’nin genel merkezine, siyasi çizgisine veya ülke genelindeki teşkilatlarına yönelik değildir. Eleştirilerim Rize’de oluşturulan İl, Merkez İlçe ve ilgili teşkilat yapılanmalarına, buradaki yönetim anlayışına yöneliktir. Bu konudaki düşüncelerimde ve eleştirilerimde herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Yaşadığı sorunlar nedeniyle partinin tamamından ayrılmanın, hem savunduğu düşüncelere hem de Yeni Parti’ye haksızlık olacağı kanaatine vardığını belirten Şafak, bir teşkilat yapılanmasına yönelik tepkinin partinin tamamına yönelik bir tavır şeklinde algılanmasını istemediğini söyledi.

“Partimin içerisinde kalarak mücadele edeceğim”

Yeni Parti’den ayrılma kararını yeniden değerlendirdiğini açıklayan Şafak, siyasi mücadelesini parti içerisinde sürdürme kararı aldığını belirtti.

Şafak, “Bu nedenle Yeni Parti çatısı altında siyasi mücadeleme devam etme kararı aldım. Bu karar, eleştirilerimden vazgeçtiğim anlamına gelmemektedir. Aksine, yanlış gördüğüm hususları partimin içerisinde kalarak, açık ve yapıcı bir şekilde dile getirmenin daha doğru olduğuna inanıyorum” dedi.

“Meselem kişilerle değil”

Açıklamasında kişisel bir mesele içerisinde olmadığını vurgulayan Cengiz Şafak, temel hedefinin Rize’nin daha güçlü ve nitelikli bir siyasi anlayışla temsil edilmesi olduğunu ifade etti.

Şafak, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Meselem kişilerle değil; Rize’mizin daha güçlü, liyakatli, birleştirici ve halkla bütünleşen bir siyasi anlayışla temsil edilmesidir. Yeni Parti’ye yeniden dönüş kararımın temelinde de bu sorumluluk anlayışı bulunmaktadır.”

Cengiz Şafak, açıklamasını “Kamuoyuna saygıyla duyururum” ifadeleriyle sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.