RİZE'DE KEKLİKLER DOĞAYA SALINDI

Rize 07.10.2020 - 23:49, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2126+ kez okundu.
 

RİZE'DE KEKLİKLER DOĞAYA SALINDI

Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle İkizdere’nin Sivrikaya köyünde doğaya Keklik bırakıldı.      Ovit Tüneline yakın Sivrikaya köyünde Tarım Orman Bakanlığı Milli Parkların projesi olan doğaya keklik salıverme programına Kaymakam Cafer Kaymakçı ile Belediye Başkanı kafesler içinde getirilen Keklikleri doğaya saldılar. İkizdere’nin Sivrikaya köyü Dağ Horozuna sahip çıkan ve Dağ Horozu hakkında şenlik yapan köy olarak biliniyor.2000 metre rakımdaki Sivrilkaya Köyü Muhtarı Oktay Aksu ’yıllardır her Haziran ayında burada Dağ Horozu hakkında şenlikler yapıyoruz. Köyümüzde sıkça görülen Dağ Horozunu koruma altına aldık. Dağ Horozu gibi bugün salınan Keklikleride koruyacağız. Bu vadide üremeleri için bütün tedbirlerimizi alacağız. Kesinlikle avlanmalarına izin vermeyeceğiz’ dedi.    Keklik salma projesine İkizdere Kaymakamı Cafer Kaymakçı, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Milli Parklar Bölge Müdürü Ahmet Usta,  Bölge Müdür Yardımcısı Miktat Özyanık ve bölge personeli katıldı.  

Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle İkizdere’nin Sivrikaya köyünde doğaya Keklik bırakıldı.

    
Ovit Tüneline yakın Sivrikaya köyünde Tarım Orman Bakanlığı Milli Parkların projesi olan doğaya keklik salıverme programına Kaymakam Cafer Kaymakçı ile Belediye Başkanı kafesler içinde getirilen Keklikleri doğaya saldılar. İkizdere’nin Sivrikaya köyü Dağ Horozuna sahip çıkan ve Dağ Horozu hakkında şenlik yapan köy olarak biliniyor.2000 metre rakımdaki Sivrilkaya Köyü Muhtarı Oktay Aksu ’yıllardır her Haziran ayında burada Dağ Horozu hakkında şenlikler yapıyoruz. Köyümüzde sıkça görülen Dağ Horozunu koruma altına aldık. Dağ Horozu gibi bugün salınan Keklikleride koruyacağız. Bu vadide üremeleri için bütün tedbirlerimizi alacağız. Kesinlikle avlanmalarına izin vermeyeceğiz’ dedi.

  
Keklik salma projesine İkizdere Kaymakamı Cafer Kaymakçı, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Milli Parklar Bölge Müdürü Ahmet Usta,  Bölge Müdür Yardımcısı Miktat Özyanık ve bölge personeli katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi