RİZE'DE TIBBI SEKRETERLERİN SORUNLARI GÜNDEM OLDU

Genel 03.08.2026 - 14:02, Güncelleme: 03.08.2026 - 14:07 940 kez okundu.
 

RİZE'DE TIBBI SEKRETERLERİN SORUNLARI GÜNDEM OLDU

Tıbbi Sekreterlerin Fazla Mesai Mağduriyeti Gündemde
Genel Sağlık-İş Rize İl Başkanı Bünyamin Yaylı, hastanelerde görev yapan tıbbi sekreterlerin personel yetersizliği ve fazla mesai uygulamasında yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Personel sayılarının yetersiz olmasına rağmen tıbbi sekreterlere fazla mesai yaptırılmaması, çalışanların iş yükünü artırırken çeşitli mağduriyetlere neden oluyor. Aynı kurumda görev yapan diğer sağlık çalışanlarına personel eksikliği nedeniyle fazla mesai imkânı sağlanırken tıbbi sekreterlerin bu imkândan yararlandırılmaması ise dikkat çekiyor. Tıbbi sekreterlerin işçi ve memur statüsünde görev yaptığına dikkat çeken Yaylı, fazla mesai ücretleri arasındaki farkın çalışanlar arasında ayrım yapılmasına gerekçe olmaması gerektiğini belirtti. Yaylı, “İşçi ya da memur ayrımı yapılmadan, personel ihtiyacı ve hizmetin gereklilikleri dikkate alınarak adil bir fazla mesai planlaması yapılmalıdır. İşçi statüsündeki çalışanlarımız fazla mesai ücretleri yüksek olduğu için, memur statüsündeki çalışanlarımız ise başka gerekçelerle mağdur edilmemelidir.” dedi. Genel Sağlık-İş olarak unvan, branş ve statü ayrımı gözetmeksizin tüm sağlık çalışanlarının yanında olduklarını vurgulayan Yaylı, “Mağduriyet varsa Genel Sağlık-İş var. Haklı bir mücadele varsa Genel Sağlık-İş o mücadelenin yanındadır.” ifadelerini kullandı. Yaylı, tıbbi sekreterlerin yaşadığı sorunların çözümü ve adil çalışma koşullarının sağlanması için konunun takipçisi olacaklarını belirtti.
Tıbbi Sekreterlerin Fazla Mesai Mağduriyeti Gündemde


Genel Sağlık-İş Rize İl Başkanı Bünyamin Yaylı, hastanelerde görev yapan tıbbi sekreterlerin personel yetersizliği ve fazla mesai uygulamasında yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Personel sayılarının yetersiz olmasına rağmen tıbbi sekreterlere fazla mesai yaptırılmaması, çalışanların iş yükünü artırırken çeşitli mağduriyetlere neden oluyor. Aynı kurumda görev yapan diğer sağlık çalışanlarına personel eksikliği nedeniyle fazla mesai imkânı sağlanırken tıbbi sekreterlerin bu imkândan yararlandırılmaması ise dikkat çekiyor.

Tıbbi sekreterlerin işçi ve memur statüsünde görev yaptığına dikkat çeken Yaylı, fazla mesai ücretleri arasındaki farkın çalışanlar arasında ayrım yapılmasına gerekçe olmaması gerektiğini belirtti.

Yaylı, “İşçi ya da memur ayrımı yapılmadan, personel ihtiyacı ve hizmetin gereklilikleri dikkate alınarak adil bir fazla mesai planlaması yapılmalıdır. İşçi statüsündeki çalışanlarımız fazla mesai ücretleri yüksek olduğu için, memur statüsündeki çalışanlarımız ise başka gerekçelerle mağdur edilmemelidir.” dedi.

Genel Sağlık-İş olarak unvan, branş ve statü ayrımı gözetmeksizin tüm sağlık çalışanlarının yanında olduklarını vurgulayan Yaylı, “Mağduriyet varsa Genel Sağlık-İş var. Haklı bir mücadele varsa Genel Sağlık-İş o mücadelenin yanındadır.” ifadelerini kullandı.

Yaylı, tıbbi sekreterlerin yaşadığı sorunların çözümü ve adil çalışma koşullarının sağlanması için konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.