İDRAR KAÇIRMA SEBEPLERİNDEN BİRİDE O

Genel 23.02.2024 - 21:16, Güncelleme: 23.02.2024 - 21:20 11543+ kez okundu.
 

İDRAR KAÇIRMA SEBEPLERİNDEN BİRİDE O

'İDRAR KAÇIRMA SEBEPLERİNDEN BİRİDE FAZLA ÇAY TÜKETİMİ'
Doç. Dr. Eren açıkladı: Çok çay içiyorsanız... Üroloji uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Eren, çok çay, kahve ve turunçgil tüketiminin idrar kaçırmaya sebep olabileceğini belirterek şikayeti olanların bu ürünlerin tüketimini azaltmasını tavsiye etti. HABER: Arzu ERBAŞ  Üroloji uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Eren idrar kaçırma probleminin tükettiğimiz içeceklerden ve yiyeceklerden kaynaklanabileceğini söyledi. Çay, kahve ve turunçgillerin idrar kaçırma üzerine etkilerini değerlendiren Doç. Dr. Eren “İdrar kaçırma aslında toplumumuzda çok sık gördüğümüz ama saklanan  bir olgu. Her iki cinste de gözüküyor olmasına karşın özellikle kadınlarımız  kendi aralarında konuşuyorlar ama maalesef bize gelme konusunda sorun yaşıyorlar. İdrar kaçırma bir kader değil, idrar kaçırma tedavi edilebilir bir durumdur” dedi.  'İDRAR KAÇIRMA SEBEPLERİNDEN BİRİDE FAZLA ÇAY TÜKETİMİ' Sıklıkla sıkışma ya da stres (öksürme, hapşırma, gülme ve ıkınma) tipi idrar kaçırma ile hastaların kendilerine  geldiğini  ifade eden Doç. Dr. Eren “İdrar kaçırmanın sebeplerinden bir tanesi de maalesef bu güzel Rize’mizin  güzel ürünü çay. Herkeste yapıyor mu ? Hayır yapmıyor. Ancak  özellikle idrar kaçırmaya yatkın kişilerde, çay, kahve, asitli içecekler, baharat ve turunçgiller gibi tükettiğimiz bazı içeceklerin ve yiyeceklerin içerisinde bulunan maddeler idrara geçiş sağladığı zaman idrar kesesinde kasılmalar yaparak idrar kaçırmayı derinleştirebiliyor. Özellikle çok sık idrara giden, idrar kaçırma sıkıntısı yaşayan kişiler  çok fazla bu ürünleri tüketiyorsa bu tüketimi bir miktar azaltmalarını  öneririm. Bunun dışında çayı çok seviyoruz, afiyetle içiyoruz” dedi.
'İDRAR KAÇIRMA SEBEPLERİNDEN BİRİDE FAZLA ÇAY TÜKETİMİ'

Doç. Dr. Eren açıkladı: Çok çay içiyorsanız...

Üroloji uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Eren, çok çay, kahve ve turunçgil tüketiminin idrar kaçırmaya sebep olabileceğini belirterek şikayeti olanların bu ürünlerin tüketimini azaltmasını tavsiye etti.

HABER: Arzu ERBAŞ 

Üroloji uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Eren idrar kaçırma probleminin tükettiğimiz içeceklerden ve yiyeceklerden kaynaklanabileceğini söyledi. Çay, kahve ve turunçgillerin idrar kaçırma üzerine etkilerini değerlendiren Doç. Dr. Eren “ İdrar kaçırma aslında toplumumuzda çok sık gördüğümüz ama saklanan  bir olgu. Her iki cinste de gözüküyor olmasına karşın özellikle kadınlarımız  kendi aralarında konuşuyorlar ama maalesef bize gelme konusunda sorun yaşıyorlar. İdrar kaçırma bir kader değil, idrar kaçırma tedavi edilebilir bir durumdur” dedi. 

' İDRAR KAÇIRMA SEBEPLERİNDEN BİRİDE FAZLA ÇAY TÜKETİMİ'

Sıklıkla sıkışma ya da stres (öksürme, hapşırma, gülme ve ıkınma) tipi idrar kaçırma ile hastaların kendilerine  geldiğini  ifade eden Doç. Dr. Eren “ İdrar kaçırmanın sebeplerinden bir tanesi de maalesef bu güzel Rize’mizin  güzel ürünü çay. Herkeste yapıyor mu ? Hayır yapmıyor. Ancak  özellikle idrar kaçırmaya yatkın kişilerde, çay, kahve, asitli içecekler, baharat ve turunçgiller gibi tükettiğimiz bazı içeceklerin ve yiyeceklerin içerisinde bulunan maddeler idrara geçiş sağladığı zaman idrar kesesinde kasılmalar yaparak idrar kaçırmayı derinleştirebiliyor. Özellikle çok sık idrara giden, idrar kaçırma sıkıntısı yaşayan kişiler  çok fazla bu ürünleri tüketiyorsa bu tüketimi bir miktar azaltmalarını  öneririm. Bunun dışında çayı çok seviyoruz, afiyetle içiyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi