FETÖ ELEBAŞILARI ERDOĞAN'I İTİBARSIZLAŞTIRMA YARIŞINDA
FETÖ ELEBAŞILARI ERDOĞAN'I İTİBARSIZLAŞTIRMA YARIŞINDA
İsrail’in yayılmacı politikalarının yansımaları Türkiye’yi yeni ilişkilere zorluyor.
İsrail’in yayılmacı politikalarının yansımaları Türkiye’yi yeni ilişkilere zorluyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır’a resmî ziyarette bulunup darbeci katil Sisi ile bir araya gelmesi üzerine sosyal medyada birçok hesap Erdoğan’ın geçmişte Sisi hakkında söylediklerini yayınlayıp Erdoğan’ı itibarsızlaştırma yarışına girmiş durumda. Bu işin öncüleri de ABD istihbarat örgütünün uzantısı FETÖ elemanları..!
Haber:Yorum:Adnan ONAY
Öncelikle şunu söyleyeyim;
Türkiye’nin Gazze’de yaşananlar karşısındaki tutumu vicdanları kanatıcı. Ne iktidar, ne de Türkiye halkı İsrail’in soykırımına karşı gerekli olanların en azını dahi yapmadı..
İktidara kala kala Filistindeki yüzbinlerce yaralıdan birkaç yüz kişiyi hastanelerimize getirmekle övünmek kaldı.!
Bunun izahını yapmak oldukça zor olsa da, belli ki; ki Türkiye birçok yönden iyice sıkışmış durumda. İçeride ekonominin durumu, ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı ambargo ve köşeye sıkıştırma yöntemleri, Suriye ve Irak’taki PKK varlıkları, İran’ın duruşu, Yunanistan’ın silahlanması,Mavi Vatan, Kıbrıs, Libya sorunu, Ukrayna-Rusya savaşının etkileri vb. olaylar nedeniyle Türkiye çok yönlü bir sıkışma içerisinde. Üstüste gelen seçimler de sorunların bir parçası durumunda..
O nedenle, bu sıkışıklıktan kurtulmak için mevcut siyasal konjonktürü kabul edip ‘kartların yeniden dağıtılması’ gerek..
Bu her şeyden önce İsrail’in yayılmacı, zalim politikalarının önüne geçmek için gerekli olan, geç kalınmış bir adımdı. Zira, Türkiye’nin önünde sorun olarak ortaya çıkan ne varsa, onların arka planında ABD’nin koltuğu altındaki İsrail var.
İsrail’e karşı, (yöneticilerine tepki göstermiş olsak da) Türk/ İslam Ülkelerinin mevcut yönetimleriyle bir araya gelmek zorundayız. Bu devletleri yönetenlerin bazılarıyla kanlı-bıçaklı olsak da bizleri aynı çatı altında buluşturan din birliği, milliyet birliği, coğrafya birliği gibi ortak yanlarımız var.
Bence, bu adımların atılmasında oldukça geç kalınmıştır. Bu adımlar 2018 seçimleri sonrasında atılmalıydı. Bu tarihin atlatılıp yeni bir seçim sürecine girilmesi radikal kararlar almakta risk taşıdığı için bugünlere gelindi.
Öyle görünüyor ki; Yerel seçimler sonrası gerek Sisi ile gerekse Esad’la ve de İran-Irak ile ilişkilerin hızla rayına oturtulmasına çalışılacaktır.
Daha şiddetli düşmanlara karşı bazen sevmediklerinizle işbirliği yapmak zorunludur.
“Mevzubahis vatansa; gerisi teferruattır.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.