KONUTLAR HIZLA YÜKSELİYOR UZMANLAR UYARIYOR

Rize 03.07.2023 - 22:22, Güncelleme: 03.07.2023 - 22:22 11744+ kez okundu.
 

KONUTLAR HIZLA YÜKSELİYOR UZMANLAR UYARIYOR

KONUTLAR HIZLA YÜKSELİYOR UZMANLAR UYARIYOR
KONUTLAR HIZLA YÜKSELİYOR UZMANLAR UYARIYOR Ülkede yaşanan depremlerin ardından binaların sağlamlığı sorgulanırken hızla büyüyen inşaat sektöründe iş güvenliği önlemleri de tartışılmaya başlandı.İnşaat Mühendisleri Odası Rize Temsilcisi Çağrı Tatar" Konutlar çok hızlı yükseliyor bu da iş kazaları riskini artırıyor"dedi. Haber: Çiğdem Hacıfazlıoğlu İnşaat Mühendisleri Odası Rize Temsilcisi Çağrı Tatar Hızla büyüyen inşaat sektörü içinde çalışan sayısının da hızla artması iş güvenliği ve sağlığı ile ilgili problemlerin de artmasına neden olduğunu kaydederek inşaatlarda kaza riskine karşı daha sıkı tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.  Güvenli yapılardan bahsederken güvenli çalışma koşullarının da göz ardı erdimemesi gerektiğini vurgulayan Tatar "Ülkemizde iş kazaları en fazla inşaat,tarım ve taşımacılık iş kollarında yaşanıyor.ölümlü kazaların büyük bir kısmını ise inşaat sektöründe yaşanıyor."dedi İnşaat sektörü tüm sektörler içinde iş kazası ve kaza sonucu meydana gelen ölüm sayıları bakımından birinci sırada yer aldığını söyleyen Tatar şöyle devam etti " İnşaat kazaları  çalışma şartları açısından en riskli sektör olmasından kaynaklanmaktadır. Son yıllarda alınan önlemlerle inşaatlarda meydana gelen kazalarda daha düşük rakamlarla karşılaşmaktayız ancak hala bu sayı oldukça yüksek.Malesef alınan tedbirlerde aksaklıklar olduğunu şahit oluyoruz. KEMER VE BARET KULLANILMIYOR Özel inşaatlarda iş güvenliği açısından yeterince tedbir alınmadığını bununda resmen ölüme davetiye çıkarmak olduğunu söyleyen Tatar" İnşaatlarda bu mesleği yapmamış yabancı uyruklu vatandaşların çalıştırıldığına şahit oluyoruz.Yada çok genç vatandaşlarımız çalıştırılıyor.Tecrübe riski bir yana özellikle iskelerde çalışan işçiler ne emniyet kemeri kullanıyor ne de baret takıyor. Bu da olası kazalarda ölüm riskini artırıyor.Oysa uygun iskele, korkuluk, güvenlik ağı ve ekipmanla bu ölümlerin tamamı önlenebilir. İş güvenliği ve sağlığına yönelik risklerin azaltılması ve iyileştirilmesi için önlemler artırılmalıdır.Özellikle denetimlerin sıkılaştırılması ve cezaların caydırıcı boyutta olması gerekmektedir."dedi
KONUTLAR HIZLA YÜKSELİYOR UZMANLAR UYARIYOR

KONUTLAR HIZLA YÜKSELİYOR UZMANLAR UYARIYOR

Ülkede yaşanan depremlerin ardından binaların sağlamlığı sorgulanırken hızla büyüyen inşaat sektöründe iş güvenliği önlemleri de tartışılmaya başlandı.İnşaat Mühendisleri Odası Rize Temsilcisi Çağrı Tatar" Konutlar çok hızlı yükseliyor bu da iş kazaları riskini artırıyor"dedi.

Haber: Çiğdem Hacıfazlıoğlu

İnşaat Mühendisleri Odası Rize Temsilcisi Çağrı Tatar Hızla büyüyen inşaat sektörü içinde çalışan sayısının da hızla artması iş güvenliği ve sağlığı ile ilgili problemlerin de artmasına neden olduğunu kaydederek inşaatlarda kaza riskine karşı daha sıkı tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. 

Güvenli yapılardan bahsederken güvenli çalışma koşullarının da göz ardı erdimemesi gerektiğini vurgulayan Tatar "Ülkemizde iş kazaları en fazla inşaat,tarım ve taşımacılık iş kollarında yaşanıyor.ölümlü kazaların büyük bir kısmını ise inşaat sektöründe yaşanıyor."dedi İnşaat sektörü tüm sektörler içinde iş kazası ve kaza sonucu meydana gelen ölüm sayıları bakımından birinci sırada yer aldığını söyleyen Tatar şöyle devam etti " İnşaat kazaları  çalışma şartları açısından en riskli sektör olmasından kaynaklanmaktadır. Son yıllarda alınan önlemlerle inşaatlarda meydana gelen kazalarda daha düşük rakamlarla karşılaşmaktayız ancak hala bu sayı oldukça yüksek.Malesef alınan tedbirlerde aksaklıklar olduğunu şahit oluyoruz.

KEMER VE BARET KULLANILMIYOR

Özel inşaatlarda iş güvenliği açısından yeterince tedbir alınmadığını bununda resmen ölüme davetiye çıkarmak olduğunu söyleyen Tatar" İnşaatlarda bu mesleği yapmamış yabancı uyruklu vatandaşların çalıştırıldığına şahit oluyoruz.Yada çok genç vatandaşlarımız çalıştırılıyor.Tecrübe riski bir yana özellikle iskelerde çalışan işçiler ne emniyet kemeri kullanıyor ne de baret takıyor. Bu da olası kazalarda ölüm riskini artırıyor.Oysa uygun iskele, korkuluk, güvenlik ağı ve ekipmanla bu ölümlerin tamamı önlenebilir. İş güvenliği ve sağlığına yönelik risklerin azaltılması ve iyileştirilmesi için önlemler artırılmalıdır.Özellikle denetimlerin sıkılaştırılması ve cezaların caydırıcı boyutta olması gerekmektedir."dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi