RİZE İMAM HATİP LİSESİ’NİN ARTIK BİR BELLEĞİ VAR

Kültür 22.04.2022 - 09:20, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1856+ kez okundu.
 

RİZE İMAM HATİP LİSESİ’NİN ARTIK BİR BELLEĞİ VAR

53. YILA YAKIŞIR PRESTİJ ALBÜM KİTAP RİZE İMAM HATİP LİSESİ’NİN ARTIK BİR BELLEĞİ VAR 1967 yılında kurulan Rize İmam Hatip Lisesi’nin tarihi bir albüm kitap haline getirildi.  “Rize İmam-Hatip Okulu’ndan Rize Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne 1967-2020, 53. Yıl Özel Albümü” adıyla yayınlanan kitap okulun bir tarihi belleğinin oluşmasına katkı sağlaması yanında Rize Eğitim Tarihine de katkı sağlıyor.   BİR EKİP ÇALIŞMASI Kitabı incelerken sayısız tanıdık sima ile karşılaştım. Adeta geçmişe bir yolculuğa çıktım.Kitapta İmam-Hatip okullarının tarihi süreci anlatılıyor. Rize İmam-Hatip Okulu’ndan görev yapmış yöneticilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin biyografilerinin yanında tarihi fotoğraflar kitaba ayrıca bir değer katmış. Kurucu Başkanlığını Süleyman Saklı’nın yaptığı Rize İHL Mezunları Mensupları ve Gönüllüleri Vakfı tarafından hayata geçen kitap bir ekip çalışması olarak yayınlandı. Ekipte Dayımın oğlu Mustafa Okur (Proje Sahibi), Süleyman Saklı (Genel Koordinatör), Cemal Şeref Ramazanoğlu (Yayın Danışmanı), Dr. Mustafa Kalender (Editör-Tashih),  Mehmet Besim Özsüer, Hüseyin Aydın, Mehmet Salih Köse, Muhammet Kesici, Dr. Zeki Bıyık yer aldılar.   GEÇMİŞİ ANDIM Yine kitabın sayfalarında gezinirken Rize İmam Hatip Lisesi Müdürlerinden Şakir Çolak, değerli öğretmenler İsmail Toprak, Fikri Günay- Ahmet Ali Saruhan hocalarıma dair bölümleri görmek beni hüzünlendirdi. Ayrıca okula katkıları dokunan Değerli İş Adamları Hakkı Saruhan, Ömer Karaahmetoğlu’na yer ayrılması güzel bir vefa örneğidir.  Geçmişten günümüze dernek üyeleri bölümünde Yusuf Karali, Eyüp Kalkavan, Kerim Kayıkçı, Osman Mataracı ve İhsan Mahmutoğlu büyüklerimi gördüm. Hepsini rahmetle andım.   KAYHAN KÖSEOĞLU VE VEFA Bekir Gençdal hocamla karşılaştım. Yerel gazetede onunla ilgili yazım aklıma geldi. Orhan Naci Ak hocamın öğretmenlik hatıralarını, Prof. Dr. İsmail Kara’nın hatıralarını keyifle okudum.  Mustafa Kalender büyüğün yazısında lütfetmiş benimde içinde olduğum fotoğrafa yer vermişler. Spor bölümünde yer alan Rizeli Değerli Güreşçi Şeref Tüfenk’in Rize İmam Hatip kökenli olduğunu bu kitapla öğrendim. Ve Kayhan Köseoğlu sayfalar boyunca heyecanla onun bölümünü aradım. Güzel insandı özel insandı. 479-480. sayfalarda Biyografisine fotoğrafına ve meslektaşlarının onunla ilgili görüşlerine yer verilmiş. Bir set masa tenisi oynama şansım olsa ah. Nemli gözlerle bir solukta okudum.   Kitaba katkı sunan emek veren hayata geçiren herkese teşekkür ederim

53. YILA YAKIŞIR PRESTİJ ALBÜM KİTAP

RİZE İMAM HATİP LİSESİ’NİN ARTIK BİR BELLEĞİ VAR

1967 yılında kurulan Rize İmam Hatip Lisesi’nin tarihi bir albüm kitap haline getirildi. 

“Rize İmam-Hatip Okulu’ndan Rize Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne 1967-2020, 53. Yıl Özel Albümü” adıyla yayınlanan kitap okulun bir tarihi belleğinin oluşmasına katkı sağlaması yanında Rize Eğitim Tarihine de katkı sağlıyor.

 

BİR EKİP ÇALIŞMASI

Kitabı incelerken sayısız tanıdık sima ile karşılaştım. Adeta geçmişe bir yolculuğa çıktım.Kitapta İmam-Hatip okullarının tarihi süreci anlatılıyor. Rize İmam-Hatip Okulu’ndan görev yapmış yöneticilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin biyografilerinin yanında tarihi fotoğraflar kitaba ayrıca bir değer katmış. Kurucu Başkanlığını Süleyman Saklı’nın yaptığı Rize İHL Mezunları Mensupları ve Gönüllüleri Vakfı tarafından hayata geçen kitap bir ekip çalışması olarak yayınlandı. Ekipte Dayımın oğlu Mustafa Okur (Proje Sahibi), Süleyman Saklı (Genel Koordinatör), Cemal Şeref Ramazanoğlu (Yayın Danışmanı), Dr. Mustafa Kalender (Editör-Tashih),  Mehmet Besim Özsüer, Hüseyin Aydın, Mehmet Salih Köse, Muhammet Kesici, Dr. Zeki Bıyık yer aldılar.

 

GEÇMİŞİ ANDIM

Yine kitabın sayfalarında gezinirken Rize İmam Hatip Lisesi Müdürlerinden Şakir Çolak, değerli öğretmenler İsmail Toprak, Fikri Günay- Ahmet Ali Saruhan hocalarıma dair bölümleri görmek beni hüzünlendirdi. Ayrıca okula katkıları dokunan Değerli İş Adamları Hakkı Saruhan, Ömer Karaahmetoğlu’na yer ayrılması güzel bir vefa örneğidir.  Geçmişten günümüze dernek üyeleri bölümünde Yusuf Karali, Eyüp Kalkavan, Kerim Kayıkçı, Osman Mataracı ve İhsan Mahmutoğlu büyüklerimi gördüm. Hepsini rahmetle andım.

 

KAYHAN KÖSEOĞLU VE VEFA

Bekir Gençdal hocamla karşılaştım. Yerel gazetede onunla ilgili yazım aklıma geldi. Orhan Naci Ak hocamın öğretmenlik hatıralarını, Prof. Dr. İsmail Kara’nın hatıralarını keyifle okudum.  Mustafa Kalender büyüğün yazısında lütfetmiş benimde içinde olduğum fotoğrafa yer vermişler. Spor bölümünde yer alan Rizeli Değerli Güreşçi Şeref Tüfenk’in Rize İmam Hatip kökenli olduğunu bu kitapla öğrendim. Ve Kayhan Köseoğlu sayfalar boyunca heyecanla onun bölümünü aradım. Güzel insandı özel insandı. 479-480. sayfalarda Biyografisine fotoğrafına ve meslektaşlarının onunla ilgili görüşlerine yer verilmiş. Bir set masa tenisi oynama şansım olsa ah. Nemli gözlerle bir solukta okudum.

 

Kitaba katkı sunan emek veren hayata geçiren herkese teşekkür ederim

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi