RİZE'DEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ. DAHA BÜYÜĞÜNÜ DAHA UCUZA YAPARIZ

Siyaset 25.03.2022 - 20:51, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2830+ kez okundu.
 

RİZE'DEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ. DAHA BÜYÜĞÜNÜ DAHA UCUZA YAPARIZ

Daha Büyük Projeleri Daha Ucuza Yaparız.   Her zaman söylüyorum. Ülke olarak inadına yaparım ve inadına yaptırmam siyaseti arasında boğuluyoruz. Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan 18 Mart Çanakkale Köprüsü konusunda bunu bir kez daha yaşadık. Doğru zeminde tartışmadığımız konularda doğru sonuçlara varamayız. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamayız. Doğru verileri bilmiyorsak doğru fikirlere sahip olamayız. Köprünün maliyeti Sn. Bakan’ın açıklamalarına göre 2,5 milyar dolar. Eğer köprüden hiç araç geçmez ise toplamda 11 yılda devletin kasasından çıkacak para miktarı 3 milyar dolar. Üçte biri kadar geçiş sayısı yakalansa bile bu rakam  2 milyar dolar. Geçiş ücreti Normalde 290 TL iken, yine devletin kasasından destek sağlanarak bu rakam 200 TL’ye çekilmiş. Fiyat yüksek mi? Evet yüksek ama yapılan anlaşma kötü mü ? Açıkçası bence o kadarda kötü değil. Öte yandan köprüyle ilgili konuşulması gereken başka meseleler de var. Özellikle bu ve benzeri ihalelerin davet usulü ile yapılması yanlıştır. Rekabete açık ihalelerle maliyet daha da düşürülebilir. Mevcut kaynaklarımızı istihdam ve üretime yönelik projelere yatırma zamanımız geldi de geçiyor bile. Örneğin Türkiye’de tüm sulama projelerinin tamamlanması, teknolojik altyapıda Dünya ile rekabet edebilmek için fiber altyapıyı kurmak Türkiye için çok daha öncelikli olmalıydı. 2,5 milyar dolar bugün yaklaşık 35 milyar TL’den fazla ediyor. 2022 yılı için Tüm Türkiye’de tarımsal desteklemeye ayrılan pay ise sadece 25 milyar TL. Hal böyle olunca bugün yaşadığımız gıda enflasyonu da kaçınılmaz halalıyor. Bu projeler tarım, hayvancılık gibi hayati sektörleri ihmale sebep olmamalıydı. Projelerin istediğimiz etkiyi yaratması için birçok alanda daha doğru politikalar üretmeliyiz. Dış politikada tutarlı olmadan yaptığımız havaalanına hedeflediğimiz yolcuyu çekemeyiz. Halkın satın alma gücünü yükseltmeden köprüden hedeflediğimiz kadar aracı geçiremeyiz. Yargı bağımsızlığını sağlamadan gerek yerli gerek yabancı yatırımcıyı istihdam yaratacak yatırımlara ikna edemeyiz. Bütün bunların yolu temel ilke ve değerlere bağlılıktan geçiyor. DEVA Partisi olarak bizler çok daha büyük projeleri daha uygun maliyetlerle hayata geçirebiliriz. Ülkemizin ve milletimizin önceliklerini daha doğru belirleyerek Türkiye’yi hızla daha ileriye taşıyabiliriz.      Daha iyisi var. Deva Partisi kadroları ve Ali Babacan emaneti devralmaya hazır.                                                                                                        Ecz. Muhammet AVCI Deva Partisi  RİZE  Merkez İlçe Başkanı

Daha Büyük Projeleri Daha Ucuza Yaparız.

 

Her zaman söylüyorum. Ülke olarak inadına yaparım ve inadına yaptırmam siyaseti arasında boğuluyoruz. Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan 18 Mart Çanakkale Köprüsü konusunda bunu bir kez daha yaşadık. Doğru zeminde tartışmadığımız konularda doğru sonuçlara varamayız. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamayız. Doğru verileri bilmiyorsak doğru fikirlere sahip olamayız.


Köprünün maliyeti Sn. Bakan’ın açıklamalarına göre 2,5 milyar dolar. Eğer köprüden hiç araç geçmez ise toplamda 11 yılda devletin kasasından çıkacak para miktarı 3 milyar dolar. Üçte biri kadar geçiş sayısı yakalansa bile bu rakam  2 milyar dolar. Geçiş ücreti Normalde 290 TL iken, yine devletin kasasından destek sağlanarak bu rakam 200 TL’ye çekilmiş. Fiyat yüksek mi? Evet yüksek ama yapılan anlaşma kötü mü ? Açıkçası bence o kadarda kötü değil.


Öte yandan köprüyle ilgili konuşulması gereken başka meseleler de var.


Özellikle bu ve benzeri ihalelerin davet usulü ile yapılması yanlıştır. Rekabete açık ihalelerle maliyet daha da düşürülebilir.


Mevcut kaynaklarımızı istihdam ve üretime yönelik projelere yatırma zamanımız geldi de geçiyor bile. Örneğin Türkiye’de tüm sulama projelerinin tamamlanması, teknolojik altyapıda Dünya ile rekabet edebilmek için fiber altyapıyı kurmak Türkiye için çok daha öncelikli olmalıydı.


2,5 milyar dolar bugün yaklaşık 35 milyar TL’den fazla ediyor. 2022 yılı için Tüm Türkiye’de tarımsal desteklemeye ayrılan pay ise sadece 25 milyar TL. Hal böyle olunca bugün yaşadığımız gıda enflasyonu da kaçınılmaz halalıyor. Bu projeler tarım, hayvancılık gibi hayati sektörleri ihmale sebep olmamalıydı.


Projelerin istediğimiz etkiyi yaratması için birçok alanda daha doğru politikalar üretmeliyiz. Dış politikada tutarlı olmadan yaptığımız havaalanına hedeflediğimiz yolcuyu çekemeyiz. Halkın satın alma gücünü yükseltmeden köprüden hedeflediğimiz kadar aracı geçiremeyiz. Yargı bağımsızlığını sağlamadan gerek yerli gerek yabancı yatırımcıyı istihdam yaratacak yatırımlara ikna edemeyiz. Bütün bunların yolu temel ilke ve değerlere bağlılıktan geçiyor.


DEVA Partisi olarak bizler çok daha büyük projeleri daha uygun maliyetlerle hayata geçirebiliriz. Ülkemizin ve milletimizin önceliklerini daha doğru belirleyerek Türkiye’yi hızla daha ileriye taşıyabiliriz.     


Daha iyisi var. Deva Partisi kadroları ve Ali Babacan emaneti devralmaya hazır.

 

 

                                                                                                  
Ecz. Muhammet AVCI
Deva Partisi  RİZE  Merkez İlçe Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi