Çayla alakalı sorunları konuştum, konuştum, Bir adım ileri gidemedim
Alkan, geçmiş dönemde elde edilen başarıların teşkilat mensuplarına ait olduğunu belirtirken, yaşanan başarısızlıkların sorumluluğunu ise üstlendi.
MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan’dan Öz Eleştiri: “Başarısızlık Benim Şahsıma Ait”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan, teşkilattaki görev sürecini değerlendirirken seçim sonuçlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda il başkanlığı dönemini, Rize’deki seçim sonuçlarını ve teşkilat çalışmalarını değerlendirdi. 18 Eylül 2018’de yeniden il başkanlığı görevine atandığını belirten Alkan, görev süresince yaşanan siyasi gelişmeleri anlattı.
İlk günkü mücadele heyecanını koruduğunu ifade eden Alkan, geçen yılların olaylara bakışını değiştirdiğini ve siyasi tecrübelerini artırdığını söyledi.
“Başarı Teşkilatın, Başarısızlık Benim”
Görev süresince MHP teşkilatlarında emek veren önceki dönem il ve ilçe başkanlarına, ülkü ocakları yöneticilerine, mahalle başkanlarına ve sandık görevlilerine teşekkür eden Alkan, teşkilatın bugüne gelmesinde emeği bulunan herkesi andı.
Alkan, geçmiş dönemlerde hayatını kaybeden teşkilat mensuplarına rahmet dilerken, hayatta olanlara sağlık ve uzun ömür temennisinde bulundu.
Seçim sonuçlarına ilişkin öz eleştiride bulunan Alkan, şu ifadeleri kullandı: “Bizim Rize'de üç belediyemiz vardı, toplamda 17'ydi. Sonra kaybettik. Bütün kazanımlar Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarının, ilçe başkanlarının, il yönetim kurulu üyelerinin, Adalet ve Kalkınma Partisi'nde görev yapmış il başkanlarının, ilçe başkanlarının ve oy veren bütün yurttaşlarımızın. Başarısızlık da benim şahsıma ait.”
Alkan, bu değerlendirmeyi daha önceki kongrelerde de dile getirdiğini belirterek seçim sonuçlarının sorumluluğunu üstlendiğini ifade etti.
2019 Yerel Seçimlerinden 2024’e Uzanan Süreç
İl başkanlığı dönemindeki seçim sonuçlarına değinen Alkan, 2019 yerel seçimlerinde MHP’nin Rize’de üç belediye kazandığını hatırlattı. Bu dönemde İyidere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ve Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi ile birlikte çalıştıklarını belirten Alkan, belediyelerde çeşitli hizmetlerin hayata geçirilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.
Ancak sonraki süreçte belediye sayısında düşüş yaşandığını belirten Alkan, 2023 genel seçimleri ve 2024 yerel seçimlerinin ardından ortaya çıkan tabloyu da değerlendirdi.
Alkan, seçim sonuçlarının yalnızca kazanımlar üzerinden değil, kaybedilen belediyeler ve milletvekilliği üzerinden de ele alınması gerektiğini vurguladı.
“Eskisi Kadar Sokakta Görmüyoruz” Eleştirisi
Vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde kendisine yöneltilen eleştirileri de aktaran Alkan, bazı vatandaşların eskisi kadar sahada görünmediğini söylediğini belirtti.
Geçmişte daha fazla yol yaptığını, vatandaş ziyaretlerine daha sık katıldığını ve televizyon programlarında daha çok yer aldığını ifade eden Alkan, bugün ise yaptığı çalışmaların ve açıklamaların sonuçlarını sorguladığını dile getirdi.
Alkan, vatandaşların kendisine yönelik değerlendirmelerini aktarırken, “Başkan, eskisi kadar Salaha Deresi’nde yoksun. Eskisi kadar sokakta seni görmüyoruz” sözleriyle karşılaştığını söyledi.
“Sorunları Konuştum Ama İleri Gidemedim”
Çay üreticilerinin sorunları ve vatandaşların beklentileri hakkında uzun süredir açıklamalar yaptığını belirten Alkan, bu konularda somut ilerleme sağlanamamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Gazetecilere hitaben yaptığı değerlendirmede, sürekli açıklama yapmanın tek başına yeterli olmadığını ifade eden Alkan, “Çayla alakalı sorunları konuştum, konuştum, konuştum. Bir adım çözmekle ilgili ileri gidemedim. Vatandaşlarla alakalı konuştum, konuştum. Bir adım ileriye gidemedim” dedi.
Alkan’ın açıklamaları, MHP Rize teşkilatının geçmiş seçim performansı, saha çalışmaları ve vatandaşların beklentilerine yönelik öz eleştirileriyle öne çıktı.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Rize 'de Ücretsiz Tuvaletler İçin Biraz Duyarlılık
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Rize'nin tannınan isimlerinde İsmail SOBA Genel Müdür Olarak Atandı




Son Haberler
Çayla alakalı sorunları konuştum, konuştum, Bir adım ileri gidemedim



