Partiyi bölmeyin der ama laf olsun diye...'
Partiyi bölmeyin der ama laf olsun diye...'
Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel cephesiyle bir uzlaşı arayışında olmadığını ifade eden Kesici, asıl hedefin bu grubun partiden gönderilmesi olduğunu savundu.
İlhan Kesici, Kılıçdaroğlu'nun niyetini açıkladı: 'Partiyi bölmeyin der ama laf olsun diye...'
CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, mahkeme kararıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başlayan tartışmalara ilişkin konuştu. Kesici, Özgür Özel'in kuracağı iddia edilen yeni parti hakkında, "Kemal Bey Özgürgiller'in partiden ayrılmasını ister. İstiyor. Ayrılmayın, partiyi bölmeyin falan der ama inanma. Laf olsun diye der" açıklamasında bulundu.
21 Mayıs tarihinde mahkeme kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı görevine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun, parti genel merkezine polis zoruyla girmesi ve ardından 9 milletvekili ile çok sayıda belediye/il/ilçe başkanını "kesin ihraç" talebiyle disipline sevk etmesi tepkilere neden oldu.
Bu süreçte, seçilmiş CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kuracağı konuşulan "yeni parti" tartışmaları da hız kazandı.
"KEMAL BEY AYRILMALARI İÇİN HER ŞEYİ YAPAR"
Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstermeyi planladığı iddia edilen CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, yeni parti tartışmalarını gazeteci Fatih Altaylı'ya değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel cephesiyle bir uzlaşı arayışında olmadığını ifade eden Kesici, asıl hedefin bu grubun partiden gönderilmesi olduğunu savundu.
Kesici, Kılıçdaroğlu'nun tutumunu şu sözlerle özetledi:
"Kemal Bey Özgürgiller'in partiden ayrılmasını ister. İstiyor. Ayrılmayın, partiyi bölmeyin falan der ama inanma. Laf olsun diye der. Ayrılmaları için her şeyi yapar. Damarlarına basar. Özgürgiller geri adım atsa, uzlaşmaya kalksa daha fazla üstlerine gider. Kemal Bey onları bu partide istemiyor. Çok açık."
"CHP'Yİ LİME LİME EDECEKLER"
Mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası parti içinde başlayan tartışmalara ilişkin konuşan Kesici, “Parti açısından, muhalefet açısından işler hiç iyi gitmiyor ve bana öyle geliyor ki bu daha başlangıç. Bu iş çok kötü oldu. Ben sağ siyasetin tavrını iyi bilirim. Milli Görüş de, mukaddesatçılar da, siyasal İslamcılar da adına ne dersen de, CHP’den hiç hazzetmezler. Onların nezdinddie CHP İsmet Paşa’dır ve İsmet Paşa’yı da Stalin ile, Hitler ile eş tutarlar hatta beter görürler. Şimdi fırsat bu fırsat deyip CHP’yi lime lime edecekler. Daha başlamadılar. Şu anda CHP’nin kendi kendini yıpratmasını izliyorlar. Bu fasıl bitince başlarlar ve bu olanları kampanya haline getirirler. Bunu herkes bilsin” dedi.
"SONUNDA HALAT KOPAR"
Kesici, yeni parti iddialarına da değinerek 1980 sonrası Bülent Ecevit'in "Bunlarla bir arada yaşanmaz" diyerek CHP'den ayrılıp yeni parti kurmasını ve başbakan olmasını örnek gösterdi. Kesici, "Yani yeni parti olmaye bir şey yok" diyerek partideki mevcut durumu bir "halat çekmece" oyununa benzetti.
İki tarafın da yerinden kıpırdamadığını belirten Kesici, "Sonunda olacak olan şudur: Halat kopar. Kopuncaya kadar çekecekler. Besbelli" ifadelerini kullandı. Kesici şu an için bir uzlaşma ihtimalinin olmadığını belirtti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
