Rahmi Metin ve Rize’nin 80 Yıllık Sorunu.
Rahmi Metin ve Rize’nin 80 Yıllık Sorunu.
Seçim döneminde popülizmi değil, Rize’nin geleceğini önceleyen bir anlayış… Rahmi Metin’in zor ama hayati projeleri, bugün yaşanan sıkıntılara rağmen yarının Rize’si için atılmış önemli adımlar.
Popülizm değil Hizmet zamanı.
Seçim arefesine girdiğimiz bu günlerde siyasetçilerin çoğu görünür işleri, tabelası olan projeleri tercih eder. Çünkü alt yapı işi zordur. Yolu kazar, trafiği aksatır, vatandaş kısa da olsa sıkıntı çeker. Eleştiri alırsın.
Ama Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin tam da bu dönemde "istıkbalimden önce Rize" diyerek en zorunu, en elzem olanı yapmaya başladı.
Başkan Metin, hemşehrilerinden sabır istedi.
Haklı.
Çünkü Rize’nin 70-80 yıllık su problemini çözmek için start verildi.
Lojistik Merkez, Havalimanı, Ovit Tüneli, Şehir Hastanesi... Bunların hepsi Rize için dev yatırımlar. Ama şehrin en hayati sorunu neydi? Su.
İşte Başkan Metin şimdi o konuya el attı. Mevcut su şebekesindeki %50’lere varan kayıp kaçağı bitirmek için 270 km’lik şebekeyi baştan aşağı yenileyecek.
Hiçbir siyasetçinin seçim öncesi göze alamayacağı bir iş bu. Çünkü kazı var, toz var, şikayet var. Ama Metin "Rize’nin çocuğuyum" diyerek bu sorumluluğu aldı. Eleştiriye göğüs germeyi göze aldı.
Sadece bu da değil. Bir diğer 50 yıllık mesele: Katı atık ve kanalizasyon.
Ali Paşa’dan başlayıp Gündoğdu’ya kadar uzanacak dev projenin 5-6 kilometresi bitti. Kalan kısımla birlikte İslampaşa’daki İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde toplanacak atıklar temizlenip denize verilecek. Yani Rize, yıllardır kangren olan atık sorunundan da kurtulacak.
Kısacası Rahmi Metin gösterişten, popülizmden uzak duruyor. "Seçim gelsin, sonra yaparız" demiyor. "Rize’nin geleceği için bugün yapmalıyız" diyor.
Evet, bu süreçte yollar kazılacak. Trafik aksaması olacak. Eleştiri de olacak. Ama 10 yıl sonra evinden akan suyun temiz, denizinin temiz olduğunu gören her Rizeli "iyi ki yapılmış" diyecek.
Başkan Metin’in dediği gibi: Hemşehrilerimden biraz sabır bekliyorum. Rize’miz için.
Çünkü gerçek belediyecilik budur. Alkış alan değil, nesiller boyu konuşulacak işleri yapmaktır.
Bir siyasetçi için en zor şey, oy kaygısını bir kenara bırakıp memleketin hayrına olanı yapmaktır. Rahmi Metin şu an tam da onu yapıyor.
SEVGİLERİMLE.
Bayram Arif TURAN
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
