RİZE'DE KORKULUK TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ.
RİZE'DE KORKULUK TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ.
Rize belediye Başkanı Rahmi Metin ile Başkan Yardımcısı Ahmet Taviloğlu ,Rizeli hemşehrilerinin kurallara uyacaklarını düşündüler fakat süreç içinde yanıldılar.
Rize'nin merkezinde aklı Selim üç beş sürücü ve vatandaşlar, Atatürk Caddesi ve Meteler Caddesi'ndeki korkulukların iki önceki dönem (eskisi) gibi geri konulmasını istedi.
Haber:Bayram Arif TURAN
Vatandaşlar, iki önceki belediye yöneticileri döneminde ,Atatürk Caddesi, Bankalar Önü ve Meteler Caddesi'nde bulunan korkulukların şehir estetiğine uyumlu ve çağdaş şehir anlayışına uygun olmasada , trafik düzenini rahatlatmak açısından önemli bir uygulama olduğunu belirtiler.
Vatandaşlar, "Hiç kuşkusuz medeni, sarı-kırmızı-yeşil trafik ışıkları ve trafik tabelaları olan bir il'de , caddelerde korkulukların konması, o ilin gelişmişlik seviyesi ile ters orantılı idi, fakat bizim vadandaşımız malüm denildi.
Rizeliye Güvendiniz ama Olmuyor ...
Rahmi Başkan ve Ahmet Taviloğlu'nun seçildikten sonra ilk icraatlarından birinin şehir merkezindeki korkulukları kaldırmak olduğunu hatırlatılan sürücüler ve vadandaşlar , gerekçe olarak anlaşılıyor ki Belediyenin bu günkü üst yönetimi "Rizeliye, Rizeli hemşerilerine yakıştıramadıkları bu korkulukları kaldırmış olmalılar. Belediye yönetimi kısaca Hemşerilerinin nereden karşıdan karşıya geçeceğini bilirler" düşünmüş olmalılarkı o tarıhte bu kararı aldılar. Ama görünüyor ki olmuyor.
Kısaca alınan bu karar, ne sokağa ne caddeye ne de trafık akışına uymuyor.
Vadandaşlar , gelinen bu noktada bir an evvel kaldırılan bölgelere yeniden şeffaf korkuluklar konulması, olmazsa olmaz olduğunu belirttiler.
"Sürücü ve vadandaşlar " korkuluk konulmasına inat edilmeden, ya şeffaf, ya demirden korkuluk konulması zaruri olduğunu altını çizdiler.Trafığin vurdun duymaz kural tanımaz yayalardan ötürü kılıtlendiğini ifade ettiler.
"Bu arada Rize'de yayalar gibi Çoğu Esnaflarında Kural Tanımadığını ifade ettiler.
Özellikle Menşoğlu Parkı'ndan ışıklara kadar ve Akbank'tan Meteler Kavşağı'na kadar olan güzergahta kalıcı korkuluk konulması trafık akışını olumlu yönde etkileyeceğinin altı çizildi.
Bazı yurttaşlarımız ise, (bunların içinde köklü esnaflarımızda var) Ne esnafımız bu bölgede ne de yurttaşımız şehrimizin kalbi olan bu noktada ne gezmesini ne de temiz tutulmasını biliyor" dediler. Bir çok Esnafın çöp saatlerine uymadığını yayalarında trafik kurallarına uymadıgınıb belirttiler.
Vadandaşlar ,kotkulukların konulması ile "Trafik yoğunluğunun en az yüzde 40'oranında rayına oturacağını belirterek, bir an evvel Rize'deki bazı bölgelerde uygulanan korkuluk düzenini bu bölgelerdeki caddelerede uygulanarak yeniden hayata geçirilmesi isteyerek Başkan Rahmi Metin'e çağrıda bulundular.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
