Deniz VARLI
Köşe Yazarı
Deniz VARLI
.
 

KARANTİNADA 17 GÜN

İstanbul'da karantinadan kaçıp Rize'nin Fındıklı ilçesinde polislerce yakalandığı iddia edilen 60 yaşındaki bir vatandaş, Türkiye'de koronavirüs ile mücadele edilmediğini, daha doğrusu nasıl mücadele edilebileceğinin de bilinmedigini, durumun idare edildiğini göz önüne sermiş oldu. Yapılan testlerin güvenilirliğini de tartışmaya açan olayın birkaç yönü var. Haberlerden anlıyoruz ki, K.E'ye İstanbul'da covid-19 testi yapılıyor ve 14 gün dışarı çıkmaması istenerek evine gönderiliyor. Haberlerde test yapılan tarih ve K.E'nin Rize'ye geldiği tarih belirtilmemiş ama ifadelerden anlaşılıyor ki, 17 gün önce hastaneden çıkan ve test sonucu kendisine bildirilmeyen vatandaş ancak 17 gün sonra akla geliyor. Evinde olmadığı anlaşılınca polise haber verilerek Rize'nin Fındıklı ilçesindeki evinde olduğu ortaya çıkıyor ve test sonucunun pozitif olduğunu da vatandaş 17 gün sonra öğrenebiliyor. K.E'nin oğlu, babasının test yapıldıktan sonra 14 gün boyunca İstanbul'daki evde karantinada kaldığını ve 30 Mart'ta Rize'de bir mahkemeye katılmak için (Duruşmanın ertelendiğini daha sonra öğreniyorlar) kendi araçlarıyla karayolunu kullanarak Fındıklı'ya geldiklerini söylüyor. Yine olan bitene baktığımızda, K.E'ye herhangi bir tedavi uygulanmadığı gibi, temaslılarına da test yapılmıyor. Türkiye'yi idare edenler, koronavirüsle mücadele etmek yerine, vatandaşları tedirgin ediyor, tek tek insanları diğerlerine hedef haline getirerek konuyu değiştiriyor, 'cambaza bak'mamızı istiyor. Şimdi Fındıklı'da yaşayan vatandaşların bir kısmı, K.E'ye ateş püskürürken, kimileri öfke ile küfrediyor. Zayıf durumda olanı yakaladığında linç etmeye hazır kalabalıklar var her yerde. Linç meraklısı aynı insanlar, şu soruların da cevabını merak edebilir diye yetkililere soralım: 1. K.E'ye 17 gün önce yapılan testin sonucu bugün mü ortaya çıktı? 2. Test sonucu pozitif çıkan kişinin yakın temasta olduğu kişilere neden test yapmıyorsunuz? 3. Karantinadan kaçtığını iddia ettiğiniz vatandaş, İstanbul'dan Rize'ye gelene kadar onlarca kontrol noktasından nasıl geçti? 4. Kendi yetersizliklerinizi örtbas etmek için insanları linç etsinler diye komşularının önüne atmaya utanmıyor musunuz?
Ekleme Tarihi: 06 Nisan 2020 - Pazartesi

KARANTİNADA 17 GÜN

İstanbul'da karantinadan kaçıp Rize'nin Fındıklı ilçesinde polislerce yakalandığı iddia edilen 60 yaşındaki bir vatandaş, Türkiye'de koronavirüs ile mücadele edilmediğini, daha doğrusu nasıl mücadele edilebileceğinin de bilinmedigini, durumun idare edildiğini göz önüne sermiş oldu.


Yapılan testlerin güvenilirliğini de tartışmaya açan olayın birkaç yönü var. Haberlerden anlıyoruz ki, K.E'ye İstanbul'da covid-19 testi yapılıyor ve 14 gün dışarı çıkmaması istenerek evine gönderiliyor. Haberlerde test yapılan tarih ve K.E'nin Rize'ye geldiği tarih belirtilmemiş ama ifadelerden anlaşılıyor ki, 17 gün önce hastaneden çıkan ve test sonucu kendisine bildirilmeyen vatandaş ancak 17 gün sonra akla geliyor. Evinde olmadığı anlaşılınca polise haber verilerek Rize'nin Fındıklı ilçesindeki evinde olduğu ortaya çıkıyor ve test sonucunun pozitif olduğunu da vatandaş 17 gün sonra öğrenebiliyor.


K.E'nin oğlu, babasının test yapıldıktan sonra 14 gün boyunca İstanbul'daki evde karantinada kaldığını ve 30 Mart'ta Rize'de bir mahkemeye katılmak için (Duruşmanın ertelendiğini daha sonra öğreniyorlar) kendi araçlarıyla karayolunu kullanarak Fındıklı'ya geldiklerini söylüyor.


Yine olan bitene baktığımızda, K.E'ye herhangi bir tedavi uygulanmadığı gibi, temaslılarına da test yapılmıyor.
Türkiye'yi idare edenler, koronavirüsle mücadele etmek yerine, vatandaşları tedirgin ediyor, tek tek insanları diğerlerine hedef haline getirerek konuyu değiştiriyor, 'cambaza bak'mamızı istiyor.


Şimdi Fındıklı'da yaşayan vatandaşların bir kısmı, K.E'ye ateş püskürürken, kimileri öfke ile küfrediyor. Zayıf durumda olanı yakaladığında linç etmeye hazır kalabalıklar var her yerde. Linç meraklısı aynı insanlar, şu soruların da cevabını merak edebilir diye yetkililere soralım:

1. K.E'ye 17 gün önce yapılan testin sonucu bugün mü ortaya çıktı?

2. Test sonucu pozitif çıkan kişinin yakın temasta olduğu kişilere neden test yapmıyorsunuz?

3. Karantinadan kaçtığını iddia ettiğiniz vatandaş, İstanbul'dan Rize'ye gelene kadar onlarca kontrol noktasından nasıl geçti?

4. Kendi yetersizliklerinizi örtbas etmek için insanları linç etsinler diye komşularının önüne atmaya utanmıyor musunuz?
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi